Γ. Γρηγοριάδης: «Η προπαγάνδα είναι σαν την τέχνη. Δεν χρειάζεται να σέβεσαι την αλήθεια» (Γιοζεφ Γκαίμπελς) - OlaDeka

Γ. Γρηγοριάδης: «Η προπαγάνδα είναι σαν την τέχνη. Δεν χρειάζεται να σέβεσαι την αλήθεια» (Γιοζεφ Γκαίμπελς)

Αφού δεν μπόρεσε να γίνει δημοσιογράφος – λόγω παντελούς έλλειψης μόρφωσης που δεν του επιτρέπει να γνωρίζει ούτε τη διαφορά μεταξύ ιδιώτη με πολίτη – έγινε ιδιοκτήτης ΜΜΕ τα οποία καταφέρονται και επιτίθενται εναντίον όλων όσων, πιστεύει, ότι μπορούν να βλάψουν τους εργοδότες του. 

Το γεγονός ότι ο δήμαρχος Καστοριάς βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων σε δίκη για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, δεν τον απασχόλησε καθόλου. 

Η πιθανότητα παράβασης των νόμων δεν αποτελεί θέμα γι’ αυτόν, ούτε αισθάνθηκε την ανάγκη, ως υποκρινόμενος έστω τον δημοσιογράφο, να ενημερώσει το κοινό για το γεγονός. Αυτό που έκανε, με δόλια μεθόδευση όπως πάντα, ήταν να “πληροφορήσει” πως στη δίκη παραβρέθηκε ο επικεφαλής του 2ου συνδυασμού που συμμετείχε στις εκλογές, στις οποίες εκλογές – όπως σημειώνει ο ίδιος –  υπάρχουν «ενδείξεις παράβασης της εκλογικής νομοθεσίας». 

Στη συνέχεια, θυμίζει στους αναγνώστες του (με πίνακες και ποσοστά) το αποτέλεσμα των εκλογών. Επίσης αναφέρεται «στον σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα……» όπου και πάλι, με απύθμενη κουτοπονηριά, επιδιώκει να παραπλανήσει διότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι γνωστό και αποδεκτό, το θέμα όμως είναι άλλο: «οι ενδείξεις παράβασης της εκλογικής νομοθεσίας» όπως γράφει ο ίδιος και το γεγονός ότι το θέμα αυτό βρίσκεται στις δικαστικές αίθουσες.    

Υ.Γ. Να θυμίσουμε ότι ο Γιόζεφ Γκαίμπελς στην προσπάθεια του να ασκήσει το επάγγελμα του δημοσιογράφου, απέτυχε παταγωδώς. 

Στην συνέχεια έγινε εκδότης της εφημερίδας «Der Angriff», δηλαδή της Επίθεσης, που χρηματοδοτούνταν από το ναζιστικό κόμμα. Εκεί μπορούσε να γράφει ότι ήθελε, χρησιμοποιώντας το ψέμα ως βασικό άξονα. 

Γρηγόρης Γρηγοριάδης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria