Για «παρωδία δικαιοσύνης» μίλησε ξανά ο Τραμπ, μετά τη σύλληψή του και την καταβολή χρηματικής εγγύησης - OlaDeka

Για «παρωδία δικαιοσύνης» μίλησε ξανά ο Τραμπ, μετά τη σύλληψή του και την καταβολή χρηματικής εγγύησης

Αφού υποβλήθηκε στη νομική διαδικασία σύλληψης, φωτογράφισης, λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και καταβολής χρηματικής εγγύησης για την απελευθέρωσή του υπό όρους, ο κρατούμενος υπ’ αριθμόν P01135809 -ο Ντόναλντ Τραμπ- κατήγγειλε χθες Πέμπτη την «παρωδία δικαιοσύνης» και την «ανάμιξη στις εκλογές» του 2024 από τις αρχές στην πολιτεία Ατλάντα, όπου του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

«Δεν έκανα τίποτα κακό και το ξέρουν όλοι», επέμεινε ο μεγιστάνας, που λογαριάζει να διεκδικήσει ξανά σε έναν χρόνο και κάτι τον Λευκό Οίκο, αφού συνελήφθη τυπικά για την υπόθεση της προσπάθειας ανατροπής από τον ίδιο και συνεργάτες του της ήττας του από τον Δημοκρατικό διάδοχό του Τζο Μπάιντεν στην πολιτεία αυτή στις εκλογές του 2020.

Ο κ. Τραμπ, 77 ετών, παρέμεινε στη φυλακή της κομητείας Φούλτον για περίπου 20 λεπτά.

Παρότι ο Ρεπουμπλικάνος βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις ποινικές διώξεις, η τακτική του να αυτοπροβάλλεται ως θύμα πολιτικού διωγμού αν μη τι άλλο συνέβαλε να αυξηθεί κι άλλο η δημοτικότητά του, τουλάχιστον στις τάξεις των ψηφοφόρων της παράταξής του. Προηγείται με πελώρια διαφορά στην κούρσα για την ανάδειξη του υποψήφιου του GOP, υποδεικνύουν δημοσκοπήσεις.

Δεκάδες υποστηρικτές του, κρατώντας πλακάτ και αμερικανικές σημαίες, είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από τη φυλακή του δικαστηρίου, με την ελπίδα να δουν τον ηγέτη τους. Ανάμεσά τους ήταν η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, βουλεύτρια που εκλέγεται στην πολιτεία, πιστή σύμμαχος του κ. Τραμπ στο Κογκρέσο με πολιτικές θέσεις όχι σπάνια ακραίες.

Η φωτογραφία από τη σύλληψη του κ. Τραμπ θα γίνει «πιο δημοφιλής κι από τη Μόνα Λίζα», διαβεβαίωσε η Λόρα Λούμερ, τριαντάρα πρώην υποψήφια για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς περίμενε έξω από το δικαστήριο, προσθέτοντας πως σκοπεύει να την τυπώσει σε μπλουζάκι.

Μια ιστορική φωτογραφία από το πέρασμα του Τραμπ από τη φυλακή

Σκυθρωπός, συνοφρυωμένος, με βλέμμα όλο καχυποψία: ο Ντόναλντ Τραμπ φωτογραφήθηκε χθες, Πέμπτη, σε φυλακή της Ατλάντα στο πλαίσιο της επίσημης διαδικασίας σύλληψής του, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε πρώην πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις τρεις προηγούμενες παραπομπές του στα ποινικά δικαστήρια είχε καταφέρει να ξεφύγει απ’ αυτό το υποτιμητικό τελετουργικό, όμως ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος για την προεδρία, ο οποίος κατηγορείται ότι επιχείρησε να χειραγωγήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020, δεν μπόρεσε τελικά να το αποφύγει.

Η φωτογραφία αυτή, «mugshot» στα αγγλικά, τραβήχτηκε από τις υπηρεσίες του σερίφη της πρωτεύουσας της πολιτείας της Τζόρτζια και βρέθηκε αμέσως στην πρώτη σελίδα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ενώ έκανε επίσης το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σηματοδότησε επίσης την επιστροφή του πρώην προέδρου στο Twitter, νυν X: ο Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε εκεί αυτή την επίσημη φωτογραφία-πορτραίτο του, την οποία συνόδευσε με το μήνυμα «Μην παραδίνεστε ποτέ!», κάνοντας σαφή τη βούλησή του να δώσει μάχη εναντίον αυτού που θεωρεί «κυνήγι μαγισσών» ενορχηστρωμένο από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η προηγούμενη ανάρτησή του σ’ αυτή την πλατφόρμα, που ήταν άλλοτε ο αγαπημένος του δίαυλος επικοινωνίας, χρονολογούνταν από τον Ιανουάριο 2021. Του είχε απαγορευτεί να κάνει εκεί αναρτήσεις μετά την επίθεση των οπαδών του εναντίον του Κογκρέσου των ΗΠΑ, όμως η απαγόρευση αυτή έχει πλέον αρθεί.

– Αριθμός μητρώου P01135809 –

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον «φακελωμένος» όπως κάθε άλλος υπόλογος που διώκεται από τη δικαιοσύνη. Καταγράφεται με ύψος 1,90 μ., βάρος 98 κιλά, χρώμα μαλλιών ξανθό του χαλκού. Και με αριθμό μητρώου P01135809.

Αφού κατέβαλε εγγύηση 200.000 δολαρίων για να αφεθεί ελεύθερος, ο Τραμπ, φαβορί στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα ενόψει των εκλογών του 2024, αναχώρησε γρήγορα από τη φυλακή της Ατλάντα με οχηματοπομπή και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Λίγη ώρα αφού υποβλήθηκε σ’ αυτή τη νομική διαδικασία και πριν επιβιβαστεί και πάλι στο ιδιωτικό αεροπλάνο του, κατήγγειλε «παρωδία δικαιοσύνης» και «ανάμιξη στις εκλογές» εκ μέρους των αρχών της πολιτείας της Τζόρτζια που απήγγειλαν τις κατηγορίες σε βάρος του.

– «Δεν έκανα τίποτε κακό» –

«Δεν έκανα τίποτε κακό» αμφισβητώντας τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020, τις οποίες κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν, ισχυρίσθηκε το ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος.

Κάποιοι από τους 18 συγκατηγορουμένους του Τραμπ είχαν ήδη περάσει αυτή την εβδομάδα από τη φυλακή της κομητείας Φούλτον, ένα σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο επικρατεί συνωστισμός και φημίζεται για κακές συνθήκες υγιεινής.

Σε βάρος όλων απαγγέλθηκαν στις 14 Αυγούστου κατηγορίες για αθέμιτες απόπειρες ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του 2020, τις οποίες κέρδισε σ’ αυτή την πολιτεία-κλειδί ο δημοκρατικός νυν πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο νόμος για τα αδικήματα από οργανωμένη συμμορία, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από την εισαγγελέα για να απαγγείλει από κοινού κατηγορίες σε βάρος των 19 εναγόμενων, προβλέπει ποινές κάθειρξης 5 ως 20 ετών.

Οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ατλάντα, αυτή τη φορά στο δικαστήριο, την εβδομάδα της 5ης Σεπτεμβρίου για να δηλώσουν αθώοι ή ένοχοι.

– Τέσσερις απαγγελίες κατηγοριών σε έξι μήνες –

Τα προβλήματα με τη δικαιοσύνη συσσωρεύονται για τον Τραμπ, έναν πρώην σταρ των τηλεοπτικών ριάλιτι σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε ποινικό δικαστήριο για τέταρτη φορά μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες.

Ο 70χρονος κατηγορείται στη Νέα Υόρκη για ύποπτες πληρωμές σε μια πρώην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών, καθώς και από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη για εκλογικές πιέσεις κατά τις προεδρικές εκλογές του 2020, όπως και για αμέλεια στη διαχείριση διαβαθμισμένων εγγράφων αφού έφυγε από το Λευκό Οίκο.

Ο πρώην πρόεδρος έχει δηλώσει αθώος σε όλες αυτές τις κατηγορίες.

Παραδόξως ωστόσο κάθε νέα κατηγορία τού αποφέρει επίσης εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές στην προεκλογική εκστρατεία του, τις οποίες κάνουν οπαδοί του που είναι πεπεισμένοι πως αποτελεί θύμα πολιτικής δίωξης.

Ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος είναι υποψήφιος για να επανεκλεγεί, έχει αποφύγει να σχολιάσει τα δικαστικά προβλήματα του Ντόναλντ Τραμπ, φροντίζοντας να μην τροφοδοτήσει τις κατηγορίες του περί εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης.

Το πέρασμα του Τραμπ από τη φυλακή στην Τζόρτζια συνέβη την επομένη του πρώτου μεγάλου ραντεβού των προεδρικών του 2024, του ντιμπέιτ για τις προκριματικές των ρεπουμπλικάνων που είχε οργανωθεί στο Ουισκόνσιν.

Ο πρώην μεγιστάνας των ακινήτων σνομπάρισε αυτή την τηλεμαχία επικαλούμενος το γεγονός ότι προηγείται θεαματικά των αντιπάλων του στις δημοσκοπήσεις και προτιμώντας να δώσει μια συνέντευξη στον Τάκερ Κάρλσον, πρώην παρουσιαστή του συντηρητικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News, η οποία μεταδόθηκε από το X την ίδια ώρα με το τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

ΦΩΤΟ: EPA/FULTON COUNTY SHERIFF’S OFFICE

ΑΠΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria