Είναι που δεν επιτίθενται οι αρκούδες - Επίθεση από αρκούδα δέχθηκε ένας 67χρονος άνδρας στην Άρτα – Από θαύμα βρίσκεται στη ζωή  - OlaDeka

Είναι που δεν επιτίθενται οι αρκούδες – Επίθεση από αρκούδα δέχθηκε ένας 67χρονος άνδρας στην Άρτα – Από θαύμα βρίσκεται στη ζωή 

Άρτα: Αρκούδα επιτέθηκε σε 67χρονο περιπατητή- Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Επίθεση από αρκούδα σε ορεινή περιοχή της Άρτας δέχθηκε ένας 67χρονος άνδρας – Από θαύμα βρίσκεται στη ζωή 

Από θαύμα βρίσκεται στη ζωή ένας άνδρας ο οποίος δέχθηκε επίθεση αρκούδας σε δάσος στον ορεινό όγκο της Άρτας.

Ένας 67χρονος στην Μεσούντα Άρτας, ο οποίος βγήκε βόλτα με τον σκύλο του, το μεσημέρι της Δευτέρας, 28 Αυγούστουκοντά στον Αχελώο ποταμό, είχε μια απρόσμενη συνάντηση… με αρκούδα.

Αποτέλεσμα αυτή της απρόσμενης συνάντησης ήταν η αρκούδα να επιτεθεί στον 67χρονο προκαλώντας του κατάγματα στο αριστερό πόδι και χέρι ενώ δέχτηκε και χτυπήματα στο πρόσωπο.

Όπως προκύπτει από τις αποκλειστικές φωτογραφίες που έστειλε στο arta2day ο διασώστης, Γιάννης Μπαρκαλέξης, που έσπευσε από τους πρώτους για βοήθεια, ο τυχερός, μέσα στην ατυχία του άνδρας, δέχθηκε επίθεση από άγρια αρκούδα η οποία τον δάγκωσε και τον τραυμάτισε σοβαρά σε πολλά σημεία του σώματος του.

Για «καλή» του τύχη ο άνδρας έπεσε σε ένα δύσβατο για την αρκούδα σημείο και κατάφερε να επικοινωνήσει με το κινητό του για βοήθεια.

Μετά από μερική ώρα εθελοντές διασώστες και άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τον εντοπίσουν, του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου αλλά με σοβαρά τραύματα.

Εκτιμάται πως η παρουσία του σκύλου του ήταν καταλυτική, καθώς στη συνέχεια η αρκούδα απομακρύνθηκε από το σημείο.

Ο 67χρονος ειδοποίησε άμεσα την πυροσβεστική και έξι άνδρες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αθαμανίου, δύο αστυνομικοί του Α.Τ. Κεντρικών Τζουμέρκων καθώς και πλήρωμα του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο και επιχείρησαν να ανασύρουν τον τραυματία.

​Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της δύσκολης επιχείρησης, ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου.

Μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ και εθελοντές κατάφεραν με φορείο να οδηγήσουν τον 67χρονο σε χωματόδρομο από όπου τον παρέλαβε το ασθενοφόρο. Αρχικά διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η τελευταία επίθεση αρκούδας που τραυμάτισε άνδρα καταγράφηκε προ τριών ετών,  στην Αγία Άννα του δήμου Νεστορίου Καστοριάς, με άτυχο τον 26χρονο Γιάννη Καμπούρη. Ο νεαρός άνδρας αποκόμισε ένα σπάσιμο στο χέρι, από την επίθεση αυτή και νοσηλεύτηκε για ημέρες στο νοσοκομείο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάσταση δείχνει να λαμβάνει επικίνδυνη κλιμάκωση και πολλοί καταγγέλλουν ότι ενώ ξοδεύονται κονδύλια για διαφημιστικές πινακίδες με σλόγκαν «Ζούμε μαζί» -προσπαθώντας να μας κάνουν να το πάρουμε απόφαση (;) – , δεν υπάρχει καμία απολύτως βούληση και σχεδιασμός για την οργάνωση της ομάδας έκτακτης επέμβασης (ούτε κροτίδες έχουν) και γενικότερα την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Το πλήθος εμφανίσεων των αρκούδων σε αρκετές περιοχές της χώρας έχουν θορυβήσει τους κατοίκους, φοβούμενοι και τις επιθέσεις των άγριων αυτών ζώων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria