ΥΠΕΣ: ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ oladeka.com - OlaDeka

ΥΠΕΣ: ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ oladeka.com

Το oladeka.com επανέρχεται με νέες και πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών για την εγκύκλιο που αφορά στην προβολή και δημοσιότητα των υποψηφίων κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.

Δείτε τις ερωτήσεις μας και τις απαντήσεις που δίνει ο αρμόδιος κ. Θ. Φλώρος:

Αξιότιμε κύριε Φλώρο,

Επειδή έχει δημιουργηθεί απίστευτα μεγάλη αναστάτωση και αντί να κάνουμε τη δουλειά μας, αντίθετα ασχολούμαστε με άλλα θέματα που εκτός των άλλων μοιάζουν αντιδημοκρατικά και αδιανόητα να ισχύουν σε μια περίοδο που ενώ ο πολίτης πρέπει να ενημερωθεί για να αποφασίσει τι και πως θα ψηφίσει, εμείς λαμβάνουμε εντολές «συσκότισης», σας παρακαλώ να μας δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις στα τελευταία πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που σας θέτουμε.

Σας παρακαλούμε να απαντήσετε επί των παρακάτω σημειώσεων (εάν ισχύουν) που προέρχονται από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ (συχνές ερωτήσεις):

«-…Θεωρείται ότι δεν τίθεται κανένας περιορισμός στη δημοσίευση άρθρων, δηλώσεων ή ομιλιών, περιοδειών και άλλων προεκλογικών δραστηριοτήτων των υποψηφίων, καθώς και των θέσεων των συνδυασμών, αλλά και συνεντεύξεων γραπτού κειμένου στο διαδίκτυο, με δεδομένο ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν δημοσιογραφική ύλη…

Θ. ΦΛΩΡΟΣ: NAI ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ.

-…Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κάλυψης επιτρέπονται στο διαδίκτυο η καταγραφή των δηλώσεων, ομιλιών κλπ. Επίσης επιτρέπεται η αναμετάδοση δηλώσεων ή συνεντεύξεων από άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει η σχετική επισήμανση…»

Θ. ΦΛΩΡΟΣ: ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΝΑΙ

-Ισχύει η αναφορά ότι «…δεν τίθεται κανένας περιορισμός στη δημοσίευση άρθρων, δηλώσεων ή ομιλιών, περιοδειών και άλλων προεκλογικών δραστηριοτήτων των υποψηφίων, καθώς και των θέσεων των συνδυασμών, αλλά και συνεντεύξεων γραπτού κειμένου στο διαδίκτυο…»?

Θ. ΦΛΩΡΟΣ: ΟΜΟΙΩΣ, ΝΑΙ

Ισχύει ότι «…επιτρέπονται στο διαδίκτυο η καταγραφή των δηλώσεων, ομιλιών κλπ… καθώς και ότι «…επιτρέπεται η αναμετάδοση δηλώσεων ή συνεντεύξεων από άλλους δικτυακούς τόπους εφόσον υπάρχει η σχετική επισήμανση…»? 

Θ. ΦΛΩΡΟΣ:ΝΑΙ 

Μπορούμε δηλαδή 1ον να δημοσιεύουμε δελτία τύπου από συνδυασμούς και υποψηφίους χωρίς τον περιορισμό της μίας φοράς;

2ον Μπορούμε να δημοσιεύουμε δημοσιογραφικά άρθρα που θα αναφέρονται σε προεκλογική δραστηριότητα συνδυασμών και υποψηφίων χωρίς τον περιορισμό της μίας φοράς;

3ον Μπορούμε να αναδημοσιεύουμε κείμενα και φωτογραφίες (υλικό δελτίο τύπου) από προσωπικές ιστοσελίδες ή profil σε social media (π.χ. facebook) υποψηφίων ή συνδυασμών; Μπορούμε να αναμεταδίδουμε – ενσωματώνουμε videos από προσωπικές ιστοσελίδες υποψηφίων ή τις σελίδες τους στα social media ή τα προσωπικά τους προφίλ με αναφορά ενεργού λινκ;

Θ. ΦΛΩΡΟΣ: ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria