Η Καστοριά ξεπουλιέται - Αρνητική πρωτιά πανελλαδικώς - OlaDeka

Η Καστοριά ξεπουλιέται – Αρνητική πρωτιά πανελλαδικώς

“Ανατρέχοντας μάλιστα σε σελίδες αναζήτησης ακινήτων, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις κτηρίων και διαμερισμάτων για τα οποία επίκειται πλειστηριασμός…”

Αποτελεί την πιο οικονομική πόλη της χώρας για την απόκτηση κατοικίας, ενώ παράλληλα είναι μία από τις πλέον όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Ο λόγος για την Καστοριά όπου εντοπίζεται η χαμηλότερη, πανελλαδικά, τιμή πώλησης του τμ  – 588 ευρώ –  την ώρα, μάλιστα, που μέσα σε ένα χρόνο έχει διολισθήσει κατά 16,1%, αποτελώντας το υψηλότερο ποσοστό πτώσης πανελλαδικά.

Η εικόνα μοιάζει οξύμωρη, αν λάβει κανείς υπόψη του πως η ελληνική αγορά ακινήτων επιδίδεται σε σπριντ αυξήσεων με την πλειονότητα των νομών της χώρας να καταγράφει, στις περισσότερες περιπτώσεις, διψήφια άνοδο τιμών.
 
Είναι χαρακτηριστικό πως οι περισσότερες μειώσεις τιμών στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έναντι του αντίστοιχου περσινού εντοπίζονται σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας, με την Καστοριά να κρατά την αρνητική πρωτιά,  ενώ στο υπόλοιπο της ελληνικής επικράτειας οι μοναδικοί νομοί που παρουσιάζουν πτώση τιμών είναι αυτοί της Αρκαδία και της Βοιωτίας.

Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι πως οι τιμές πώλησης στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας κινούνται στις περισσότερες περιπτώσεις γύρω από το φάσμα των 700- 800 ευρώ το τμ, ενώ λίγες είναι οι περιπτώσεις νομών που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ.

Η εικόνα της αγοράς ακινήτων στην Καστοριά

Με τη γουνοποιία, που αποτελεί έναν κλάδο κατ΄ εξοχήν συνυφασμένο με την Καστοριά, να μην περνά τις καλύτερες ημέρες της, την ανεργία να κινείται σε υψηλά επίπεδα και την περιορισμένη, αριθμητικά,  παρουσία φοιτητών στην περιοχή, οι τιμές των ακινήτων δεν θα μπορούσαν να μείνουν αλώβητες.   

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις ομογενή από τις ΗΠΑ που αγόρασε μεταχειρισμένο διαμέρισμα 90 τ.μ., στο ιστορικό κέντρο της πόλης αντί 40.000 ευρώ, ενώ τριώροφο κτήριο 300 τμ, που χρήζει ανακαίνισης, πωλήθηκε 100.000 ευρώ.
Ανατρέχοντας μάλιστα σε σελίδες αναζήτησης ακινήτων αλλά και στο e-eauction, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις κτηρίων και διαμερισμάτων για τα οποία επίκειται πλειστηριασμός με τιμές πρώτης προσφοράς πολύ χαμηλές, ακόμη και 500 ευρώ (!).   Περισσότερρα ΕΔΩ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria