Με τον Υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριο Παντελή συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης - OlaDeka

Με τον Υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριο Παντελή συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης

Με τον Υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτριο Παντελή, Προϊσταμένο στον Κλάδο Διαχειριστικής – Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής/Α.Ε.Α. συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης. 

Το «παρών» στην συνάντηση έδωσαν ο Γενικός Περιφερειακος Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας Σπύρος Διόγκαρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης, Πράσινου Μετασχηματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας Στέργιος Κιάνας και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Λούτα Μαλαματή.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η βούληση της ΕΛ.ΑΣ. για ενεργειακό και ψηφιακό μετασχηματισμό της σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης και των καινοτόμων υποδομών και δράσεων που θα υλοποιηθούν στην περιοχή, όπως το Πράσινο Κέντρο Δεδομένων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και οι εφαρμογές του πράσινου Υδρογόνου. Επίσης, στο πλαίσιο της συζήτησης δόθηκε έμφαση και στην επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων στα Γρεβενά, που επετεύχθη μετά από προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής, μία πράξη, που όπως τονίστηκε, θα αφήσει θετικό πρόσημο στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Γρεβενών. 

Ο Περιφερειάρχης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε ότι: «Η Δυτική Μακεδονία πρωτοπορεί στην καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη, αξιοποιώντας όλους τους πόρους που της διατίθενται από το ΠΔΑΜ. Αποτελεί επομένως, το ιδανικό έδαφος για την τον ενεργειακό και ψηφιακό μετασχηματισμό της ΕΛ.ΑΣ. που θα οδηγήσει στην υποδειγματική λειτουργία των υπηρεσιών της, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο». 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria