Συμμετοχή του εργαστηρίου Performance του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Remote Listening - OlaDeka

Συμμετοχή του εργαστηρίου Performance του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Remote Listening

Το εργαστήριο Περφόρμανς του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα μαθήματα Ήχου, συμμετέχουν στο livestream «Remote Listening» του Errant Sound (Βερολίνο). Το Errant Sound(https://errantsound.net) εστιάζει στις πειραματικές τέχνες που σχετίζονται με τον ήχο, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων, των περφόρμανς, της φωνής, του ραδιοφώνου και των χωρικών πρακτικών. Μέσω εκθέσεων, παρουσιάσεων, εκδηλώσεων και εργαστηρίων, το ErrantSound δίνει έμφαση στη δέσμευση με τη διαδικασία και τον διάλογο, ενθαρρύνοντας μια δυναμική και ποικιλόμορφη προσέγγιση στις ηχητικές τέχνες.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του Τμήματος, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Αγγελικής Αυγητίδου και Ανδρομάχης Βρακατσέλη θα παρουσιάσουν μία live performance στο αίθριο της Σχολής, στις 15 Απριλίου στις 19:00. Η περφόρμανς θα μεταδίδεται ηχητικά μέσω του https://remotelistening.space/. Ο ήχος, μέσω αυτής της πλατφόρμας θα μπορεί να διαμορφωθεί από τους online χρήστες. Το Remote Listening ρωτά πώς μπορεί κανείς να προσεγγίσει την πραγματικότητά του και πόσες πραγματικότητες υπάρχουν ή δεν υπάρχουν. 

Το CRV είναι μια διαδικασία με την οποία ένα άτομο είναι σε θέση να αντιληφθεί πληροφορίες σχετικά με έναν ιστότοπο που είναι απομακρυσμένος από αυτόν στην τοποθεσία και/ή στον χρόνο δεδομένου μόνο των γεωγραφικών συντεταγμένων αυτής της τοποθεσίας. Στόχος είναι να προσεγγίσουν οι ακροατές τη ζωντανή ροή ήχου μέσω μιας καθοδηγούμενης ακρόασης, ακούγοντας ηχητικές πληροφορίες που επιτρέπουν να μην τις οραματιστούν αλλά να έχουν μια αισθητική απόκριση, καθοδηγούμενη από συναισθηματική απόκριση που εξελίχθηκε από μια αναλυτική διαδικασία. Πρόκειται για ένα μακροχρόνιο έργο στο οποίο το κοινό καλείται να συμμετάσχει και στα μελλοντικά βήματα/εξελίξεις του πρωτοκόλλου.

Συμμετέχουν οι Κλεάνθης Κομματάς, Σεμίραμις-Πηνελόπη Λαπούδη, Νάσια Καρατσιράκη και Κωνσταντίνα Στεφανίδου. 

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων | Γραφείο Τύπου

50150 ΖΕΠ Κοζάνης – [email protected]

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria