ΟΛΜΕ - 31-07-2023: Τεράστια λάθη στους πίνακες προσλήψεων για μία ακόμα φορά - OlaDeka

ΟΛΜΕ – 31-07-2023: Τεράστια λάθη στους πίνακες προσλήψεων για μία ακόμα φορά

Για μια ακόμα χρονιά χιλιάδες αναπληρώτες/τριες βλέπουν να αμφισβητείται η δουλειά τους την επόμενη χρονιά στο δημόσιο σχολείο και να κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την εργασία εξαιτίας λαθών στους προσωρινούς πίνακες από τους οποίους θα γίνουν οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών/τριών. Οι εκπαιδευτικοί ελαστικά εργαζόμενοι/ες που τρέχουν ανά την Ελλάδα, με πενιχρούς μισθούς, απολυμένες/οι κάθε Ιούνη, που δεν ξέρουν πού και αν θα βρίσκονται την επόμενη χρονιά, ήρθαν ξανά αντιμέτωποι/ες με την ανασφάλεια της ανεργίας και του αποκλεισμού από τους πίνακες προσλήψεων. Λάθη εξαιτίας ασάφειας του συστήματος, λάθη με διαφορετικά καταχωρημένα στοιχεία στον ΟΠΣΥΔ και άλλα στοιχεία στους πίνακες ανατρέπουν την σειρά στους πίνακες ή/και αποκλείουν συναδέλφους/ισσες.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό να μην δίνεται η λύση της αποκατάστασης των λαθών από τους υπεύθυνους και να γινόμαστε μάρτυρες ενός «παιχνιδιού» απόδοσης ευθυνών αλλά όχι και προσπάθειας εξεύρεσης λύσεων μεταξύ Υ.ΠΑΙ.Θ.A. και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Απαιτούμε να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη και να γίνουν δεκτές όλες οι διορθώσεις των υποψηφίων, ούτως ώστε κανένας/καμία να μην βρεθεί αποκλεισμένος/η. Το ΑΣΕΠ να επισπεύσει τις διαδικασίες ελέγχου των ενστάσεων, ώστε οι προσλήψεις να γίνουν από τους οριστικούς και όχι από τους προσωρινούς πίνακες.

Κανένας αποκλεισμός από το δικαίωμα στην εργασία.

Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους/στις αναπληρωτές/τριες.

Κάλυψη εδώ και τώρα όλων  των πάγιων πραγματικών κενών στα σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

Για το αρχείο σε pdf … εδώ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria