Ο Μύλος αλέθει και κάνει σκόνη... - OlaDeka

Ο Μύλος αλέθει και κάνει σκόνη…

Ο 12ος Μύλος των Ξωτικών με τον μικρό Πρίγκηπα στα Τρίκαλα!

Ο δήμος Τρικκαίων έχει αναφερθεί ως υπόδειγμα και σημείο αναφοράς σε όλη την Ελλάδα πολλές φορές από την ιστοσελίδα μας. Εκτός των άλλων, συμβουλέψαμε και «στείλαμε» τον Γιάννη Κορεντσίδη στον δήμαρχο Τρικκαίων, την επομένη των προηγούμενων εκλογών με μότο «κάντο όπως τα Τρίκαλα». Τότε ήταν το πρώτο σοκ που υποστήκαμε. Όταν επιστρέφοντας από τα Τρίκαλα, οι καστοριανοί ξερόλες μας είπαν: «Έλα μωρέ, τι μας έστειλες εκεί, δεν είναι και τίποτε τόοοοσο σπουδαίο…μόνο marketing είναι ο τύπος…»

ΟΙ ΤΡΕΙΣ «ΦΥΛΕΣ» ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ 41%

«Μόνο marketing!». Αυτό το…marketing όμως, όλοι γνωρίζουν ότι φέρνει κάθε χρόνο αυτό το δίμηνο, 1.500.000 επισκέπτες στα Τρίκαλα! Μεταφράστε το τώρα όλο αυτό σε ευρώ και ψάξτε κομπιουτεράκια με μεγάλη οθόνη. Γίνεται κατανοητή η αιτία και ο λόγος για τον οποίο θεωρούμε τον Γιάννη Κορεντσίδη αμετανόητο εκφραστή του μέτριου και ακατάλληλου με ένα μόνο παράδειγμα; Καταλαβαίνει τώρα ο αναγνώστης γιατί αποσύραμε την εμπιστοσύνη μας σε αυτόν τον άνθρωπο; ΔΕΝ θέλει να γίνει η Καστοριά δήμος που μπορεί να επιβιώσει και να δημιουργήσει ένας νέος, ένας επενδυτής, ένας επιχειρηματίας, ένας εργαζόμενος, ένας οικογενειάρχης, ένας δημότης. Θέλει το «τόσο όσο» για την κοινωνία έτσι ώστε να μπορεί ΑΥΤΟΣ να διαχειριστεί το έτοιμο δημόσιο χρήμα. Αυτό και μόνο τον ενδιαφέρει.

  1. Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ

Το 41% των ψηφοφόρων του κατά την πρώτη Κυριακή, πολύ φοβούμαστε πως εάν γίνει ανάλυση, θα φανεί ότι αποτελείται καταρχήν από συνταξιούχους που τους έβαλαν το σημαδεμένο ψηφοδέλτιο στην τσέπη. Από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που δεν τους ενδιαφέρει το μέλλον, οι δουλειές και η ανάπτυξη. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο από μερικές αυτονόητες ψευτοπαρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης μερικών χιλιομέτρων, ένας κόμβος και μερικές παιδικές χαρές που εκτός των άλλων είναι έργα των ανώτερων βαθμίδων της δημόσιας διοίκησης.

Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε ότι για κάποιους όλα πάνε καλά, παραθέτουμε επικουρικά σημερινή δήλωση του προέδρου του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Καστοριάς κ. Σάκη Παπανδρέου:

«…μέχρι τέλους Οκτωβρίου, υπάρχει η καλοκαιρινή σεζόν στα νησιά, στα ξενοδοχεία…αυτή τη στιγμή, όσοι είμαστε στην Καστοριά, δουλεύουμε, δηλαδή, δουλεύουμε σε υπηρεσίες είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, όσοι είμαστε τέλος πάντων. Όσοι δεν είναι ή ήτανε άνεργοι, έχουνε φύγει. Τώρα που θα τελειώσει η σεζόν, τέλος Οκτωβρίου-αρχές Νοέμβρη, θα μας έρθουν όλοι πίσω. Τότε θα δούμε την ανεργία και τότε θα εκτοξευθεί το πρόβλημα μας…»

Σε αυτές τις εκλογές, η τρίτη ηλικία -χωρίς να το αντιλαμβάνεται- αδιαφορεί εγκληματικά για τα παιδιά της!

2. ΟΙ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ

Ένα άλλο κομμάτι των ψηφοφόρων του 41% είναι οι εξαπατημένοι και γελασμένοι. Ας πούμε π.χ. για τον τουρισμό. Ο ορισμός της πολιτικής εξαπάτησης! Περάσαμε χρόνια μιας τεράστιας κρίσης του κορονοϊού. Μόλις άνοιξαν τα σπίτια και οι δρόμοι της Ελλάδας, οι έλληνες ξεχύθηκαν να ξεσκάσουν από την ασφυξία των lockdown. Συνέπεσαν και ημερολογιακά ευνοϊκές ημέρες τα 3ημερα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Ραγκουτσαριών, έκανε και καλό καιρό και οι άνθρωποι του τουρισμού έμειναν ικανοποιημένοι. Αυτά εκμεταλλεύτηκε δεόντως η ομάδα των…μάγων που για ακόμη μία φορά παρουσίασε το τυχαίο ως επίτευγμα! Αντί να στρώσουν τον πισινό τους και να σχεδιάσουν σοβαρό πλάνο για τον τουρισμό με δημιουργία κινήτρων για επισκεψιμότητα 4 εποχών το χρόνο, πήραν τα τυχαία και τα έτοιμα και κόντεψαν να διεκδικήσουν μέχρι και ότι, αυτοί γέννησαν το καρναβάλι της Καστοριάς! Σιγά – σιγά θα μας πουν ότι η λίμνη είναι πισίνα και ότι αυτοί την δημιούργησαν! Τέσσερα χρόνια καθυστερούσαν έτοιμα έργα (γιατί άραγε) και αφού έφεραν στα μέτρα τους τις διαδικασίες και τους αναδόχους σκηνοθέτησαν show με ασφαλτοστρώσεις και βούλωμα τρυπών. Τέσσερα χρόνια διπρόσωπης συμπεριφοράς, αδιαφορίας, στασιμότητας, έπαρσης και αλαζονείας, έκλεισε με μια συμπυκνωμένη και αλαμπουρνέζικη -τσάτρα πάτρα- παράσταση, για να μείνει η τελευταία εικόνα στο μυαλό των παππούδων και κάποιων εστιατόρων-καφετζήδων, έτσι ώστε οι παραγοντισμοί να βρουν εύφορο πεδίο και εύκολα «θύματα-χρήσιμους ηλίθιους».

3. ΟΙ ΚΛΙΚΕΣ

Έχουμε πει πολλές φορές: Κακό δεν είναι να μην ξέρεις, κακό είναι να μην θέλεις να μάθεις. Να σε ενδιαφέρει μόνο η βυζαντινού τύπου ραδιουργία, η εσωστρέφεια, το κλείσιμο ματιών σε ανήθικες και παράτυπες πράξεις (και η προκλητική υποστήριξη και επιβράβευση συνεργατών που επιδίδονται σε αυτές), η δημιουργία οπαδικών προπαγανδιστικών ΜΜΕ διαπλοκής για να μετατρέπεται το μαύρο σε άσπρο, οι απευθείας αναθέσεις που βγάζουν μάτια, το βάπτισμα υποχρεωτικών και αυτονόητων διαδικασιών σε «μεγάλο έργο», η ανυπαρξία οράματος για μια Καστοριά που φτωχοποιείται και η προσπάθεια να γαντζωθούν στον δημαρχιακό θώκο με νύχια και με δόντια. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα! Μόνο που ο σκοπός δεν αφορά στο κοινωνικό σύνολο και τον τόπο! Αφορά μόνο σε προσωπικά συμφέροντα και κλίκες. Αυτές αποτελούν και το τρίτο κομμάτι ψηφοφόρων που ψήφισαν Κορεντσίδη στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Επειδή όμως μετά το 41% για να φτάσουμε στο συνολικό 100% έρχεται το 59%, υπάρχει ελπίδα. Οι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται όλα τα παραπάνω αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία. Ο μεγάλος κίνδυνος για την Καστοριά, είναι η αποχή. Αυτή την Κυριακή, μην αδιαφορήσετε! Κοιτάξτε τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας στα μάτια! Προσπαθήστε να δείτε το μέλλον τους. Η Κυριακή που έρχεται μπορεί να το καταστρέψει ή να το διαμορφώσει έτσι ώστε τα παιδιά σας να έχουν ελπίδα!

Πού είναι το κολυμβητήριο; Πού είναι το πνευματικό κέντρο; Πού είναι η συμμετοχή στο ενεργειακό πάνθεον των ενεργειακών κοινοτήτων; Πού είναι το στρατηγικό σχέδιο για την νέα οικονομία και το σχέδιο για αναπτυξιακή μετάβαση εν μέσω της τεράστιας κρίσης (οικονομία-απασχόληση-δημογραφικό) που μαστίζει την Καστοριά; Πού είναι η διαφάνεια; Πού είναι η λογοδοσία; Πού είναι η ξεπουλημένη «ΜΑΚΕΔΝΟΣ»; Πού είναι η κοινωνική πολιτική (αυξήσεις 100% στα δημοτικά τέλη, αυξήσεις στο νερό); Πού είναι η οικονομική διάσωση της ΔΕΥΑΚ με τα 19.850.000€ χρέη; Πού είναι οι πράξεις ενσυναίσθησης και αντίληψης για το χάος που δημιουργεί η αλυσίδα πλειστηριασμών στην περιοχή μας;

Αντί όλων αυτών η έμπνευση του Κορεντσίδη και του στενού του κύκλου περιορίζεται σε πανάκριβα κασέ τύπου Βανδή για να κινείται το χρήμα στα χέρια των ημετέρων επενδυτών καλλιτεχνικών μάνατζερ και άσε τους…χαζούς των Τρικάλων να κάνουν τα δικά τους…Η Βανδή θα μας σώζει και θα κοιμόμαστε ήσυχοι, χορτάτοι και ικανοποιημένοι.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟΥΣ.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΤΕ!

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!

ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ!

ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ! ΟΧΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ! ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

Δείτε το δελτίο τύπου του δήμου Τρικκαίων που μας δικαιώνει για όλα όσα γράφουμε τόσα χρόνια.

Ο τροχός υπάρχει! Δεν χρειάζεται να τον ανακαλύψουμε! Απλά ας τον γυρίσουμε!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ (ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ):

Για 45 ημέρες με κεντρικό θέμα «Ο μικρός Πρίγκηπας στον πλανήτη των Χριστουγέννων»

Για 12η χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala A.E., διοργανώνουν το μεγαλύτερο δωρεάν Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας! Ο Μύλος των Ξωτικών, από την πρώτη στιγμή και για 11 χρόνια, χάρισε εκατομμύρια χαμόγελα, με δωρεάν είσοδο, δωρεάν δράσεις και αμέτρητες εκπλήξεις.
Η 12η διοργάνωση έχει ήδη ξεκινήσει και προετοιμάζει ένα ακόμη εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η ανανεωμένη θεματολογία, η αναδιαμόρφωση του πάρκου και η λειτουργία του Μύλου, θα ευχαριστήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.   

Η Ιστορία ξεκίνησε κάπως έτσι…

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον Μύλο των Ξωτικών. Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. 

Ο Άη Βασίλης, έχοντας φυσικά μαζί  τους πολύτιμους βοηθούς του τα ξωτικά και τους παραμυθένιους ταράνδους ξεκίνησε το ταξίδι του για να προλάβει μέχρι τα Χριστούγεννα να επισκεφθεί τα παιδιά όλου του κόσμου και να καταλήξει στον αγαπημένο του Μύλο των Ξωτικών. 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών.. μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό.

Ο μικρός Πρίγκηπας

Μια φορά κι έναν καιρό σε έναν μικρό πλανήτη ενός απέραντου γαλαξία ζούσε ένας μικρός Πρίγκηπας ανάμεσα σε τριαντάφυλλα και ηφαίστεια. Καθώς πλησίαζαν τα Χριστούγεννα o μικρός Πρίγκηπας άρχισε να ονειρεύεται έναν κόσμο διαφορετικό!

Έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει σε άλλους πλανήτες και να αναζητήσει την αλήθεια. Επισκέφθηκε 5 πλανήτες που στον καθένα υπήρχε μόνο ένας κάτοικος, ο μεγαλοπρεπής  Βασιλιάς, ένα όμορφο και μοσχομυριστό Τριαντάφυλλο, ο πιστός Φανανάφτης και ο κομψός Αστρονόμος. Τελευταίος πλανήτης που επισκέφθηκε ήταν η γη και βρέθηκε στο Μύλο των Ξωτικών όπου συνάντησε τον Άη Βασίλη και τους αμέτρητους βοηθούς του.

Το ταξίδι ενός μικρού Πρίγκηπα ξεκινάει με ένα αεροπλάνο και την βοήθεια 3 πιλότων. Σε κάθε πλανήτη που επισκέπτεται συναντάει έναν παράξενο χαρακτήρα και ο καθένας αφηγείται την δική του παραμυθένια ιστορία στον μικρό μας ήρωα!

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι μαγικό και παραμυθένιο στον απέραντο γαλαξία, σταθείτε κάτω από τα αστέρια, κοιτάξτε προσεκτικά γύρω σας και αν σας πλησιάσει ένα μικρό και χαμογελαστό παιδί μην το αγνοήσετε θα είναι σίγουρα ένας μικρός Πρίγκηπας. 

Από 24 Νοεμβρίου μέχρι 7 Ιανουαρίου

Φέτος ο Μύλος των Ξωτικών θα ανοίξει τις πύλες του στις 24 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2024 από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ!. 

Σας περιμένουμε στα Τρίκαλα για να ζήσουμε ακόμη μια χρονιά μαγικές στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. 

Ο Μύλος των Ξωτικών αλλά και ολόκληρη η πόλη είναι έτοιμοι να υποδεχτούν αλλά και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδας μας www.milosxotikon.gr η καλέστε στο 2431038890.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Τρίκαλα 10/10/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria