ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ (Όχι φυσικά στην Καστοριά - Ποιος δεν το θέλει) - OlaDeka

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ (Όχι φυσικά στην Καστοριά – Ποιος δεν το θέλει)

Ο Γιάννης Κορεντσίδης όμως το κείμενο της πρότασης το κρατά για…ωρίμανση. Όπως κρατούσε και εκείνες του Rally Greece Offroad…Και όταν ωρίμασαν, τα έδωσε όλα στον Κεπαπτσόγλου!

Οι ξενοδόχοι το λένε χρόνια τώρα: «Τα Σαββατοκύριακα και τα 3μερα πάμε καλά. Τις ενδιάμεσες περιόδους θέλουμε στήριξη. Τον υπόλοιπο χρόνο. Εκτός αυτού, είναι κοινή πεποίθηση ότι μια περιοχή που επενδύει στον τουρισμό, δεν αρκείται στην προβολή και τη διαφήμιση, οι οποίες μάλιστα γίνονται απλά για να βγούμε από την υποχρέωση και να δικαιολογήσουμε κονδύλια τα οποία μετά επιστρέφουν με τη μορφή τραγελαφικών δημοσιεύσεων για δήθεν δημοσκοπήσεις με ανέκδοτα για πρώτες Κυριακές και άλλα αστεία επιπέδου δευτέρας δημοτικού. Ούτε δημοσιεύματα που γυρίζουν μπούμεραγκ όταν προσπαθείς να πείσεις τον δυνητικό τουρίστα ότι είναι καλύτερες για μπάνιο οι «πλαζ» της Καστοριάς από εκείνες της Χαλκιδικής και των νησιών. Αντιθέτως υπάρχουν άλλοι τρόποι να κάνεις καμπάνιες όπως την υποδειγματική του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καστοριάς που έγινε viral με μισό εκ. προβολές και απέσπασε και χιλιάδες διθυραμβικές κριτικές από δημοσιογράφους, κανάλια, ιστότοπους, επιχειρηματίες και απλούς πολίτες οι οποίοι μάλιστα πείστηκαν και ήρθαν στην Καστοριά αφού είδαν τη συγκεκριμένη διαφημιστική ταινία.

Ακόμη κι αυτό όμως δεν είναι αρκετό από μόνο του. Για να έχει απόδοση στο maximum χρειάζεται και η δημιουργία κινήτρου για να έχει σταθερά ανοδική πορεία επισκεψιμότητας. Τι κάνεις γι’ αυτό λοιπόν; Δημιουργείς κίνητρα. Χτίζεις εκδηλώσεις με προϋποθέσεις, ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύουμε το πρόγραμμα του φεστιβάλ τοπικών προϊόντων στα Γρεβενά ως αφορμή για να ενημερώσουμε τους καστοριανούς συμπολίτες μας πως στα χέρια του δημάρχου Καστοριάς, «σαπίζει» εδώ και καιρό, πρόταση που είναι 100 φορές πιο δυνατή από αυτή των Γρεβενών και οποιασδήποτε άλλης περιοχής της Ελλάδας. Παρότι ο ίδιος ο δήμαρχος έδειξε ενθουσιασμένος όταν αντίκρυσε το ποιοτικό επίπεδο και το ολοκληρωμένο – πρωτότυπο στήσιμο της ιδέας, έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει: Την έθαψε! Να σημειωθεί ότι μέσα στον αρχικό του ενθουσιασμό, την προώθησε με υπερηφάνεια σε αξιωματούχο υψηλότερου βαθμού ο οποίος επίσης ενθουσιάστηκε και του πρότεινε να προχωρήσει άμεσα το project. Ακόμη και τότε ο Γιάννης Κορεντσίδης ακολούθησε την περίεργη τακτική του. Μια τακτική που οι δημότες της Καστοριάς τη βιώνουν στο πετσί τους εδώ και τέσσερα χρόνια. Ολιγωρία, κούφιες υποσχέσεις, αποτέλεσμα μηδέν και ο καιρός να περνά…

Η πρόταση βέβαια που του έχει σταλεί εγγράφως και για αυτό δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξη της, αφορά σε πολυήμερες εκδηλώσεις με γευσιγνωσία προβολή και πώληση τοπικών προϊόντων, διαγωνισμό παραδοσιακών στολών Ελληνικών αλλά και διεθνών συλλόγων, καθώς και μουσικό φεστιβάλ με πολύ ιδιαίτερο και μεγάλο εκτόπισμα συνδεδεμένο με δισκογραφικά labels και κανάλια πανεθνικής εμβέλειας…

Όλα αυτά δεμένα, μελετημένα και με στόχο τη δημιουργία ενός μοναδικού φεστιβάλ στα πρότυπα του Oktober Fest (του μεγαλύτερου πανηγυριού στον πλανήτη) αλλά προσαρμοσμένα και αναβαθμισμένα 100% στα δικά μας πρότυπα με εξασφαλισμένη τεράστια επισκεψιμότητα και δυναμική ίση με πέντε (5) River Party!

Ο Γιάννης Κορεντσίδης όμως το κείμενο της πρότασης το κρατά για…ωρίμανση. Όπως κρατούσε και εκείνες του Rally Greece Offroad…Και όταν ωρίμασαν, τα έδωσε όλα στον Κεπαπτσόγλου!

Δεν αντιλαμβάνεται ότι η Καστοριά δεν έχει ούτε ένα λεπτό για χάσιμο. Κάθε μέρα που περνά, διώχνει κι άλλους συμπολίτες μας στο δρόμο της μετανάστευσης. Και η Καστοριά ερημώνει…

Και βέβαια, να είστε σίγουροι ότι από αυτή τη στιγμή που διαβάζουν αυτές τις γραμμές, ήδη αναζητούν τη δικαιολογία για την απόκρυψη της πρότασης που θα έδινε πνοή ζωής σε όλο το νομό με κέντρο την πόλη της Καστοριάς. Ψάχνουν να δικαιολογήσουν το ότι κρατούν την πρόταση στο συρτάρι (κάτι που την καθιστά ανύπαρκτο θησαυρό) επειδή δεν μπορούν να αρνηθούν ότι την έχουν παραλάβει εδώ και μήνες…Κάποια στιγμή βέβαια θα αναγκασθούν να μας απαντήσουν έτσι κι αλλιώς.

Έως τότε, αρκεστείτε στο πρόγραμμα της «φιλότιμης» προσπάθειας του φεστιβάλ Γρεβενών:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria