Ζαχαρίας (Χάρης) Μίντζιας: Η προσωπική μάχη για την εκλογή μου στις περιφερειακές εκλογές έλαβε τέλος - OlaDeka

Ζαχαρίας (Χάρης) Μίντζιας: Η προσωπική μάχη για την εκλογή μου στις περιφερειακές εκλογές έλαβε τέλος

Η προσωπική μάχη για την εκλογή μου στις περιφερειακές εκλογές έλαβε τέλος. Ήταν μια όμορφη εμπειρία γεμάτη γνώση! Θέλω να ευχαριστήσω πρωτίστως την οικογένειά μου για τη συμπαράσταση και την υπομονή που έκαναν όλο αυτό το διάστημα (και να ζητήσω λίγο πίστωση χρόνου μέχρι την τελική νίκη της κυριακής 15/10/23) , όλους και όλες εσάς που με επιλέξατε και με ψηφίσατε ως κατάλληλο, αλλά και όλους εσάς που δεν με ψηφίσατε γιατί αυτό είναι το νόημα της δημοκρατίας ! Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνυποψηφίους μου όπως και τον επικεφαλής της ομάδας μας Γιώργο Αμανατίδη για τον ωραίο αγώνα που δίνουμε μαζί και θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

Θέλω όμως να προσθέσω και λίγες γραμμές για την ενότητα στις τοπικές εκλογές :

Σε μια ποικιλόμορφη κοινωνία όπως η δική μας είναι φυσικό οι άνθρωποι να έχουν διαφορετικές απόψεις αξίες και προτεραιότητες. Μπορεί να προερχόμαστε από διάφορα υπόβαθρα, έχουμε διαφορετικές εμπειρίες και ανήκουμε σε διαφορετικά πολιτικά κόμματα. Ωστόσο, πιστεύω ακράδαντα ότι οι τοπικές μας εκλογές πρέπει να είναι μια πλατφόρμα που να μας ενώνει παρά να μας διχάζει.

Ενότητα δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις αρχές μας ή να συμβιβαζόμαστε με τις βασικές μας πεποιθήσεις. Αντίθετα, μας καλεί να βρούμε κοινό έδαφος για να χτίσουμε γέφυρες και να εργαστούμε προς ένα κοινό όραμα για τη βελτίωση της τοπικής μας κοινωνίας. Σημαίνει σεβασμό διαφορετικών προοπτικών και συμμετοχή σε εποικοδομητικό διάλογο για την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων που ωφελούν όλους.

Στις τοπικές μας εκλογές τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε είναι συχνά βαθιά ριζωμένα στην καθημερινότητά μας. Περιλαμβάνουν θέματα όπως η ασφάλεια των υποδομών υγειονομικής περίθαλψης της εκπαίδευσης και η οικονομική ανάπτυξη. Ενώ μπορεί να ιεραρχούμε διαφορετικά αυτά τα ζητήματα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μας επηρεάζουν όλους. Ως εκ τούτου, είναι ευθύνη μας να συνεργαστούμε ανεξάρτητα από τις προσωπικές μας απόψεις για να βρούμε βιώσιμες και χωρίς αποκλεισμούς λύσεις.

Η ενότητα στις τοπικές εκλογές σημαίνει επίσης την καλλιέργεια μιας κουλτούρας ενεργού συμμετοχής και δέσμευσης. Ο καθένας από εμάς έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά είτε ψηφίζοντας υποστηρίζοντας έναν υποψήφιο είτε ακόμη και θέτοντας ο ίδιος υποψηφιότητα. Συμμετέχοντας ενεργά στη δημοκρατική διαδικασία διασφαλίζουμε ότι οι φωνές μας ακούγονται και ότι οι κοινότητές μας εκπροσωπούνται με ακρίβεια.

Επιπλέον, η ενότητα στις τοπικές εκλογές απαιτεί να υπερβούμε την πόλωση και να επικεντρωθούμε σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία – την ευημερία και την πρόοδο του τόπου μας. Αντί να καταφεύγουμε σε αρνητικές προσωπικές επιθέσεις ή διχαστική ρητορική, ας υιοθετήσουμε μια θετική και σεβαστή προσέγγιση. Ας καλλιεργήσουμε ένα περιβάλλον όπου συζητούνται ιδέες αναζητούνται λύσεις και όπου δίνουμε προτεραιότητα στο ευρύτερο καλό έναντι του προσωπικού συμφέροντος.

Τελικά η ενότητα στις τοπικές εκλογές δεν είναι απλώς υψηλό ιδανικό αλλά πρακτική αναγκαιότητα. Ο τόπος μας προοδεύει όταν συγκεντρώνουμε τις δεξιότητες και τα ταλέντα μας στους πόρους μας προς κοινούς στόχους. Παραμερίζοντας τις διαφορές μας και δουλεύοντας προς ένα κοινό όραμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε θετικές αλλαγές βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής για όλους και να οικοδομήσουμε ένα ισχυρότερο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς για τις επόμενες γενιές.

Ας αδράξουμε λοιπόν αυτή την ευκαιρία για να δώσουμε προτεραιότητα στην ενότητα στις τοπικές μας εκλογές. Ας ενωθούμε ως γείτονες φίλοι και συμπολίτες προσπαθώντας για ένα καλύτερο αύριο. Μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε μια κοινότητα που αντικατοπτρίζει τις κοινές μας αξίες, αντιμετωπίζει τις συλλογικές μας ανησυχίες και γιορτάζει την πλούσια ποικιλομορφία που μας κάνει μοναδικούς.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria