Άκης Τσούκας: «Η λήθη για τα χωριά των Κορεστείων, είναι για μας κόκκινο πανί!» - OlaDeka

Άκης Τσούκας: «Η λήθη για τα χωριά των Κορεστείων, είναι για μας κόκκινο πανί!»

«ΚΟΡΕΣΤΕΙΑ, ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ», είναι ο τίτλος του βιβλίου του ταξιδιωτικού συγγραφέα Αγγελου Σινάνη, που εκδόθηκε το 2015.

Τα πλινθόκτιστα σπίτια, που είναι κτισμένα δίπλα από τους παραποτάμους του Λιβαδοπόταμου (ή Λαδοπόταμου), του κυριότερου υδροφορέα της περιοχής, υπήρξαν κινηματογραφικά σκηνικά για τις ανάγκες ταινιών που σκηνοθέτησαν παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτες.

Από μόνη της η ιστορία μας δείχνει το δρόμο. Η περιοχή αυτή έχει παρελθόν που μπορεί να μετατραπεί σε λαμπρό μέλλον. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι προνόμιο μόνο της πρωτεύουσας του δήμου, αλλά όπως συμβολικά σηματοδοτούν και οι 9 κυψέλες στο λογότυπο του συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ», οι 9 Δημοτικές Ενότητες της περιοχής μας, κάθε μια ξεχωριστή και όλες λειτουργικά μαζί συνθέτουν και συγκροτούν την δύναμή μας, δημιουργώντας ένα συνεκτικό ιστό, που θα είναι ο τόπος δημιουργίας και προκοπής, οδεύουν μπροστά, σε τροχιά ανάπτυξης. Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ο τουρισμός, η πολιτιστική κληρονομιά, ο πρωτογενής τομέας αλλά και η καινοτομία είναι τα αυτονόητα που πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω.

Τα Κορέστεια είναι μπροστά στις προτεραιότητες μας και μαζί θα φέρουμε την πρόοδο και την ευημερία.

Άκης Τσούκας

Υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς

Με τον συνδυασμό “ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ”

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria