ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Γ. Νικητιάδης: Η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τη νέα «κούρσα» στις τιμές των καυσίμων - OlaDeka

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Γ. Νικητιάδης: Η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τη νέα «κούρσα» στις τιμές των καυσίμων

Με αφορμή την «κούρσα» στις τιμές των καυσίμων ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης, βουλευτής Δωδεκανήσου, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Νικητιάδης, δήλωσε: «Σύμφωνα με το παρατηρητήριο καυσίμων, η μέση τιμή της αμόλυβδης, χθες 2 Αυγούστου 2023, πλησίασε τα δύο ευρώ το λίτρο και συγκεκριμένα 1,959 ευρώ/λίτρο, ενώ στα νησιά έχει ξεπεράσει προ πολλού τα 2 ευρώ, φτάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 2,229 ευρώ/λίτρο!

Επισημαίνουμε ότι οι διεθνείς τιμές για το μπρεντ, παρά τις αυξήσεις των τελευταίων ημερών, βρίσκονται στα 84,61 δολάρια το βαρέλι, όσο δηλαδή ήταν λίγες μέρες πριν την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στις αρχές Φεβρουαρίου του 2022. Βεβαίως, η εξέλιξη στην τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα ακολουθεί το μπρεντ όταν ανεβαίνει, αλλά συνεχίζει να αυξάνεται για αρκετό διάστημα και όταν πέφτει! Σημειώνεται ότι η μέση λιανική τιμή της αμόλυβδης ήταν λίγο πάνω από το 1,70 ευρώ/λίτρο κατά την έναρξη του πολέμου».
«Έκτοτε, η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής τις λιανικές τιμές να αυξάνονται τουλάχιστον κατά 25% και έως 50%, όταν το 56,37% της τιμής αποτελεί δημόσιο έσοδο (φόροι, τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις)» επισήμανε στη δήλωσή του ο Γ. Νικητιάδης και κατέληξε:
«Καλούμε την κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αντί να ακολουθεί πολιτική κουπονιών (την οποία κατήγγειλε διαχρονικά ως αντιπολίτευση) και να επικαλείται συνεχώς τον εισαγόμενο πληθωρισμό, “εξάγοντας” τις ευθύνες της, να λάβει άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των καταναλωτών, ειδικά ενόψει της μεγάλης εξόδου για τις θερινές διακοπές. Να σταματήσει να αρνείται τη μείωση για συγκεκριμένο τουλάχιστον χρονικό διάστημα του ειδικού φόρου κατανάλωσης, φόρο που μείωσαν ήδη αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και να επιμείνει στους ελέγχους στην αγορά».
Γ.Μ.

ΑΠΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria