«Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για όλον τον καιρό» - OlaDeka

«Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για όλον τον καιρό»

Ήταν λίγες μέρες πριν τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές όταν άνθρωποι που εργάζονταν για την επικοινωνία στην προεκλογική καμπάνια του Γιάννη Κορεντσίδη, επέμεναν πως, εκτός των άλλων, ο υποψήφιος τότε δήμαρχος Καστοριάς, πρέπει να επισκεφθεί τα Τρίκαλα, για να πάρει μαθήματα από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Λίγες μέρες αργότερα και μετά από συνεχόμενες παροτρύνσεις των ίδιων ανθρώπων, το ταξίδι στα Τρίκαλα έγινε. Μετά την επιστροφή, όταν ρωτήθηκε η καστοριανή ομάδα για το τι αποκόμισαν από αυτή την επίσκεψη, η απάντηση επιγραμματικά συγκεντρώθηκε σε μία φράση: «Έλα μωρέ, δεν κάνει και τίποτα ο άνθρωπος…marketing είναι όλα…»!

Οι άνθρωποι που του πρότειναν το ταξίδι, έμειναν άφωνοι.

Ο καιρός περνούσε και οι συνεργάτες και φίλοι του Κορεντσίδη, του ανέλυαν ότι η Καστοριά έχει ανάγκη από ένα αναπτυξιακό «σοκ» μιας και οι συνθήκες, πανδημία, οικονομική κρίση, απογουνοποίηση κτλ, επέβαλαν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για δημιουργία ενός οράματος για την πόλη και τους ανθρώπους της. Οι νέοι φεύγουν σαν κυνηγημένοι, η ανεργία χτυπάει κόκκινα και η Καστοριά ρημάζει. Άρα, πρέπει να ασχοληθείς με όλα αυτά τα προβλήματα και να αποκτήσεις ένα όραμα, να δημιουργήσεις ένα σχεδιασμό, κάτι που να υφαίνει μια υποδομή αναπτυξιακής αναγέννησης για τον τόπο. Ο μόνος δρόμος που υπόσχεται ελπίδα χωρίς ταβάνι και σύνορα είναι η ψηφιακή νέα οικονομία και η τεχνολογία. Μέρα-νύχτα κατά καιρούς, ο δήμαρχος Καστοριάς άκουγε προτάσεις, κουνούσε το κεφάλι, το παιζε ενθουσιασμένος και χτυπούσε τις πλάτες των ανθρώπων που ήλπιζαν ότι κάτι θα γίνει και θα πάρει μπρος…Φευ! Επί τέσσερα χρόνια, ο «πλατοχτυπητής» έδινε ρεσιτάλ κοροϊδίας και υποκρισίας! Δεν κάθησε ούτε μία φορά να ακούσει πραγματικά τις προτάσεις. Έλεγε ναι χωρίς να δίνει ψήγμα προσοχής στα λεγόμενα των συνδαιτυμόνων του. Άφηνε το χρόνο απλά να περνά και η κοροϊδία πήγαινε σύννεφο! Δεν νοιάστηκε ποτέ για το πρόβλημα της Καστοριάς και δεν τον ενδιέφερε ποτέ καμία αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, κανένα σχέδιο που μπορεί να έδινε φως κυρίως στους νέους ανθρώπους που μεταναστεύουν μαζικά…

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΣΟΥΚΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΩΤΣΑΕΙ ΟΤΙ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ…

Και μετά από την πρωινή έγκαιρη δήλωση Τσούκα που φαίνεται ότι και πάλι τον πρόλαβε και τον άγχωσε, έρχεται σήμερα – πάλι δεύτερος και καταιδρωμένος- ο ίδιος αυτός άνθρωπος και τώρα μας λέει πως αντιλαμβάνεται την σημασία της ψηφιακής εξέλιξης και υπερθεματίζει αυτής καθώς και του νέου υπουργού που είναι ο…Δημήτρης Παπαστεργίου! Ο Παπαστεργίου που πριν ήταν μια φούσκα, – μόνο marketing – τώρα έγινε «…πολύ καλός φίλος και συνάδελφος και ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση κλπ κλπ). Για να μη μιλήσουμε για το πριν και το μετά της συμπεριφοράς αναφορικά με τους βουλευτές της νέας πλέον κυβέρνησης…

Πριν, απαξίωση, μετά, ο κατάλληλος άνθρωπος!

Εντάξει! Το τερμάτισες Γιάννη! Έλα, χτύπα μας την πλάτη, μπορεί να συνεχίσεις να πιστεύεις ότι μας δουλεύεις ακόμη όλους!

«Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για όλον τον καιρό». Το 1858 βγήκε από το στόμα του Αβραάμ Λίνκολν η μεγαλύτερη σοφιστεία όλων των εποχών.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria