ΥΠΕΣ: Τι απαντά σε ερωτήσεις για τις εμφανίσεις υποψηφίων στα ΜΜΕ και τις ιστοσελίδες - OlaDeka

ΥΠΕΣ: Τι απαντά σε ερωτήσεις για τις εμφανίσεις υποψηφίων στα ΜΜΕ και τις ιστοσελίδες

ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ – ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΕ Ρ/Τ ΜΕΣΑ ΚΑΙ SITES

Απευθύναμε ερώτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τους κανόνες προβολής και εμφανίσεων στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ (ραδιοφωνικούς – τηλεοπτικούς σταθμούς και ιστοσελίδες) και μας απάντησε ο αρμόδιος για θέματα της σχετικής εγκυκλίου κύριος Θεοδόσης Φλώρος.

Οι ερωτήσεις:

Αξιότιμε κύριε Φλώρο,

κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σας παρακαλώ όπως μας διευκρινίσετε περαιτέρω την ερμηνεία της παραγράφου της εγκυκλίου που αφορά στους περιορισμούς υποψηφίων και συνδυασμών για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές:

«…Με τον όρο «εμφανίσεις» νοούνται οι συνεντεύξεις, η συμμετοχή σε κάθε είδους εκπομπές όπως π.χ. πάνελ διαλόγου, δελτία ειδήσεων, ψυχαγωγικά προγράμματα, η κάλυψη της προεκλογικής τους δραστηριότητας σε περίπτωση υποβολής σχετικού αιτήματος κ.λπ.»

Ερωτήσεις: 

1. Οι περιορισμοί για τις ιστοσελίδες αφορούν μόνο video, ή γενικά οποιοδήποτε υλικό, (δελτία τύπου, φωτογραφίες, κείμενα κλπ) που αφορά σε προεκλογική αναφορά, προβολή και ενημέρωση των υποψηφίων και των συνδυασμών;  

2. Οι διαφημιστικές – διακριτές καταχωρήσεις επιτρέπονται; Επιτρέπεται π.χ ένα διαφημιστικό banner σε μία ιστοσελίδα και να οδηγεί στο social προφίλ ενός υποψηφίου ή το προσωπικό ιστολόγιο ενός συνδυασμού;

Οι απαντήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών από τον κύριο Φλώρο:

Καλησπέρα σας,

σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας σας γνωρίζουμε ότι:

Με βάση τις διατάξεις του Ν 3870/2010 δεν επιτρέπεται οτιδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως εμφάνιση των υποψηφίων πέραν της μίας φοράς σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα και ιστοσελίδες.

Εξαιρούνται οι προσωπικές ιστοσελίδες χωρίς να αναφέρεται τρόπος ή διαδρομή πρόσβασης σε αυτές, αυτό δηλαδή που χαρακτηρίζεται ως Link.

Θ. Φλώρος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria