2ο Ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου: «Επαναφορά του 4ου νηπιαγωγείου στον φυσικό του χώρο» - OlaDeka

2ο Ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου: «Επαναφορά του 4ου νηπιαγωγείου στον φυσικό του χώρο»

Οι κινητοποιήσεις των Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Πριν λίγο, ολοκληρώθηκε η νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση στην οποία η εικόνα μιλά από μόνη της. Αποτυπώνει στο ακέραιο την αγωνία όλων μας για το μέλλον του Σχολείου των Παιδιών μας. Η εκ νέου, ακόμα μαζικότερη συμμετοχή, είναι η ισχυρότερη ασπίδα μας και στέλνει ένα ισχυρό, μη διαπραγματεύσιμο, μήνυμα σε όποιον έχει άλλες σκέψεις.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση έδωσαν το παρών, αποδεχόμενοι την πρόσκλησή μας, ο Δήμαρχος Καστοριά κ. Κορεντσίδης καθώς και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κύριοι Πολυγιάννης και Τσούκας. Επίσης, παρευρέθησαν και απευθύνθηκαν στους γονείς ο κ. Τίγκας ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ, η κ. Μαλέα ως εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών και η κ. Σπύρου ως επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καστοριάς.

Επίσης, επιστολές έστειλαν η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Κοζατσάνη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ταμήλιας και η υποψήφια Βουλευτής κ. Αντωνίου.

Όλοι τους στις τοποθετήσεις τους και τις επιστολές τους, με εξαίρεση τον κ. Ταμήλια, δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα μας. Ενώ, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Καστοριάς, δεσμεύτηκαν πως από το θεσμικό τους ρόλο θα πράξουν τα μέγιστα ώστε να παραμείνει το Σχολείο ανοιχτό καθώς κανενός δεν είναι η πρόθεση να αλλάξει η χρήση του κτιρίου.

Αυτή ήταν και η δεύτερη μεγάλη νίκη μας, οι δεσμεύσεις ενώπιων όλων μας, μετά την πρώτη αδιαμφισβήτητη νίκη ότι το θέμα του Σχολείου βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της τοπικής κοινωνίας.

Επιστολή, τέλος, έστειλε και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κ. Ξανθόπουλος, ο οποίος δεν παρέστει παρότι είναι ο καθ ύλην αρμόδιος για να απαντήσει στις ερωτήσεις αλλά κυρίως στις αγωνίες των γονιών. Επιπροσθέτως, με την επιστολή του δεν ξεκαθαρίζει απολύτως τίποτα για το μέλλον του Σχολείου, ενώ επαναλαμβάνει την εμμονή του στο λάθος, με το κλείσιμο του 4ου Νηπιαγωγείου, καθώς όπως παραδέχεται δεν είναι μείζον το θέμα της συστέγασης με το Δημοτικό. Μάλλον ο κ. Ξανθόπουλος ξέχασε γιατί έκλεισε το Νηπιαγωγείο μας.

Ο κ. Ξανθόπουλος κρύφτηκε και γι’ αυτό άμεσα θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του για να τον επισκεφτούμε στο γραφείο του με 2 ξεκάθαρα αιτήματα:

  • Να δεσμευτεί αυτήν τη φορά ότι το Σχολείο μας θα παραμείνει ανοιχτό και θα συνεχίσει να είναι ο χώρος του κέντρου της πόλης όπου θα ακούγονται οι χαρούμενες φωνές των παιδιών μας και
  • Να δεσμευτεί ότι θα επαναφέρει το 4ο Νηπιαγωγείο στο φυσικό του χώρο.

Επαναλαμβάνουμε πως ο αγώνας μας, για να παραμείνει ανοιχτό το Σχολείο θα είναι διαρκής μέχρι την τελική δικαίωση. 

Μέχρι το Σχολείο μας να σταματήσει να είναι δακτυλοδεικτούμενο και ο αποδιοπομπαίος τράγος, το κλείσιμο του οποίου θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα όλων των σχολείων.

Απαιτούμε το αυτονόητο, ίση μεταχείριση και να αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλο Δημοτικό Σχολείο.

Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν τα παιδιά μας να τα μετατρέψει σε αριθμούς.

Τέλος, καλούμε όλους τους γονείς που το επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο 4ο Δημοτικό να το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη, διαβεβαιώνοντας τους πως το Σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό για πολλά χρόνια ακόμα.

Η Γενική Συνέλευση των Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς.

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του Ιάκωβου Θεοδοσόπουλου

σ.σ. παραβρεθήκαμε στην συνάντηση. Εκτός των υποψηφίων δημάρχων Πολυγιάννη (κινήθηκε σε μια ηπιότερη τοποθέτηση σε σχέση με εκείνη του δελτίου τύπου) και Τσούκα (επανέλαβε ότι δεν θα κλείσει κανένα σχολείο με αυτόν Δήμαρχο στην Καστοριά), μίλησε και ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά «απροστάτευτος» -ελείψει τσιρακίων- σε δημόσια εκδήλωση και δέχτηκε μετά τα ευχολόγια και τις εύκολες -αναγκαστικές λόγω του κλίματος- υποσχέσεις, δέχτηκε λέμε μία ερώτηση που τον έκανε να ζητήσει «προστασία» επειδή η ερώτηση του φάνηκε κομματάκι δύσκολη:

«Θα κάνετε αγώνα για να έρθει πίσω στο χώρο του το 4ο Νηπιαγωγείο που εκδιώχθηκε με ανήθικο και παράνομο τρόπο κατά την άποψη πολλών γονέων και όχι μόνο;»

Αντί απαντήσεως ο δήμαρχος αισθάνθηκε να χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια του και ζήτησε από τον Κίμωνα Μηταλίδη (λες και βρίσκονταν στο δημοτικό συμβούλιο) να…«επιβάλλει την τάξη»! Έτσι είναι, εάν τέσσερα χρόνια έχεις συνηθίσει να σε χειροκροτούν επειδή άλλαξες τις καμένες λάμπες και επειδή κούρεψες το χόρτο, δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να σε ρωτούν και να διεκδικούν τα δίκαια τους! Όταν έχεις δίκιο κύριε Δήμαρχε και κυρίως όταν διεκδικείς το δίκαιο συνδημοτών σου, δεν το παίζεις Πόντιος Πιλάτος! Χτυπάς το χέρι στο τραπέζι! Αλλά ξεχάσαμε, αυτά είναι για άλλους Δημάρχους, βλέπε Κεπαπτσόγλου, Γκοσλιόπουλο… θέλει ειδικό μέταλλο τέτοια πολιτική…

Κατά τ’ άλλα, υπήρξαν βέβαια και μερικοί φαντασμένοι που πουλάν «επικοινωνιακή» εκδούλευση στον απερχόμενο, αλλά δεν τόλμησαν να βγάλουν άχνα μπροστά στους αγανακτισμένους γονείς. Περίμεναν με αθόρυβη ανάσα να περάσει η ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν στα υπόγεια τους για να απεργαστούν τα νέα «επεισόδια» έτσι ώστε να έχουν να δικαιολογήσουν το ρόλο του παράγοντα…

Να το συνηθίσετε κύριε Δήμαρχε…Που θα πάει, κάποια στιγμή θα κατανοήσετε ότι έχουμε Δημοκρατία στην Ελλάδα! Και θέλει εξυπνάδα, ικανότητα, αρετή και τόλμη για να συμπεριφέρεσαι δημοκρατικά στους συνδημότες σου και επιβλητικά στο κέντρο…Και όχι να κρύβεσαι πίσω από τους κοπτοράπτες του ενδύματος ενός γυμνού βασιλιά.

Ολόκληρη η 2η έκτακτη Γενική Συνέλευση από τη Live μετάδοση που έκανε ο kastoria fm 91.5

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria