Μαριέλα Στεφανλάρη: «Δώστε τέλος στη μιζέρια, στην κλίκα, στην αδράνεια, στο ψέμα, στο δήθεν, στην κατάχρηση εξουσίας» - OlaDeka

Μαριέλα Στεφανλάρη: «Δώστε τέλος στη μιζέρια, στην κλίκα, στην αδράνεια, στο ψέμα, στο δήθεν, στην κατάχρηση εξουσίας»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

  1. Τι σας διαφοροποιεί ιδεολογικά και διοικητικά από τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Καστοριάς;

Τα πάντα! Αλλά για να αποφύγουμε το απόλυτο, θα σας απαντούσα: Είμαστε διαφορετικοί σχεδόν στα πάντα.

Το 2019, ο δήμαρχος κος Κορεντσίδης, όταν ζήτησε την ψήφο των καστοριανών δεν είχε ούτε σχέδιο, ούτε πλάνο, ούτε πρόγραμμα, ούτε καν πολιτικές υποσχέσεις, τίποτα.
Το 2023 εμείς έχουμε σχέδιο, πλάνο, πρόγραμμα, όραμα και αποφασιστικότητα για να πετύχουμε τους στόχους, υλοποιώντας έργα που θα αλλάξουν το πρόσωπο της Καστοριάς.

Το 2019 οι συνδημότες μου, έδωσαν μια ευκαιρία σε έναν άνθρωπο που στην κυριολεξία έκανε κατάχρηση της εμπιστοσύνης τους. Σήμερα οι καστοριανοί δεν θα επαναλάβουν το λάθος τους, κάθε άλλο, θα τιμωρήσουν με την ψήφο τους τα διοικητικά “παράσιτα” και όσους λάβανε μέσω δημοκρατικών διαδικασιών εξουσία για προσωπικά συμφέροντα, ξεχνώντας και απαξιώνοντας τους πολίτες που τον/τους επέλεξαν.

Εμείς μιλάμε για αλυσίδα οικονομικής ανάπτυξης, η παρούσα Δημοτική Αυτοδιοίκηση καταγράφει στην τετραετία 2019-2023 οικονομική πτώση, επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, επιχειρηματίες που έχουν πτωχεύσει, πληθώρα ανέργων που ζητιανεύουν μια κάποια επιδότηση και χιλιάδες καστοριανούς που εγκατέλειψαν την Καστοριά πηγαίνοντας σε άλλες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού.
Αυτό είναι το μεγάλο “κατόρθωμα” του νυν δημάρχου, η μείωση του πληθυσμού.

Το οδικό δίκτυο του Δήμου Καστοριάς, οι δρόμοι μέσα στην πόλη και στα χωριά είναι σε άθλια κατάσταση, λίγο-πολύ σου θυμίζουν τριτοκοσμικές χώρες.

Πεζοδρόμια στις περισσότερες οδούς εντός της πόλης της Καστοριάς δεν υπάρχουν. Ο πεζός, ο ίδιος ο άνθρωπος δηλαδή, δεν είναι στην προσοχή του Δήμου, ούτε στα σχέδια του. Όταν την Αυτοδιοίκηση δεν ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο, τότε δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε μια άλλη ευκαιρία. Κάθε άλλο!

Στη Καστοριά και στα 38 χωριά του Δήμου, πάρκα και παιδότοποι δεν υπάρχουν, και τα λίγα όμως που υπάρχουν δεν πληρούν προδιαγραφές, είναι επίσης επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών.

Ο φωτισμός στην πόλη σκοτείνιασε αυτα τα 4 χρόνια, ενώ στα περισσότερα χωριά φως στους δρόμους δεν υπάρχει.

Την πανέμορφη λίμνη που μας χάρισε ο Θεός μέσα από την φύση την μετατρέπουν με την αδιαφορία και με την ανευθυνότητά τους σε βάλτο.

Το γήπεδο ποδοσφαίρου και στίβου μόνο γήπεδο δεν μπορεί να ονομαστεί, είναι όμως ένα κοινό WC αδέσποτων ζώων και οχι μόνο.

Ενώ δε μπορούμε να μιλάμε για κλειστό γυμναστήριο, το οποιο είναι πλέον ένα κτήριο ερείπιο, ένα φάντασμα στην πόλη μας.

Για ευνόητους λόγους, προσπαθούν να περισυλλέξουν αδέσποτα από το κέντρο της πόλης και τα «φορτώνουν» σε χωριά όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει. Πριν λίγες ώρες είχαμε δύο τραγικά περιστατικά στην Κλεισούρα όπου αδέσποτα που έχουν σχηματίσει αγέλη, επιτέθηκαν σε έναν άντρα αλλά και μία γυναίκα η οποία έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται με κατάγματα στην Θεσσαλονίκη!

Η καθαριότητα και η ανακύκλωση είναι άγνωστες λέξεις για τον Δήμο Καστοριάς, ευχαριστούμε τους νοικοκυρέους καστοριανούς που φροντίζουν την πόλη αυτή, το σπίτι τους δηλαδή, καθαρίζοντάς την. Και να μην ξεχνάμε ότι πληρώνουμε αρκετά ο καθένας μας και για την καθαριότητα και την ανακύκλωση.

Όπου κι αν κοιτάξει κάνεις αντικρίζει πληγές στην Καστοριά μας, λες και έχουμε βγει από πολεμική κατάσταση.

Αυτά και άλλα πολλά που δεν έχουν γίνει και έπρεπε να γίνουν, που εχουν γίνει και δεν έπρεπε να γίνουν, είναι η μεγάλη μεταξύ μας διαφορά.

Φυσικό επόμενο, ένας υποψήφιος δήμαρχος που ήρθε το 2019 χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα, το μόνο που θα έκανε ήταν ένα “τίποτα” και έτσι κανείς δεν μπορεί να του ζητήσει ευθύνες, μπορεί όμως στις 8 Οκτωβρίου οι καστοριανοί να του δώσουν ένα μάθημα, στέλνοντάς τον “σπίτι”.

Ο συνδυασμός “Αλλαγή Τώρα με Στρατηγική” και ο αξιόλογος υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόριος Γρηγοριάδης έχει σχέδιο και πρόγραμμα γραπτό, το οποίο βρίσκεται σήμερα στα χέρια του κάθε δημότη.
Έτσι δρουν και πράτουν άνθρωποι με ικανότητες και όραμα, αποφασισμένοι να φέρουν την αλλαγή, αφήνουν γραπτό το σχέδιο της επόμενης ημέρας και αναλαμβάνουν ευθύνες.

  1. Ακούσαμε στην προεκλογική σας εκστρατεία φιλόδοξες υποσχέσεις για την ανάπτυξη του Δήμου, μπορείτε να εξηγήσετε πώς θα γίνει εφικτό η εφαρμογή αυτών των φιλοδοξιών;

Δεν είναι υποσχέσεις, είναι πρόγραμμα προς υλοποίηση σε όλους τους τομείς.

Το κλειδί της επιτυχίας είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, οι άνθρωποι που αποτελούν αυτόν τον συνδυασμό ειναι το φανερό μυστικό της επιτυχίας.

Είμαστε αρκετοί άνθρωποι στον συνδυασμό με μεγάλη εμπειρία. Προσωπικά έχω μια πολυετή εμπειρία σε φορείς με μεγάλη βαρύτητα στην παγκόσμια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη όπως η ΕΕ, ο ΟΗΕ και άλλοι φορείς διεθνούς εμβέλειας.

Θα φέρουμε προγράμματα ευρωπαϊκά και ξένες επενδύσεις.

Θα δώσουμε ώθηση στην εξαγωγή των τοπικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά, βελτιώνοντας παράλληλη την ποιότητα αυτών.

Θα κάνουμε το παν και θα τα καταφέρουμε ώστε η Καστοριά να μπει στην UNESCO, στα παγκόσμια διατηρητέα μνημεία πολιτισμού και φύσης.

Το γραφείο ανάπτυξης του τομέα τουρισμού θα δουλέψει με ένα σχέδιο που θα φέρει άμεσα αποτελέσματα μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Η προβολή της Καστοριάς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο θα είναι Ευρωπαϊκών προτύπων.

Η Καστοριά θα γίνει το Τεχνολογικό HUB και Καινοτομίας της Βόρειας Ελλάδος, που μέσω των νέων τεχνολογιών θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας για νέους.

  1. Ποια είναι η εκτίμησή σας για το έργο του σημερινού δημάρχου και θα αναφέρατε ίσως κάτι θετικό που έχει κάνει σε όλη τη θητεία του;

Μηδέν έργο.
Κάποια εκλογικά έργα ντροπής, που δεν πληρούν προδιαγραφές. Απορώ ποιος και πως παρέδωσε τα έργα αυτά και ποιος και πως τα παρέλαβε.

Έχει κάνει κάτι καλό, έτσι λέει ο νυν Δήμαρχος, έχει πληρώσει τους υπαλλήλους. Σάτιρα τραγική, και όμως αυτή είναι μία δήλωση του ίδιου.

  1. Γιατί οι πολίτες της Καστοριάς να επιλέξουν εσάς για εκπρόσωπό τους; Τι θα συνεισφέρατε προσωπικά στο Δημοτικό Συμβούλιο αν εκλεγείτε;

Κατέχω νια πολυετή εμπειρία σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και θεσμούς του ΟΗΕ και αυτό αποτελεί μια υπεραξία στην καταπληκτική ομάδα του Γρηγόρη Γρηγοριάδη.

Έχω τον χρόνο, την διάθεση, το τέμπο, την επιμονή και υπομονή για μία Καστοριά ευρωπαϊκή, ανεπτυγμένη, με περισσότερους κατοίκους και εργαζόμενους.

Οι καστοριανοί θα μας επιλέξουν διότι όπου έχουμε εργαστεί δεν έχουμε κάνει κατάχρηση δημοσίου χρήματος, κάθε άλλο, έχουμε αξιοποίηση κάθε ευρώ προς τον κοινό καλό.

  1. Τι θα λέγατε στους δημότες της Καστοριάς 72 ώρες πριν την κάλπη;

Να βγουν και να ψηφίσουν τον Συνδυασμό “Αλλαγή Τώρα με Στρατηγική” και τον επικεφαλής αυτού τον κο Γρηγόριο Γρηγοριάδη.

Να πάνε στην κάλπη αποφασισμένοι να δώσουν τέλος στη μιζέρια, στην κλίκα, στην αδράνεια, στο ψέμα, στο δήθεν, στην κατάχρηση εξουσίας.

Η Καστοριά αξίζει στην Τοπική Διοίκηση αξιόλογους ανθρώπους, επαγγελματικά και κοινωνικά διακεκριμένους. Ο Δήμος πρέπει και θα είναι δεξαμενή αξιών και δεξιοτήτων!

Την Κυριακή η Καστοριά ξεκινά μια νέα εποχή.

Το ΟΧΙ των καστοριανών στον νυν Δήμαρχο και στην τρέχουσα Δημοτική Αρχή θα είναι ιστορικό και πάλι.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria