Ο Λευκός Οίκος ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει πακέτο βοήθειας 106 δισ, δολαρίων για Ουκρανία και Ισραήλ - OlaDeka

Ο Λευκός Οίκος ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει πακέτο βοήθειας 106 δισ, δολαρίων για Ουκρανία και Ισραήλ

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε σήμερα από το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα πακέτο ύψους σχεδόν 106 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση φιλόδοξων σχεδίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την ασφάλεια των συνόρων των ΗΠΑ.

Το αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τη χρηματοδότηση έρχεται λίγες μέρες αφότου επισκέφτηκε το Ισραήλ, δεσμευόμενος να στηρίξει το εβραϊκό κράτος στον πόλεμο κατά της Χαμάς.

Ομαδοποιώντας τη χρηματοδότηση του Ισραήλ με αυτή της Ουκρανίας, καθώς την ασφάλεια των συνόρων, τη βοήθεια στους πρόσφυγες, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Κίνας και άλλες προτεραιότητες, ο Μπάιντεν ελπίζει ότι έχει καταρτίσει ένα νομοσχέδιο για τις δαπάνες εθνικής ασφάλειας που πρέπει να εγκριθεί και να κερδίσει υποστήριξη σε μια χαοτική Βουλή των Αντιπροσώπων, που παραμένει χωρίς πρόεδρο για πάνω από δύο εβδομάδες.

Από το προτεινόμενο πακέτο, σχεδόν 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια της χρηματοδότησης για το οικονομικό έτος 2024 θα διατεθούν στο Ισραήλ, μεγάλο μέρος της για την υποστήριξη των συστημάτων αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας της χώρας και άλλες αγορές όπλων.

Ο Μπάιντεν θέλει επίσης περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, όπου ο πληθυσμός αντιμετωπίζει μια επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση.

Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια των συνόρων των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού μεταναστών από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική στα νότια σύνορα, το εμπόριο φαιντανύλης και 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια και κρατική χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των περιφερειακών πολιτικών της Κίνας στην Ασία.

Αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο χρηματοδότησης, 61,4 δισεκατομμύρια δολάρια, προορίζεται για την Ουκρανία. Το αίτημα περιλαμβάνει δισεκατομμύρια για την αναπλήρωση του στρατιωτικού εξοπλισμού της χώρας, την παροχή οικονομικής βοήθειας και ασφάλειας και υποστήριξης στους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στις ΗΠΑ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria