ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς: Αποκαλύπτεται το πραγματικό σχέδιο της ΝΔ για την δημόσια υγεία που είναι η διάλυσή της - OlaDeka

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς: Αποκαλύπτεται το πραγματικό σχέδιο της ΝΔ για την δημόσια υγεία που είναι η διάλυσή της

 Αποκαλύπτεται το πραγματικό σχέδιο της ΝΔ για την δημόσια υγεία  που είναι η διάλυσή της.          Οι τρεις θάνατοι  γυναικών, στην Κω, στη Νέα Μάκρη και στη Χαλκιδική , μέσα σε μόλις 48 ώρες, εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, φέρνουν δραματικά στο προεκλογικό προσκήνιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις σοβαρές ελλείψεις που διαπιστώνονται σε αυτό με βασικότερο ζήτημα την έλλειψη προσωπικού.     Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και ως κερασάκι στην τούρτα   η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Σπύρου Πνευματικού που θεωρεί  Τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου που μάχονται με νύχια και με δόντια για τη ζωή τους  ως μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για το κράτος και το ΕΣΥ…    Η ανάλγητη αυτή δήλωση αυτή όμως αποκαλύπτει το σχέδιο της ΝΔ για την Υγεία. Η ΝΔ δεν προτίθεται να επενδύσει ούτε στους λειτουργούς υγείας, ούτε στις υποδομές.  Η Ελλάδα έχει 35% ιδιωτικές δαπάνες για την Υγεία. Ο μέσος όρος ο ευρωπαϊκός, είναι 15%. Η κατά κεφαλήν δαπάνη για τη δημόσια Υγεία στην Ελλάδα είναι δυο φορές χαμηλότερη απ’ ό,τι η ευρωπαϊκή. Γιατί συμβαίνει αυτό; Για να υπάρχει ένας τεράστιος χώρος για τους ιδιώτες στην Υγεία, για κερδοσκοπία στην Υγεία. Και αυτή είναι η αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας.

  Για αυτό το λόγο, βιώσαμε ήδη θανάτους λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΕΚΑΒ. Η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ αποσκοπεί σε δημόσια δωρεάν και καθολική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικής κατάστασης ή τόπου διαμονής. 

     Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που πιστεύει στην αξία του ανθρώπινου προσώπου και βέβαια στο ισχυρό κοινωνικό κράτος.

    Το δίλημμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria