Χιλιόδενδρο: Έπεσε εστία στο 5χ5 και από τύχη σώθηκαν τα παιδιά που έπαιζαν - OlaDeka

Χιλιόδενδρο: Έπεσε εστία στο 5χ5 και από τύχη σώθηκαν τα παιδιά που έπαιζαν

Δεν θέλουν καν να σκέφτονται οι κάτοικοι του Χιλιοδένδρου το τι θα μπορούσε να συμβεί χθες Παρασκευή 27 Οκτωβρίου το απόγευμα, εάν τη στιγμή που έπεφτε η σιδερένια εστία του γηπέδου 5χ5 δίπλα στο σχολείο της τοπικής κοινότητας, βρίσκονταν από κάτω τα παιδιά που έπαιζαν στο χώρο.

Στις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κατασκευή με την οξείδωση να βρίσκεται σε τέτοιο στάδιο που αν μη τι άλλο να καθιστά ακατάλληλη και άκρως επικίνδυνη την κατασκευή η οποία βρίσκεται σε χώρο όπου καθημερινά παίζουν αμέριμνα πολλά παιδιά.

Γονέας παιδιού το οποίο συνήθιζε άλλες φορές να παίζει τερματοφύλακας μας είπε:

«Χθες το απόγευμα ήρθε το παιδί μου στο σπίτι έντρομο και μου είπε, ότι έπεσε το τέρμα του 5χ5 και ευτυχώς που δεν ήταν τερματοφύλακας εκείνη τη στιγμή όπως άλλες φορές!

Πήγα και είδα την σιδερένια κατασκευή κάτω. Ανατρίχιασα και μόνο που σκέφτηκα το τι θα μπορούσε να συμβεί εάν την ώρα της πτώσης της βαριάς σιδερένιας κατασκευής ήταν εκεί το παιδί μου!

Ενημερώθηκε ο πρόεδρος του τοπικού και αυτό που είχε να πει ήταν: “ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, που δεν ήρθαν νωρίτερα να μου το πούνε “.
Δηλαδή τα παιδιά θα έπρεπε πριν παίξουν να κοιτάξουν γύρω γύρω τις εστίες , να βεβαιωθούν ότι δεν θα σκοτωθούν και μετά να ξεκινήσουν το παιχνίδι.

Σε αυτό το 5×5 κάνουν γυμναστική και τα παιδιά στην ώρα του σχολείου. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να συμβεί αν εκείνη την ώρα έπαιζαν εκεί περισσότερα παιδιά (ήταν μόνο 3 χθες), θα θρηνούσαμε θύματα!!

Για καλή μας τύχη δεν βρέθηκε κάποιο παιδί μπροστά από τα σίδερα την στιγμή που έπεσαν!

Ο πρόεδρος εκτός του ότι έριξε την ευθύνη στα παιδιά (!) σήκωσε ξανά την εστία και άφησε κι ανοιχτές τις πόρτες για να ξαναμπούν και να παίξουν εκεί παιδιά.

Σήμερα που ενημερώθηκε το σχολείο, πήγαν οι δάσκαλοι και την έριξαν κάτω για να μην ξαναπέσει…»

Η διαφορά σκεπτικού και συμπεριφορών: Ο πρόεδρος του τοπικού αφού έριξε τις ευθύνες στα…παιδιά, σήκωσε και πάλι πρόχειρα τα σάπια σίδερα και άφησε τις πόρτες του γηπέδου ανοιχτές για να μπορούν να εισχωρήσουν και πάλι. Μάλλον δεν του πέρασε ούτε στιγμή τι θα μπορούσε να συμβεί κατά την πτώση της μεταλλικής κατασκευής. Αντίθετα οι εκπαιδευτικοί, μόλις ενημερώθηκαν για το συμβάν, κατέβασαν την εστία για τους πλέον ευνόητους λόγους.

UPD – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟΥ Κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

«Τα γεγονότα Πέτρο είναι ως εξής. Στις 18:30 μετά από κλήση που δέχτηκα μου μετέφεραν ότι έχει φύγει από την θέση της η εστία που βρίσκεται στο Δημοτικό σχολείο και όχι δίπλα από την Κοινότητα όπως αναφέρθηκε στο άρθρο (σ.σ. το άρθρο αναφέρει επί λέξη: «…η σιδερένια εστία του γηπέδου 5χ5 δίπλα στο σχολείο της τοπικής κοινότητας…»). Ευτυχώς που δεν υπήρξε τραυματισμός. Επίσης το ίδιο βράδυ συνεννοήθηκα η εστία να επιδιορθωθεί και να τοποθετηθεί στο σημείο όπου βρισκότανε και πριν. Την επόμενη μέρα σήμερα Σάββατο το πρωί σε συννενόηση με την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου η εστία τοποθετήθηκε κάτω στο ταρτάν του 5×5 ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω τραυματισμός, τοποθετήθηκαν και κόκκινα ενημερωτικά χαρτιά στο πλέγμα της περίφραξης. Επίσης τοποθετήθηκαν λουκέτα και στις 2 εισόδους για την μη πρόσβαση έως ότου διορθωθεί η εστία. Τώρα σε αυτό που ειπώθηκε στο ότι εγώ έριξα το βάρος στα παιδιά που δεν έγινε ποτέ, άλλωστε υπήρχαν και 5 μάρτυρες ,στο τι ειπώθηκε στο τηλέφωνο που δέχτηκα 10:00 το βράδυ και ενώ το συμβάν είχε γίνει στις 18:00 και δεν ειδοποιήθηκα εκείνη την στιγμή, με το να πω δεν μου το είπανε τα παιδιά ότι έγινε αυτό το πράγμα( η ζημιά δηλαδή που είχε γίνει) νομίζω έχει τεράστια διαφορά. Με την ευκαιρία να ζητήσω την προσοχή των παιδιών και την συμβουλή των γονιών στις εστίες που υπάρχουν στο γήπεδο να μην κρέμονται κάνοντας μονόζυγο γιατί μπορεί να υπάρχει ανάλογο περιστατικό με τραυματισμό διότι οι εστίες δεν είναι για μονόζυγο, αν δεν κρεμαστεί κάποιος δεν σπάζει από μόνη της. Έτσι έχουν τα γεγονότα φίλε Πέτρο.»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria