«Απαιτούνται τεράστια ποσά για επανόρθωση στη Θεσσαλία» δήλωσε ο επίτροπος Γεωργίας - OlaDeka

«Απαιτούνται τεράστια ποσά για επανόρθωση στη Θεσσαλία» δήλωσε ο επίτροπος Γεωργίας

Με αναφορά στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, ξεκίνησε τη εισήγησή του στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο, ο επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βόιτσεσχόφσκι, υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την περιοχή.

Όπως τόνισε, 85 χιλιάδες εκτάρια καλλιεργήσιμης έκτασης έχουν καταστραφεί, ενώ άνω από 100 χιλιάδες ζώα πνίγηκαν.

Παράλληλα, παρουσίασε σε όλους του υπουργούς Γεωργίας της Ε.Ε., τις εικόνες καταστροφής που ο ίδιος αντίκρισε στην Θεσσαλία κατά την επίσκεψή του στις 5 Οκτωβρίου και έκανε ειδική αναφορά στις πλημμυρισμένες καλλιέργειες, στις κατεστραμμένες γεωργικές υποδομές και στις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές. Ο κ. Βόιτσεσχόφσκι, αναφέρθηκε στην πρωτοφανή έκταση των ζημιών και στις συναντήσεις που είχε με αγρότες, υπογραμμίζοντας ότι τα ποσά που απαιτούνται για επανορθώσεις, είναι τεράστια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εικόνα που αντίκρισε μαρτυρά τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τόνισε την ανάγκη αλληλεγγύης, καθώς και λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την παρέμβασή του σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών, κάλεσε και τους ομολόγους του της Ε.Ε. να επισκεφθούν τη Θεσσαλία στις 9 Νοεμβρίου.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης, σε συνάντηση που είχε πριν το Συμβούλιο Υπουργών με την επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, έλαβε την δέσμευσή της ότι θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

ΑΠΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria