Σε αυτό το συνέδριο βραβεύονται στην 2η θέση στον κόσμο μέσα από 330 συμμετοχές, οι ασιάτες bloggers που ήρθαν στην Καστοριά - OlaDeka

Σε αυτό το συνέδριο βραβεύονται στην 2η θέση στον κόσμο μέσα από 330 συμμετοχές, οι ασιάτες bloggers που ήρθαν στην Καστοριά

Ξεκινά τη Δευτέρα στην Καλαμάτα το παγκόσμιο συνέδριο TBEX Europe 2023 με πάνω από 330 travel bloggers

Το TBEX είναι το μεγαλύτερο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου. Αποτελεί ένα διεθνούς ακτινοβολίας γεγονός, στο οποίο την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμουν το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, πολλές άλλες Περιφέρειες καθώς και δήμοι, επιχειρηματικοί, τουριστικοί και ένα πλήθος άλλων φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα από ολόκληρη τη χώρα.

Νίκας: Ίσως το σημαντικότερο παγκόσμιας εμβέλειας τουριστικό γεγονός για την Ελλάδα φέτος

«Η ψηφιακή εποχή δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσα από την διοργάνωση TBEX, να πραγματοποιήσει την δυναμική της είσοδο στον τουρισμό μιας νέας διαφορετικής, πιο ανθρώπινης, φιλοσοφίας -τον ανθρώπινο τουρισμό, τον τουρισμό του πολιτισμού, τον τουρισμό που θα συνδέεται με το περιβάλλον, τον τουρισμό που οι άνθρωποι έρχονται κοντά ο ένας στον άλλον. Πρόκειται για ένα παγκόσμιας εμβέλειας τουριστικό γεγονός, πιθανότατα το σημαντικότερο φετινό τέτοιου είδους στην Ελλάδα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που το διοργανώνει -έχοντας τη συνδρομή πολλών φορέων, κρατικών, αυτοδιοικητικών, επιχειρηματικών, τουριστικών, όπως και μεγάλου αριθμού ιδιωτικών επιχειρήσεων, από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό-, επιδιώκει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή της περιοχής μας, αλλά και της πατρίδας μας γενικότερα.»

Βασιλόπουλος: “Τοποθετεί την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο στο επίκεντρο της παγκόσμιας τουριστικής προβολής”

«Καλωσορίζουμε στην Καλαμάτα τη διοργάνωση του TBEX Europe 2023. Ένα σπουδαίο γεγονός με διεθνή εμβέλεια, που τοποθετεί την Καλαμάτα, τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο στο επίκεντρο της παγκόσμιας τουριστικής προβολής.
Η Καλαμάτα είναι μια πόλη πλούσια σε ιστορία, πολιτισμό, γαστρονομία και φυσική ομορφιά, μία πόλη σύγχρονη και εξωστρεφής, φιλόξενη και φιλική. Μέλος της Ευρωπαϊκής Αποστολής των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.
Αναγνωρίζοντας τη σημασία του TBEX Europe 2023, δηλώνουμε βέβαιοι ότι η Καλαμάτα μπορεί και θα κερδίσει ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα. »

Δήλωση Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη
«Η φετινή χρονιά θα αποτελέσει νέο ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Σε αυτό συμβάλλουν και τα μεγάλα events τα οποία πραγματοποιούνται στην χώρα μας . Ένα από αυτά είναι το TBEX, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου Social Media με στόχο την προβολή των μοναδικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Ο ΕΟΤ είναι επίσημος υποστηρικτής της διοργάνωσης και προσωπικά συγχαίρω την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την διοργάνωση και την διαρκή προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας στο εξωτερικό.»

ΕΞΑΚΤΙΝΩΣΗ

Στόχος του συνεδρίου -που από τις 8 μέχρι και τις 11 Μαΐου θα εξακτινωθεί από την Καλαμάτα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και όχι μόνο- είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου προβλέπονται για τους συμμετέχοντες στις εργασίες του και παράλληλες εκδηλώσεις με ταξίδια εξοικείωσης σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, καθώς και βραδιές δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι πέρα από το τετραήμερο 8 με 11 Μαΐου που θα διαρκέσει το συνέδριο TBEX Europe 2023, Peloponnese, για τις επόμενες τουλάχιστον 20 ημέρες οι συμμετέχοντες σε αυτό -κυρίως δημιουργοί τουριστικού περιεχομένου και εκπρόσωποι online media-, θα διαχυθούν σε ολόκληρο τον Μοριά, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Kατά την διάρκεια του συνεδρίου, έχουν προγραμματιστεί στοχευμένες εμπειρίες μέσα από τα PreBEX Tours (ημερήσιες εκδρομές), τα FAM trips (Ταξίδια Εξοικείωσης) και τις βραδιές δικτύωσης, στόχος των οποίων είναι να αναδείξουν τη φύση, την τοπική κουλτούρα, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τους ίδιους τους κατοίκους και την καθημερινότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν προγραμματιστεί για τους συμμετέχοντες 2 βραδιές δικτύωσης στη Μεσσηνία, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες έχουν διοργανωθεί συνολικά 11 μονοήμερα ταξίδια εξοικείωσης για 250 συμμετέχοντες, καθώς και 17 τριήμερα ταξίδια σε όλη την Πελοπόννησο -συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας- που ξεκινούν από τις 12 Μαΐου.

Το συνέδριο έχει την υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος, Ελαφονήσου, Μονεμβασίας, Σπάρτης, Ξυλόκαστρου – Ευρωστίνης, Βόρειας Κυνουρίας, Γορτυνίας, Τρίπολης, Επιδαύρου, Ερμιονίδας και Καλαβρύτων, ενώ για την όσο το δυνατόν αρτιότερη διοργάνωση συνεργάζονται επίσης τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, όπως επίσης και οι Ενώσεις Ξενοδόχων Αρκαδίας, Μεσσηνίας, η Ενωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου και ο Διεθνής Κρατικός Αερολιμένας Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Παράλληλα, υπάρχουν χορηγίες από δεκάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, τόσο από τον τομέα του τουρισμού, όσο και από άλλους τομείς.

Στην προσπάθεια αυτή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργάζεται με την MINDHAUS, μέλος της V + O Greece.

Πηγή

https://oladeka.com/2023/05/%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-bloggers-%ce%bc%ce%b5-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%bc%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%b8%ce%bf/
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria