Τράπεζα Θεμάτων: Δεύτερη ημέρα προβλημάτων - Εκτός συστήματος το 80% των σχολείων - Τι λέει ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας - OlaDeka

Τράπεζα Θεμάτων: Δεύτερη ημέρα προβλημάτων – Εκτός συστήματος το 80% των σχολείων – Τι λέει ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας

Συνεχίζονται και σήμερα, Τρίτη, τα προβλήματα με την Τράπεζα Θεμάτων με τα σχολεία να αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα ενώ είναι σε εξέλιξη οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια.

Μέχρι πριν τις 9 το πρωί, όπως μετέδωσε στο Open και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος η Αδαμαντία Λιόλιου, μόλις το 20%, δηλαδή ένα στα πέντε σχολεία μπαίνουν στο σύστημα, αφήνοντας εκτός το 80%.

Την ίδια ώρα, ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης κάνει λόγο στο Open για «επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης».

«Το πρόβλημα σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει επιλυθεί σήμερα, υπάρχουν όμως καθυστερήσεις», λέει χαρακτηριστικά και ξεκαθαρίζει πως «σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεαστούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις».

«Ενισχύθηκαν οι βαθμίδες ασφαλείας. Είμαστε εδώ και επιλύουμε τα προβλήματα από χτες», λέει και σημειώνει πως «υπήρξε σε άλλο σημείο (στο σύστημα) επίθεση σήμερα η οποία αντιμετωπίστηκε».

«Οι μαθητές κανονικά θα πάνε στις Πανελλαδικές, το κράτος είναι δίπλα τους», διαβεβαιώνει.

Σημειώνεται πως για σήμερα έχουν μεταφερθεί και οι εξετάσεις της Γ’ Λυκείου που δεν έγιναν χθες.

Τη Δευτέρα ηλεκτρονική πλατφόρμα είχε καταρρεύσει και άρχισε να υπολειτουργεί μετά τις 09:30 το πρωί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει πολύ η διαδικασία των εξετάσεων της πρώτης βάρδιας, αλλάζοντας συνολικά το πρόγραμμα.

Επίσης, αναβλήθηκαν οι εξετάσεις της Α’ και Β’ Λυκείου σε αρκετά σχολεία.

Κυβερνοεπίθεση «έριξε» το σύστημα λένε τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας 

Στις μαζικές επισκέψεις από τρίτους προς την πλατφόρμα (μέχρι και 280.000 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο) οι οποίες είχαν ως σκοπό να την καταστήσουν μη λειτουργική, αποδίδουν με κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας το αλαλούμ που προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας με την Τράπεζα Θεμάτων.

Σημειώνουν ότι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών Λυκείου αντιμετωπίστηκε άμεσα σε περισσότερα από 9 στα 10 σχολεία και δεν υπάρχει καμία αβεβαιότητα για τους μαθητές που δεν ολοκλήρωσαν σήμερα τις εξετάσεις τους καθώς θα εξεταστούν αύριο κανονικά.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria