ΚΚΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - Να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο  - OlaDeka

ΚΚΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο 

Με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως η κυβέρνηση προχωρά σε  φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους. Δίκαια έχει προκαλέσει πανελλαδικά κύμα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων από τους επαγγελματίες. 

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να πείσει ότι δήθεν το νομοσχέδιο επιβάλει φορολογική δικαιοσύνη συντάσσατε και η βουλευτής ΠΕ Καστοριάς της ΝΔ κ. Αντωνίου. Οι φορείς των επαγγελματιών, οι εργαζόμενοι γενικότερα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό από την κ. Αντωνίου αντίθετα η δύναμη τους βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα για να μην περάσει η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης.  

Στον φορολογικό ορίζοντα της κυβέρνησης δεν υπάρχουν οι εφοπλιστές με φοροελαφρύνσεις, ούτε οι τράπεζες με τον αναβαλλόμενο φόρο, ούτε και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν φοροαπαλλαγές στις επενδύσεις τους. Όλοι αυτοί καταβάλλουν μόλις το 5% των εσόδων από φόρους στον κρατικό προϋπολογισμό και το 95% ο λαός.

O πρωθυπουργός υποστήριξε βαρύγδουπα πως «ήρθε η ώρα να κατανείμουμε τα φορολογικά βάρη δίκαια και ισορροπημένα», ότι με «δίκαιο τρόπο» να «διευρύνουμε τη βάση όσων συνεισφέρουν», έχοντας στο στόχαστρο επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, στους οποίους το νομοσχέδιο επιβάλλει τεκμαρτό εισόδημα 10.920 ευρώ τον χρόνο και θα φορολογούνται με βάση αυτό, το έχουν δεν το έχουν, κι αν δεν το έχουν πρώτα θα πληρώσουν την εφορία και έπειτα θα μπορούν να ζητήσουν έλεγχο για να αποδείξουν ότι είναι μεταξύ φτώχειας και απελπισίας…

Τη φορολεηλασία ο Κ. Μητσοτάκης την εμφάνισε σαν «πιο δίκαιη μέθοδο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών» και υποστήριξε ότι είχε μιλήσει για αυτή προεκλογικά όταν μιλούσε για «συσχέτιση της φορολογικής συμμόρφωσης με το τέλος επιτηδεύματος», το οποίο φυσικά δεν καταργεί η κυβέρνηση αλλά το μειώνει κατά 50%.

Επιπλέον ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να ισχυριστεί ότι η φοροεπιδρομή στους μικρούς θα φέρει οφέλη για όλους, λέγοντας πως «η ισονομία απέναντι τους φόρους μας βοηθάει τελικά να μειώσουμε τους φόρους για όλους», όταν οι φόροι μειώνονται μόνο για τους ομίλους και για τον λαό ούτε καν ανάσες ανακούφισης όπως π.χ. με την κατάργηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης από βασικά είδη και την Ενέργεια.  

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζήτησέ να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και κατέθεσε πρόταση νόμου για τη δίκαιη φορολόγηση  και για μέτρα ανακούφισης των αυτοαπασχολουμένων της πόλης και της υπαίθρου.

Η πρόταση νόμου εισάγει διατάξεις που στοχεύουν αφενός στην πραγματικά δίκαιη φορολόγηση των μη μισθωτών αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και αφετέρου στην ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου. Τα μέτρα αυτά είναι επιτακτικά αναγκαία δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων έχει συσσωρεύσει τεράστια χρέη, τα οποία δεν μπορούν να αποπληρωθούν και έχουν οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Τα φορολογικά έσοδα πρέπει να καλυφθούν από τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρήσεων, της μεγάλης κινητής και ακίνητης περιουσίας.

 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΒΟΪΟΥ 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria