Γαλλία: Εκκλησία μετατράπηκε σε κοινωνικές κατοικίες - OlaDeka

Γαλλία: Εκκλησία μετατράπηκε σε κοινωνικές κατοικίες

Μια αλλαγή χρήσης στη Γαλλία ιδιαίτερα σπάνια: πρώην καθολικός ναός, που βεβηλώθηκε το 2018 και πουλήθηκε αφού είχε χάσει πολλούς πιστούς, μετατράπηκε σε δέκα κοινωνικές κατοικίες.

“Δεν τελούνταν εκεί παρά μερικές κηδείες τον χρόνο”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια γυναίκα της πρώην ενορίας, η οποία προσκλήθηκε στα εγκαίνια σήμερα, “χαρούμενη με το πώς αυτή μετατράπηκε, με τη ζωή που επιστρέφει”.

Η διαμόρφωση της πρώην εκκλησίας της Αγίας Θηρεσίας της Μπετονκούρ (στον νομό Ντου, στην ανατολική Γαλλία) με τον υπερυψωμένο κυρίως ναό της προσβάσιμο από μια εξωτερική μικρή σκάλα, υπαγόρευσε τη μεταμόρφωσή της.

“Ο μεγάλος κυρίως ναός στον όροφο επέτρεψε να διαμορφωθούν εκεί πέντε διπλοκατοικίες με μπαλκόνια. Το κάτω μέρος που βλέπει έξω έχει γίνει ισόγειο τεσσάρων διαμερισμάτων με βεράντα και έμενε το παρεκκλήσι, το οποίο είχε μέγεθος για να διαμορφωθεί εκεί ένα διαμέρισμα 2 δωματίων”, σύμφωνα με τη Néolia, κοινωνική επιχείρηση για την κατοικία.

Όσο για το καμπαναριό, στο εξής στεγάζει τον τεχνικό εξοπλισμό.

Η εκκλησία είχε κατασκευαστεί το 1953 σε μια εργατική συνοικία κοντά στο εργοστάσιο της Peugeot στην περιοχή Σοσό, στο πλαίσιο της μεγάλης άφιξης εργατών ως επί το πλείστον καθολικών πριν και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μεταξύ των ενοίκων, το ζεύγος Μπενμαντί αντάλλαξε ένα διαμέρισμα τριών δωματίων στο Néolia με ένα τεσσάρι 82 τ.μ. με βεράντα 50 τ.μ. “Ήμασταν καλά εκεί όπου ζούσαμε πριν, αλλά εδώ χάνουμε σε κύρος!”, εκτίμησε η Σοράγια Μπενμαντί, παρά το “ακριβότερο ενοίκιο, αλλά αυτό είναι κατανοητό”.

ΑΓ

ΑΠΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria