ΑΡ. ΣΥ.: Ακύρωση μικρού υδροηλεκτρικού στη θέση Μπαρούντα σε παραπόταμο του  Αλιάκμονα στο Νεστόριο - OlaDeka

ΑΡ. ΣΥ.: Ακύρωση μικρού υδροηλεκτρικού στη θέση Μπαρούντα σε παραπόταμο του  Αλιάκμονα στο Νεστόριο

Η εταιρεία απέσυρε προσωρινά τη μελέτη, μια μέρα μετά πριν συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας

Η ΑΡ.ΣΥ για την Ανατροπή στη Δ. Μακεδονία, έχει εγκαίρως προειδοποιήσει κι ενημερώσει πως η επέλαση των βιομηχανικών Α.Π.Ε στη Δ. Μακεδονία στο πλαίσιο της “πράσινης” ανάπτυξης, γίνεται μόνο για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση της ζωής μας.

Ο ιδιαίτερα εντατικός τρόπος με τον οποίον αναπτύσσονται οι Α.Π.Ε στη Δυτική Μακεδονία και στην υπόλοιπη Ελλάδα, παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας μας.

Οι περίφημες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που καταρτίζονται κατά παραγγελία των επενδυτών των Α.Π.Ε, είναι ουσιαστικά πανομοιότυπες και δεν πληρούν τις θεσμικές προδιαγραφές, βάσει των οποίων πρέπει να εκπονούνται.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εκπονήθηκε και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του Μικρού Υδροηλεκτρικού Έργου (ΜΥΗΕ) “ΜΠΑΡΟΥΓΚΑ 1,5 MW ΕΠΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ ΤΟΥ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ ΠΟΤΑΜΟΥ, ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΥΔΑΤΟΠΤΩΣΗ ΙΚΕ”.

κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης στα πλαίσια της οποίας διοργανώθηκε από την Παράταξη μας εκδήλωση ενημέρωσης στο Νεστόριο Καστοριάς, στις 14 του Μάη. Έπειτα από την ενεργοποίηση της Δημοτικής αρχής του Νεστορίου και της ομάδας πολιτών “Ελεύθερα Βουνά Καστοριάς”, και τις καλά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις τους κατά τη δημόσια διαβούλευση για τη Μ.Π.Ε, η εταιρεία ΑΠΕΣΥΡΕ τη μελέτη προσωρινά, μια μέρα μετά πριν συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας.

Τα μέλη της ΑΡ.ΣΥ δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας για την προστασία του τοπίου και του οικοσυστήματος, θα συνεχιστεί με όλες μας τις δυνάμεις, και ότι θα παρακολουθούμε στενά την πορεία, όχι μόνο του συγκεκριμένου έργου, αλλά και όλων των άλλων που σχεδιάζονται στην ευρύτερη περιοχή μας.

Οι εταιρείες που έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν το πλιάτσικο του φυσικού μας πλούτου, έχουν πάρει το μήνυμα πως οι πολίτες της Δυτ. Μακεδονίας, δεν θα επιτρέψουν να μπαίνει το κέρδος πάνω από την ποιότητα της ζωής τους.

Κοζάνη 11/7/2023

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria