Ανήμερα του Προφήτη Ηλία η Αντιπρόεδρος Γιούροβα και η Επίτροπος Κυριακίδου συναντήθηκαν με τους διοργανωτές της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Fur Free Europe»  - OlaDeka

Ανήμερα του Προφήτη Ηλία η Αντιπρόεδρος Γιούροβα και η Επίτροπος Κυριακίδου συναντήθηκαν με τους διοργανωτές της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Fur Free Europe» 

Έρχεται νομοθεσία για την απαγόρευση της γούνας στην Ευρώπη;

Αθήνα, 20/07/2023 – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (ΚΟΜΙΣΙΟΝ)

Η Αντιπρόεδρος για θέματα Αξιών και Διαφάνειας κ. Βιέρα Γιούροβα και η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με τους διοργανωτές της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Fur Free Europe» («Ευρώπη χωρίς γούνες»).

Οι διοργανωτές υπέβαλαν πρόσφατα στην Επιτροπή στοιχεία που αποδεικνύουν ότι έχουν συγκεντρώσει πάνω από 1,5 εκατ. υπογραφές, γεγονός που καθιστά την εν λόγω πρωτοβουλία τη 10η επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών μέχρι σήμερα. Όπως και στην περίπτωση άλλων πρωτοβουλιών που συγκέντρωσαν πάνω από ένα εκατ. υπογραφές από τουλάχιστον επτά κράτη μέλη, η Επιτροπή κάλεσε τους διοργανωτές για να τους συναντήσει και για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους πιο λεπτομερώς.

Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορεύσει σε ολόκληρη την ΕΕ την εκτροφή και τη θανάτωση ζώων με σκοπό την παραγωγή γούνας, καθώς και τη διάθεση γούνας από εκτρεφόμενα ζώα και σχετικών προϊόντων που περιέχουν αυτό το είδος γούνας στην αγορά της ΕΕ.

Η Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών «Fur Free Europe» καλεί την ΕΕ να:

  • Απαγορεύσει την εκτροφή γουνοφόρων ζώων
  • Απαγορεύσει τα προϊόντα γούνας από εκτρεφόμενα ζώα στην ευρωπαϊκή αγορά

Μετά τη σημερινή συνάντηση, θα διοργανωθεί επίσης δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα έχει προθεσμία έως τις 14 Δεκεμβρίου 2023 για να υποβάλει την επίσημη απάντησή της, εκθέτοντας τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί: να προτείνει νομοθεσία, να λάβει άλλα μη νομοθετικά μέτρα ή να μην προβεί σε καμία ενέργεια. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

(Για περισσότερες πληροφορίες: Christian Wigand — Τηλ.: + 32 229 62253· Cristina Torres Castillo — Τηλ.: + 32 229 90679)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria