Αλαζονείας συνέχεια - Είμαι δήμαρχος και είμαι υπεράνω πάντων! - OlaDeka

Αλαζονείας συνέχεια – Είμαι δήμαρχος και είμαι υπεράνω πάντων!

ΤΙ ΕΛΕΓΕ, ΤΙ ΕΚΑΝΕ…ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Από το στοπ στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, στο μετατρέπουμε τα υπηρεσιακά, σε ιδιωτικά…

Εγώ πρώτος ως Δήμαρχος θα δώσω το καλό παράδειγμα. Τα δημοτικά αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούνται μόνο για τις δουλειές και τις ανάγκες του Δήμου. Από εκεί και πέρα, θα έχω την απαίτηση και από τους συνεργάτες μου να πράξουν το ίδιο, καθώς οι δημότες δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τα καύσιμα και την φθορά των δημοτικών αυτοκινήτων προκειμένου να τα χρησιμοποιούν τα στελέχη της δημοτικής αρχής για προσωπικές τους εργασίες ή/και για διασκέδαση. Φαίνεται να μας λέει στην πρώτη του συνέντευξη ο Γ Κορεντσίδης που μιλούσε για ύπαρξη διαφθοράς και μηδενική ανοχή απέναντι της… (και εδώ να σημειώσουμε ότι κανένας αιρετός πλην του δημάρχου δεν κινούνταν μέχρι τότε με δημοτικό όχημα εκτός από κινήσεις ομαδικών αποστολών έξω από τον νομό και κατά περίπτωση )


ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ

Ξεκινήσαμε λοιπόν από μας και ξεκίνησα την περικοπή των εξόδων προσωπικά εγώ με στόχο την κίνηση των οχημάτων των υπηρεσιακών εεε… δεν υπάρχει οδηγός δημάρχου δεν υπάρχει αυτοκίνητο δημάρχου (……..) Μηδενική ανοχή λοιπόν στην διαφθορά και είναι κάτι που θα ήθελα να πω εεεε… αλλάζει σελίδα πλέον ο δήμος μπαίνουμε σε νέα τροχιά..


ΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

Συναντούσαμε στον δρόμο αντιδημάρχους, προέδρο δημοτικής επιχείρησης, τον δήμαρχο τον ίδιο να οδηγούν υπηρεσιακά αυτοκίνητα και αυτό καταγράφονταν ακόμα και σε ιστοσελίδες

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ << Προφανώς και αυτή η εικόνα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους Καστοριανούς. Όλοι έχουν μάτια και βλέπουν. Οι περισσότεροι σχολιάζουν.

Το δημοτικό οχήμα της εικόνας π.χ. θα το βρείτε, συχνά πυκνά, παρκαρισμένο σε θέση μακριά από το Δημαρχείο ή το αμαξοστάσιο.  Η περιοχή βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το Δημαρχείο. 3 λεπτά με το ποδήλατο…..

Εδώ και πάρα πολύ καιρό συμβαίνει αυτό…. είναι προκλητικό! Κι ο κόσμος μιλάει. Στέλνει και φωτογραφίες…. Τα αυτοκίνητα αυτά είναι αγορασμένα με δημόσιο χρήμα. Επίσης συντηρούνται, κινούνται, ασφαλίζονται, επισκευάζονται με δημοτικό χρήμα.

 Επιπλέον και ο  νόμος δηλώνει ξεκάθαρα (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για υπηρεσιακές ανάγκες.

Η συμπεριφορά αυτή προκαλεί ερωτηματικά, γιατί κατακρίθηκε από τα χείλη του ίδιου του επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, από την πρώτη στιγμή.  Ασυνέπεια ή απλά Je m’en fous και Live the dream? – (“δεν με νοιάζει και ζήσε το όνειρο”)


ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

Όλα για τον αγώνα φαίνεται να αναφώνησε ο Γιάνης Κορεντσίδης στο ΤΙΚ-ΤΟΚ όπου στην πρώτη του προεκλογική εξόρμηση εμφανίστηκε οδηγώντας το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΔΕΥΑΚ.

Μπορεί ο ίδιος να πιστεύει ότι κληρονομικώ δικαιώματι με απλά λόγια σαν το χωράφι του παππού του μπορεί να διαχειρίζεται την δημοτική περιουσία αλλά ο απλός λαός θεωρούμε και η αποκεντρωμένη αλλά και ο εισαγγελέας έχουν άλλη άποψη…


Το ίδιο αυτοκίνητο της ΔΕΥΑΚ καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων της αστυνομίας που εκλήθη την 20η Σεπτεμβρίου στον γνωστό χώρο που ήταν σταθμευμένο και το… συμπαθητικό Yaris με τις πορτοκαλί πινακίδες.

Τα ερωτήματα πλέον είναι πολλά και εμπλέκονται ίσως και υπηρεσιακά πρόσωπα.

Ποιός από την ΔΕΥΑΚ έδωσε κλειδιά αυτοκινήτου και σε ποιόν;;

Υπάρχει GPS που δίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου το στίγμα των οχημάτων, αυξάνοντας την ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού που τα κινεί, την ασφάλεια των ίδιων των αυτοκινήτων έναντι κακόβουλων ενεργειών, την τήρηση του Κ.Ο.Κ. και την διαχείριση του κόστους καυσίμων, αποφεύγοντας την όποια αλόγιστη χρήση των οχημάτων και συνεπώς την εξοικονόμηση πόρων;;

Και εάν δεν υπάρχει… ΓΙΑΤΙ;; ΓΙΑΤΙ;; ΓΙΑΤΙ;;

ΔΕΙΤΕ στο αρχείο τα αυτοκίνητα που διαθέτει η ΔΕΥΑ Καστοριάς για….. υπηρεσιακούς λόγους.


ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ…

Ήταν Δεκέμβριος του 2016 όταν άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής προχώρησαν στη σύλληψη του δημάρχου Ιάσμου Καδή Ισμέτ μετά από καταγγελίες ότι χρησιμοποιεί επανειλημμένως το υπηρεσιακό όχημα του δήμου για ιδιωτικές του υποθέσεις.

Το γεγονός επιβεβαίωσαν και οι αστυνομικοί οι οποίοι συνέλαβαν τον δήμαρχο να οδηγεί το υπηρεσιακό τζιπ εκτός των ορίων του δήμου χωρίς σχετικό δελτίο κίνησης, ενώ εντός του βρίσκονταν τα παιδιά του τα οποία μετέφερε στο σχολείο! Από την πλευρά του ο δήμαρχος υποστήριξε ότι για τη χρήση του υπηρεσιακού οχήματος έχει την απαιτούμενη άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, ωστόσο, αυτή πρέπει να αφορά την χρήση του αυτοκινήτου μόνο εντός των ορίων του δήμου και υπό την προϋπόθεση ότι ο μοναδικός επιβάτης σε αυτό να είναι ο δήμαρχος.

Με την διαδικασία του αυτοφώρου ο δήμαρχος δικάστηκε και καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση για παράτυπη χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου. Μιλώντας τότε στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι η μεταφορά των παιδιών του με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο γινόταν για οικονομία χρόνου και ευχαρίστησε τους συναδέλφους του δημάρχους, που τον στήριξαν, ενώ άνοιξε την ομπρέλα του θέματος για να πει ότι οι δήμαρχοι έχουν κουραστεί να πηγαίνουν στα δικαστήρια γι’ ασήμαντες αφορμές…. Ο Καδή Ισμέτ δεν επανεξελέγη δήμαρχος.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria