Για 2η συνεχόμενη χρονιά το εκπαιδευτικό μπλογκ για το Δημοτικό του Αναστάσιου Μελιόπουλου παίρνει το χάλκινο μετάλλιο των Education Leader Adwars - OlaDeka

Για 2η συνεχόμενη χρονιά το εκπαιδευτικό μπλογκ για το Δημοτικό του Αναστάσιου Μελιόπουλου παίρνει το χάλκινο μετάλλιο των Education Leader Adwars

Για 2η συνεχόμενη χρονιά το εκπαιδευτικό μπλογκ για το Δημοτικό του Αναστάσιου Μελιόπουλου, https://blogs.sch.gr/meliopoulo/ , παίρνει το χάλκινο μετάλλιο των Education Leader Adwars που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Bousias, στην κατηγορία της Ψηφιακής Μάθησης. Πρόκειται για μία σημαντική διάκριση μια και στον διαγωνισμό συμμετέχουν ιδιωτικά σχολεία, εκπαιδευτικές πλατφόρμες επί πληρωμή, φροντιστήρια και δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων.

Το υλικό του μπλογκ, που όλο είναι πρωτότυπο, περιλαμβάνει για όλες τις τάξεις και για κάθε ενότητα της Ιστορίας, των Φυσικών, της Γεωγραφίας και των Θρησκευτικών σύμφωνα με την ύλη του σχολείου. Τελευταία προσθήκη η Γλώσσα και τα Μαθηματικά της Στ. Αλλά επιπλέον υπάρχει υλικό που παρέχει επιπλέον πληροφορίες για την Προϊστορία, την Αρχαία Ελλάδα και το Ανθρώπινο Σώμα.

Το υλικό αυτό είναι κατάλληλο τόσο για την αξιοποίησή του μέσα στην τάξη από τον εκπαιδευτικό με τη χρήση του διαδραστικού πίνακα, που πλέον υπάρχει σε πολλά σχολεία (στο Άργος Ορεστικό σε όλες τις τάξεις) , όσο και η αξιοποίησή του από τους μαθητές τόσο για την εκμάθηση όσο και για τον έλεγχο των μαθημάτων τους.

Τα παιδιά ή οι εκπαιδευτικοί μέσα από το blog έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλο το περιεχόμενο της διδασκαλίας του σχολείου, είτε μέσω παρουσιάσεων είτε με την προβολή βίντεο ή με δραστικά βίντεο, κατά την διάρκεια των οποίων μπορούν να το σταματούν και να απαντούν σε ερωτήσεις και στη συνέχεια να συνεχίζουν το βίντεο του, ενώ επίσης μπορούν να λύνουν κουίζ και να παίζουν παιχνίδια μάθησης ηλεκτρονικά , τύπου ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος, ή ακόμα και επιτραπέζια (αφού βέβαια τα εκτυπώσουν). Όλα αυτά είναι σύμφωνα με τη νέα τάση των βιβλίων που θα γραφτούν και θα πρέπει να παρέχουν πρόσβαση σε ψηφιακό υλικό, παρόμοιο με αυτό που περιέχει το μπλογκ.

Εκτός όμως από το καθαρά εκπαιδευτικό υλικό στο μπλογκ θα βρείτε πολλές οδηγίες για τη δημιουργία κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά, από την παλιά εκπομπή της Disney Art Attack, αλλά και ηλεκτρονικά τα Κλασσικά Εικονογραφημένα που έχουν σχέση με την Ιστορία η την Μυθολογία.

Και όλα αυτά παρέχονται τελείως δωρεάν.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria