Το ολιγόλεπτο λάθος - Διευκρίνηση - αποκατάσταση - OlaDeka

Το ολιγόλεπτο λάθος – Διευκρίνηση – αποκατάσταση

Η ιστοσελίδα μας όπως πάντα ακολουθεί την ταχύτητα που τρέχει πλέον η επικαιρότητα και ανταποκρίνεται άμεσα σε αιτήματα και πληροφορίες – απόψεις των πολιτών που είναι και αναγνώστες μας.

Είχαμε μία πληροφορία που συνοδεύονταν με σχετικές φωτογραφίες από συμπολίτη μας που περιέγραφε ως λακκούβες που επιδιορθώθηκαν με μπαλώματα σε τμήμα δρόμου της πόλης μας. Στην καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε το θέμα ανέλαβε ένας αναπληρωτής συνεργάτης, που από λάθος ανέβασε πρόωρα το θέμα το οποίο είχε προετοιμάσει να εκδώσει, αλλά μετά από απάντηση εξειδικευμένων η οποία δεν είχε φτάσει ακόμη στο desk. Και λέμε από λάθος γιατί εκκρεμούσε απάντηση ειδικών επί του θέματος αναφορικά με το θέμα μετά από ερώτηση που τους είχαμε απευθύνει. Αντί να πατηθεί λοιπόν το κουμπί «αποθήκευση» πατήθηκε το «δημοσίευση». Όταν η σχετική απάντηση έφτασε και έγινε αντιληπτό ότι το θέμα είχε ήδη δημοσιευθεί κατά λάθος, κατέβηκε αυθωρεί από την ιστοσελίδα. Η ζωή του δημοσιεύματος στο διαδίκτυο δεν έφτασε καν τα 4 λεπτά! Οι αναφορές για ιταμά σχόλια, πρόθεση, συκοφαντία κλπ στο παρακάτω κείμενο που μας έστειλε η κατασκευαστική εταιρία δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση και απαντούμε ότι μια ενημερωτική ιστοσελίδα είναι υποχρεωμένη να ελέγχει κάθε ενέργεια, έργο και συμπεριφορά που κινείται στη σφαίρα του δημοσίου συμφέροντος. Επίσης θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι λάθη κάνουν μόνο όσοι εργάζονται και σημασία έχει να αναγνωρίζεις εγκαίρως το λάθος σου και να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες για να επανορθώσεις πάραυτα.

Σε αντίθεση λοιπόν με τους πολιτικούς που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν την ευθιξία και τα κότσια να παραδεχτούν ούτε μισό λάθος τους, εμείς όταν αντιληφθούμε ότι στα 100δες θέματα που έχουμε να διαχειριστούμε καθημερινά έχουμε πέσει σε κάποια παγίδα λάθους, εννοείται πως θα το διορθώσουμε και θα επανορθώσουμε καταλλήλως.

Mea culpa λοιπόν για ένα λάθος που εάν είχε τα αρνητικά χαρακτηριστικά που αναφέρονται παρακάτω, δεν θα κρατούσε μόνο 4 λεπτά! Θα έμενε στον αέρα για όσο διάστημα χρειάζονταν για να διαβαστεί από όσο γίνεται μεγαλύτερο κοινό. Μέσα σε 4 λεπτά κύριοι ούτε καν εσείς και οι υπεύθυνοι του δήμου οι οποίοι μας έχουν μόνιμα μπροστά στα μάτια τους δεν προλάβατε να διαβάσετε καλά καλά. Οπότε γίνεται ξεκάθαρο ότι το εν λόγω άρθρο είναι σαν να μην ανέβηκε ποτέ στην ουσία στο διαδίκτυο. Σεβόμαστε την εταιρία σας, όπως και κάθε επαγγελματία που σέβεται με τη σειρά του τους πολίτες μιας και αναλαμβάνει δημόσια έργα και πληρώνεται από τις τσέπες του καθενός από αυτούς τους πολίτες αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο, επιτρέψτε και σε εμάς να αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό και την ελευθεροτυπία που στόχο έχει -εκτός των άλλων- ακριβώς αυτό, δηλαδή τον έλεγχο του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης για το δημόσιο συμφέρον και τη διαφάνεια.

Καλύτερα ένα λάθος που διορθώνεται μέσα σε λίγα λεπτά (πράγμα που αποδεικνύει ότι όντως δεν έγινε εσκεμμένα, καθώς και το ότι το όποιο αποτύπωμα του ήταν μηδαμινό και ανύπαρκτο), παρά ανεξέλεγκτος δράση του αυτοδιοικητικού – πολιτικού συστήματος με ολέθρια αποτελέσματα στην πορεία του τόπου και τη ζωή των ανθρώπων που ζούνε σε αυτόν.

Άλλωστε όλοι πρέπει να αναρωτηθούμε για την σημερινή κατάντια της περιοχής γενικότερα. Και όλοι πρέπει να βάλουμε ένα λιθαράκι για να υπάρξει ένα διαφορετικό μέλλον και ελπίδα για τον τόπο που αγαπάμε.

Πέτρος Σμιξιώτης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria