Επανάσταση στα ηλεκτρικά -Αυτή είναι η μπαταρία που φορτίζει σε 3 λεπτά - OlaDeka

Επανάσταση στα ηλεκτρικά -Αυτή είναι η μπαταρία που φορτίζει σε 3 λεπτά

Η Prieto Battery φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στον κόσμο των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με ένα καινοτόμο πρωτότυπο τύπο που προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις.

Η διεθνούς εμβέλειας εταιρεία, η οποία είναι κατασκευάστρια προηγμένης τεχνολογίας μπαταριών ιόντων λιθίου, παρουσίασε μια συστοιχία που ξεχωρίζει για τρία βασικά χαρακτηριστικά. Πρώτον φορτίζει θεαματικά γρήγορα, μόλις σε τρία λεπτά, δεύτερον αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες έως -30 βαθμούς Κελσίου και υψηλές έως 100 βαθμοί Κελσίου και τρίτον είναι άφλεκτη.

battery 3 minutes b

Όπως αναφέρει και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prieto, αυτή η μπαταρία θα φορτίζει ταχύτερα από ότι θα έκανε να γεμίσει ένα ρεζερβουάρ αυτοκινήτου με καύσιμο. Κάτι που οφείλεται εκτός των άλλων, χάρη στη μοναδική 3D αρχιτεκτονική.

Ανεξαρτήτως του μεγέθους της μπαταρία, το 50% της αναπλήρωσης της ενέργειας θα επιτυγχάνεται σε 90 δευτερόλεπτα! Εννοείται πως αν αυτά επαληθευτούν στην πράξη, θα μιλάμε για κάτι πραγματικά επαναστατικό. Θα αλλάξει ριζικά όλο τον τρόπο σκέψης των αυτοκινητοβιομηχανιών και φυσικά των καταναλωτών.

Στις μπαταρίες 2D, η ενέργεια μπορεί να ρέει μόνο προς μια κατεύθυνση, περιορίζοντας την αποθήκευση και την ταχύτητα φόρτισης, ενώ η 3D Prieto επιτρέπει τις πολλαπλές κατευθύνσεις. Βελτιώνοντας έτσι την ικανότητα αποθήκευσης της ενέργειας και τον χρόνο φόρτισης.

battery 3 minutes c

Άλλο ένα πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μπαταρίας είναι το χαμηλό κόστος κατασκευής, από την στιγμή που χρησιμοποιούνται βιώσιμα υλικά. Επίσης, απλούστερος είναι και τρόπος συναρμολόγησης. Το μόνο που απομένει είναι να βρεθούν οι κατάλληλοι συνεργάτες και συνέταιροι, ώστε να δρομολογηθεί μια ώρα αρχύτερα, η παραγωγή της και να κυκλοφορήσει μαζικά στην αγορά.

Επιπλέον, ο Prieto θεωρεί πως κάτι ανάλογο θα μπορούσε να βρει εφαρμογή και σε άλλη γκάμα προϊόντων όπως ηλεκτρικά εργαλείαιατρικές συσκευές, οικιακές μικροσυσκευές, μέχρι κινητά τηλέφωνα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria