Δημοτικές εκλογές Καστοριά: Μπροστά στην κούρσα των υποψηφίων ο Γρ. Γρηγοριάδης - OlaDeka

Δημοτικές εκλογές Καστοριά: Μπροστά στην κούρσα των υποψηφίων ο Γρ. Γρηγοριάδης

Από τις 11 μέχρι τις 31 Ιουλίου ο κ. Γρηγοριάδης παρουσίασε 160 (25×4+30+30) υποψηφίους, ο κ. Κορεντσίδης 131 (ολίγον μπερδεμένα ως προς την παρουσίαση και αρίθμηση) και ο κ. Τσούκας 100 (60+40).

Οι κύριοι Ταμήλιας και Πολυγιάννης δεν έχουν δημοσιεύσει μέχρι στιγμής ονόματα συμβούλων τους. Μάλιστα ο κ. Ταμήλιας αναμένεται αυτή την εβδομάδα να ανακοινώσει εάν θα είναι τελικά υποψήφιος διότι με, ειλικρίνεια, έχει δηλώσει ότι εάν συμπληρώσει 150 υποψηφίους, τότε μόνο, θα κατέβει.

Ο κ. Πολυγιάννης σε συνέντευξη του αποκάλυψε πως σύντομα θα ανακοινώσει – με διαφορετικό τρόπο – τους υποψηφίους του.

Χθες ο κ. Γρηγοριάδης ανακοίνωσε άλλους 30 υποψηφίους μεταξύ των οποίων κάποια πολύ γνωστά ονόματα στην Καστοριανή αυτοδιοικητική και πολιτική πιάτσα και άλλα ονόματα γνωστά στην κοινωνία της Καστοριάς.

Ο κ. Κορεντσίδης που ακολουθεί με 131 έχει απολέσει κάποιους δυνατούς νυν δημοτικούς συμβούλους της ομάδας του, όπως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κίμων Μηταλίδης και ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος και ερωτηματικά υπάρχουν για άλλους της ομάδας του, αν και έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στις 22.11.2022 ότι: «Και οι 19 δημοτικοί σύμβουλοι είναι μαζί μου».

Βέβαια η κατάρτιση ψηφοδελτίων με μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων ήταν πάντα κάτι ευκολότερο για τους εν ενεργεία δημάρχους γι’ αυτό και είναι λίγο παράλογο να προηγείται άλλος .

Από την άλλη, ο βαθμός δυσκολίας ενός υποψηφίου δημάρχου να φτάσει ψηλά τον αριθμό υποψηφίων (πχ πάνω από 150 στον δήμο Καστοριάς) είναι τεράστιος!

Αν και ο αριθμός των υποψηφίων ενός συνδυασμού, δεν καθορίζει 100% το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι σίγουρο όμως ότι θα κερδίσει τις εντυπώσει και θα επηρεάσει αρκετούς ψηφοφόρους γι’ αυτό και έχουν επιδοθεί στην κούρσα παρουσίασης των υποψηφίων τους.

31 Αυγούστου κατατίθενται οι συνδυασμοί στο πρωτοδικείο, ένας μήνας έμεινε και δεν είναι παράξενο να δούμε αποχωρήσεις από την κούρσα, διότι όπως είπαμε, τεράστιος ο βαθμός δυσκολίας για να καταρτιστεί ψηφοδέλτιο.

Όπως κι αν έχει, μια και πήρε κεφάλι στην κούρσα ο κ. Γρηγοριάδης να αναμένουμε, πολύ σύντομα, να ακολουθήσουν ανακοινώσεις υποψηφίων και από τους άλλους συνδυασμούς. Και αν ισχυριστεί κάποιος υποψήφιος δήμαρχος ότι δεν αγχώθηκε από τον αριθμό υποψηφίων των άλλων συνδυασμών ή ότι δεν τον ενδιαφέρει το ποιος προηγείται στην κούρσα και γι’ αυτό δεν ανακοινώνει υποψηφίους, μάλλον δεν θα πείσει.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria