Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Ορεστίδος - OlaDeka

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Ορεστίδος

Πλησιάζουν τα φετινά Χριστούγεννα και ο Μορφωτικός Σύλλογος «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού, αφού συμμετείχε με την Μεικτή Πολυφωνική Χορωδία του στην εκδήλωση του Δήμου Άργους Ορεστικού για το άναμμά του Χριστουγεννιάτικου δένδρου,  προετοιμάζει δύο σημαντικές εκδηλώσεις, προκειμένου να προσεγγίσει την Γέννηση του Θεανθρώπου, μέσα από δράσεις λόγου και μουσικής.

Διάλεξη με θέμα: Αστρονομία και Παράδοση

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 6.30 μ.μ, στην αίθουσα « Βασίλειος Αβραμίδης» του κτηρίου Δωρεάς Δαμιανού Δούμα ( πρώην Κλινική Ζάχου) οργανώνει διάλεξη του κ. Πολυχρόνη Καραγκιοζίδη, MSc Χημικού Συγγραφέα, πρ. Σχολικού Συμβούλου , με θέμα «Αστρονομία και Παράδοση»  στην οποία θα αναλυθούν θέματα σχετικά το έτος και εποχή Γέννησης Ιησού Χριστού- αρχή των χρονολογιών-προσδιορισμός εορτασμού του Πάσχα.

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

Επίσης το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο οργανώνει την  εκδήλωση   «Και επί γής Ειρήνη! Χριστουγεννιάτικη   Συναυλία» στην οποία θα παρουσιαστούν τραγούδια, ύμνοι και χριστουγεννιάτικα κάλαντα από πολλά μέρη της Ελλάδας.   

Συμμετέχουν τα Χορωδιακά σχήματα :

Μικτή Πολυφωνική Χορωδία «Ορεστίδος»

Χορωδία Γονέων και Φίλων του Ωδείου Φλώρινα

Σχολική Χορωδία  Βέροιας 

Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου  Βεργίνας «Αιγές»

και η Χορωδία  Συλλόγου Αγίου Αθανασίου Κοζάνης

Τέλος η  Μικτή Πολυφωνική  Χορωδία  της «Ορεστίδος», τηρώντας την παράδοση 50 και πλέον ετών, θα ψάλλει τα Κάλαντα στους δρόμους και στο Δημαρχείο της πόλης του Άργους Ορεστικού!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria