ΑΡΣΥ: Εργασιακός Χειμώνας εν μέσω Φθινοπώρου - OlaDeka

ΑΡΣΥ: Εργασιακός Χειμώνας εν μέσω Φθινοπώρου

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την εκλογική της νίκη και το μούδιασμα του εργατο λαϊκού παράγοντα επέβαλλε έναν αιφνιδιασμό με στόχο την νομοθετική κατοχύρωση ενός εργασιακού μεσαίωνα.

Το νέο νομοθέτημα περιλαμβάνει 16ώρη εργασία-σύνταξη στα 74-κατάργηση πενθήμερου-συμβάσεις μηδενικών ωρών ( Δηλαδή συμβάσεις χωρίς συγκεκριμένο ωράριο και αμοιβή) κ.α 

Όλα αυτά ισχυρίζεται ο θρασύς υπουργός Γεωργιάδης γίνονται εθελοντικά για να βελτιωθεί το εισόδημα των εργαζομένων και επειδή θα προκαλέσουν αντιδράσεις από τους εργαζομένους έρχεται και το νέο αντεργατικό τερατούργημα που ποποινικοποιεί την απεργία και την συνδικαλιστική δράση, φέρνοντας πρόστιμα και ελάχιστες ποινές έως 6 μήνες σε όσους υπερασπίζονται την απεργία απέναντι στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

Εμείς από την πλευρά μας καταγγέλλουμε την αντεργατική μανία της κυβέρνησης και δηλώνουμε παρόντες στους αγώνες των εργαζομένων για να ακυρώσουμε στην πράξη το σύνολο των αντεργατικών νόμων. 

Οι ανάγκες των εργαζομένων και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους αποτελεί για εμάς βασικό στοιχείο της δράσης μας και του προγράμματος μας.

Κοζάνη 5/9/2023

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria