Γαλλία: Το Παρίσι θα επιδοτήσει τον τομέα της αεροναυπηγικής με στόχο την ανάπτυξη των καθαρών καυσίμων αλλά και νέων κινητήρων - OlaDeka

Γαλλία: Το Παρίσι θα επιδοτήσει τον τομέα της αεροναυπηγικής με στόχο την ανάπτυξη των καθαρών καυσίμων αλλά και νέων κινητήρων

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα επιδοτήσει τον τομέα της αεροναυπηγικής με ποσό 300 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως κατά την περίοδο 2024- 2030.

Ειδικότερα η επιδότηση θα προορίζεται για τη χρηματοδότηση της έρευνας και της καινοτομίας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του τομέα των αερομεταφορών, μέσω της ανάπτυξης καθαρών καυσίμων, αλλά και νέων αεροσκαφών και νέων κινητήρων. Επιπλέον, ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι 200 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα προέλθουν τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, θα διατεθούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις για την υποστήριξη της ανάπτυξης μικρών ηλεκτρικών ή υδρογονοκίνητων αεροπλάνων.

Τα αειφόρα καύσιμα από γεωργικά ή συνθετικά υποπροϊόντα είναι σήμερα τέσσερις ως οκτώ φορές ακριβότερα από τα συμβατικά καύσιμα. Ωστόσο η ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Airbus προγραμματίζει να αντικαταστήσει το αεροσκάφος Α320 τα επόμενα δέκα χρόνια με ένα αεροπλάνο που θα πετά μόνο με βιοκαύσιμα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria