Γ.Π.Ο Καστοριάς: Οι “γουναράδισσες” γνωρίζουν και από μπάλα! - OlaDeka

Γ.Π.Ο Καστοριάς: Οι “γουναράδισσες” γνωρίζουν και από μπάλα!

Εδώ και λίγα χρόνια, υπάρχει άλλη μια αφορμή για να ακουστεί λίγο περισσότερο η όμορφη πόλη της Μακεδονίας. Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Καστοριάς!


Η περίφημη γουνοποιία, η πανέμορφη λίμνη, τα… φασόλια και φυσικά η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε Κύπελλο Ελλάδας είναι συνδεδεμένα με την Καστοριά . Εδώ και λίγα χρόνια, υπάρχει άλλη μια αφορμή για να ακουστεί λίγο περισσότερο η πόλη της Μακεδονίας. Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Καστοριάς! Μια ιστορία ρομαντική, η οποία ξυπνά μνήμες από το γλυκό ποδοσφαιρικό παρελθόν της χώρας μας. Έντεκα “κύκνοι” που έμαθαν να επιπλέουν και στα πιο άγρια νερά του ποδοσφαίρου γυναικών!

Ποιοι γουναράδες; Οι “κύκνοι”!

Το ρολόι του χρόνου γυρνάει επτά χρόνια πίσω, στο 2016, όταν ιδρύθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος Αμπελοκήπων. Ο… πρόγονος του Γ.Π.Ο Καστοριάς. Ένα χρόνο αργότερα η ομάδα “μετακόμισε” στην Καστοριά και άλλαξε ονομασία σε ΓΠΟ Καστοριάς και από τότε μπήκαν μπροστά οι… μηχανές και άρχισε αυτή η όμορφη πορεία στο χώρο του ποδοσφαίρου γυναικών.

Ο ΓΠΟ Καστοριάς ανέβηκε… τρένο τις κατηγορίες και μέσα σε μια διετία βρέθηκε στην Α Κατηγορία, στην οποία συνεχίζει για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν.

Σημαντική ήταν η βοήθεια του Δήμου Άργους Ορεστικού στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της περιοχής, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια του παρελθόντος, ενώ και ο Δήμος Καστοριάς βρίσκεται πλέον κοντά στους “κύκνους”.

Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό, ο ΓΠΟ Καστοριάς μάλλον αδίκησε τον εαυτό του, καθώς βρέθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πλέι άουτ και πάλεψε για την παραμονή μέχρι το τέλος. Τελικά ο ΓΠΟ Καστοριάς ανανέωσε το ραντεβού του με την Α Κατηγορία και για τη νέα σεζόν και στοχεύει σε ένα βήμα παραπάνω.

Ο προπονητής

Ο 55χρονος Κύριλλος Καλλιμάνης ήταν ο προπονητής που ολοκλήρωσε τη σεζόν με τον ΓΠΟ Καστοριάς. Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Καβάλας και του Πανσερραϊκού, κατάφερε να πετύχει το στόχο παραμονής και αναμένεται να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Το αστέρι

Η 25χρονη Νικόλ Τζιάρα είναι η πιο σημαντική ποδοσφαιρίστρια του ΓΠΟ Καστοριάς και η παίκτρια που έκανε τη διαφορά και την περσινή σεζόν. Η 25χρονη επιθετικός σημείωσε δέκα τέρματα με τη φανέλα των “κύκνων” και έβαλε την… υπογραφή της στην παραμονή του ΓΠΟ Καστοριάς στην Α Κατηγορία.

Το ταλέντο

Η 16χρονη τερματοφύλακας Χριστίνα Φόρλιακα θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη χώρα μας. Η ταλαντούχα κίπερ είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες και έχει σταθεί με ελπιδοφόρες εμφανίσεις στο υψηλότερο επίπεδο του ποδοσφαίρου γυναικών στη χώρα μας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria