Σήμερα ο Πιερρακάκης στην Καστοριά για την 103η Σύνοδο των Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων - OlaDeka

Σήμερα ο Πιερρακάκης στην Καστοριά για την 103η Σύνοδο των Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων

Ο υπουργός αναμένεται να παρευρεθεί στις εργασίες της 103ης Συνόδου Πρυτάνεων, η οποία θα διεξαχθεί στην Καστοριά, από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου 2023

Συνάντηση Κυρ. Πιερρακάκη με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων που θα γίνει στην Καστοριά

Εν όψει της 103ης Συνόδου των Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων, που θα αρχίσει τις εργασίες της αύριο, Τρίτη, στην Καστοριά, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με το προεδρείο της Συνόδου.

Ο υπουργός -σε σχετική ανάρτηση στα κοινωνία δίκτυα- χαρακτήρισε «παραγωγική» τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Συνόδου, που αποτελείται από τους πρυτάνεις Θεόδωρο Θεοδουλίδη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), Παναγιώτη Καλδή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και Ανδρέα Φλώρο (Ιόνιο Πανεπιστήμιο).

«Αντιλαμβανόμαστε τα πανεπιστήμια ως καταλύτη της προόδου, γι’ αυτό τα στηρίζουμε σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το προεδρείο της Συνόδου έθεσε επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια (ελλιπής χρηματοδότηση, υποστελέχωση), αλλά και τις επιδιώξεις για το μέλλον των ΑΕΙ.

Μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκαν και για το ενδεχόμενο ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, δηλώνοντας ότι δεν αντιτίθενται στην προοπτική αυτή, αρκεί ωστόσο, να ενδυναμωθούν πρώτα τα δημόσια πανεπιστήμια.

Ο υπουργός αναμένεται να παρευρεθεί στις εργασίες της 103ης Συνόδου Πρυτάνεων, η οποία θα διεξαχθεί στην Καστοριά, από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου 2023, υπό την Προεδρία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Προεδρεύοντα τον πρύτανη του πανεπιστημίου, Θεόδωρο Θεοδουλίδη.

ΑθΚ

ΑΠΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria