Σαββουλίδου Κυριακή: «Γιατί τόσα ψέματα κ. Δήμαρχε;» - OlaDeka

Σαββουλίδου Κυριακή: «Γιατί τόσα ψέματα κ. Δήμαρχε;»

«(Ο κ. Δήμαρχος)…δεν διστάζει να πει με απόλυτη ψυχραιμία τέτοια απροκάλυπτα ψέματα ενώπιον του Δ.Σ. και τόσων δημοτών, αρκεί να προστατέψει το καλογυαλισμένο προφίλ του…»

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (15η τακτική συνεδρίαση) ένα από τα προ ημερησίας θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν και το θέμα της επαναπρόσληψης των 5 βρεφονηπιοκόμων που απολύθηκαν μετά από ψήφιση κατά πλειοψηφία του εν λόγω θέματος από το νυν Δημοτικό Συμβούλιο. Ένα θέμα που μας απασχόλησε έντονα το 2019.

Από τότε αυτά τα παιδιά έμειναν άνεργα, ξοδεύτηκαν σε δικαστήρια, άλλοι έφυγαν αναζητώντας δουλειά σε άλλους νομούς ή και στο εξωτερικό και άλλοι έμειναν άνεργοι περιμένοντας τις χρονοβόρες δικαστικές αποφάσεις.

Αυτά τα παιδιά λοιπόν δικαιώθηκαν μετά από προσφυγή τους στο άρθρο 152 και η δικαστική απόφαση λέει πως πρέπει να γυρίσουν στις θέσεις τους. Από τον Δεκέμβριο του 2022 ο κ. Δήμαρχος τους είχε υποσχεθεί πως θα υπογραφούν οι συμβάσεις τους και θα ξεκινήσουν να εργάζονται. Έχει φτάσει Ιούλιος και ακόμα περιμένουν. 

Γιατί λοιπόν ακόμα περιμένουν; Μήπως γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος ο κ.Δήμαρχος για την λάθος απόφαση που πήρε τότε, ενώ η αντιπολίτευση του φώναζε πως κάνει λάθος; Μήπως φοβάται πως μετά την υπογραφή των συμβάσεων, θα ζητήσουν και τα μη δεδουλευμένα τα οποία δικαιούνται, θέμα για το οποίο επίσης του το είχαμε επιστήσει την προσοχή τότε; Διπλό το πλήγμα λοιπόν και μάλιστα μια ανάσα πριν τις εκλογές. Όλα λοιπόν είναι πολιτική για τον κ. Δήμαρχο και ας περιμένουν άνεργοι πολίτες πότε θα επανέλθουν στη δουλειά τους μετά από 3 χρόνια δικαστικής ταλαιπωρίας; 

Σε αυτό λοιπόν το ερώτημα ο κ Δήμαρχος απάντησε πως: « …δεν έχει τελεσιδικήσει καμία απόφαση και καμία εντολή δεν έχει στο Δήμο…. Δεν έχει έρθει καμία εντολή ώστε να προσληφθούν άμεσα» και μάλιστα μας παρακάλεσε να συμβουλευτούμε τις νομικές υπηρεσίες του Δήμου για περισσότερη ενημέρωση. 

Μόνο που εμείς κ.Δήμαρχε τις είχαμε ήδη συμβουλευτεί και σε έγγραφο που παραλάβαμε από την γραμματεία του Δήμου με ημερομηνία 8/6/2023 λέει πως η απόφαση «είναι εκτελεστή και παράγει έννομες συνέπειες. Επομένως ο Δήμος Καστορίας οφείλει να συμμορφωθεί στην ανωτέρο απόφαση».

Επίσης ο κ.Δήμαρχος είπε «…θα προχωρήσουμε στην επαναπρόσληψη  3 υπαλλήλων..» ενώ το εν λόγω επίσημο έγγραφο λέει « …να προβεί στις απαραίτητες εκ του νόμου ενέργειες για την ανανέωση των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 5 βρεφονηπιοκόμων». Πως λοιπόν όταν υπάρχει δικαστική απόφαση εσείς θα επαναπροσλάβετε τους 3 από τους 5; Σε τι περιπέτειες θα βάλετε ξανά τον Δήμο;

Έχω λοιπόν και μια ρητορική ερώτηση για εσάς που θα αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για να διαβάσετε αυτό το κείμενο: 

Γιατί τοποθετήθηκε κατά αυτόν τον τρόπο ο κ.Δήμαρχος;

Α) Γιατί όντως έχει άγνοια για το συμβαίνει στον Δήμο του;

Β) Γιατί δεν διστάζει να πει με απόλυτη ψυχραιμία τέτοια απροκάλυπτα ψέματα ενώπιον του Δ.Σ. και τόσων δημοτών, αρκεί να προστατέψει το καλογυαλισμένο προφίλ του;

Γ) Και τα δυο;

Όποια και αν είναι η σωστή απάντηση για εσάς είναι άκρως επικίνδυνη, εγωκεντρική και αυθάδης!

Υ.Γ. Για του λόγου το αληθές παραθέτω το έγγραφο στο οποίο αναφέρομαι και το link του εν λόγω Δημοτικού Συμβουλίου.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria