Ρουμπινί: Προβλέπει θρίλερ για το χρέος των ΗΠΑ - Κίνδυνος κατάρρευσης των αγορών - OlaDeka

Ρουμπινί: Προβλέπει θρίλερ για το χρέος των ΗΠΑ – Κίνδυνος κατάρρευσης των αγορών

Ο Ρουμπινί προειδοποίησε σήμερα ότι οι συνομιλίες για την αποφυγή μιας χρεοκοπίας των ΗΠΑ θα μπορούσαν να τραβήξουν σε μάκρος, ενώ η αποτυχία να συμφωνηθεί ένα ανώτατο όριο χρέους ενδέχεται να πλήξει τις αγορές και να βλάψει την εμπιστοσύνη για το δολάριο μακροπρόθεσμα

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί δεν αποκλείει ένα θρίλερ της τελευταίας στιγμής όσον αφορά την πολυπόθητη συμφωνία για το αμερικανικό χρέος. Ωστόσο, προειδοποιεί: αν δεν υπάρξει συμφωνία, η αγορά θα καταρρεύσει.

about:blank

Ο Ρουμπινί προειδοποίησε σήμερα ότι οι συνομιλίες για την αποφυγή μιας χρεοκοπίας των ΗΠΑ θα μπορούσαν να τραβήξουν σε μάκρος, ενώ η αποτυχία να συμφωνηθεί ένα ανώτατο όριο χρέους ενδέχεται να πλήξει τις αγορές και να βλάψει την εμπιστοσύνη για το δολάριο μακροπρόθεσμα.

«Μπορεί να φτάσουν στην τελευταία ώρα χωρίς συμφωνία», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Κατάρ στη Ντόχα. «Ή είναι πιθανό να μην καταλήξουν σε συμφωνία. Αν δεν συμφωνήσουν, η αγορά θα καταρρεύσει».

Ο πρόεδρος της Roubini Macro Associates δήλωσε ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις από την Ουκρανία έως το Ιράν και η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα μπορούσαν να αποδειχθούν μεγάλη πρόκληση για την παγκόσμια οικονομία φέτος. 

Οι επενδυτές του Κόλπου, οι οποίοι έχουν γεμίσει τα ταμεία τους με μετρητά, λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, είναι πιθανό να τοποθετήσουν τα χρήματά τους ιδιωτικά, με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία, επειδή οι δημόσιες μετοχές έχουν υπερτιμηθεί, πρόσθεσε ο Ρουμπινί.

Ο Ρουμπινί επονομάστηκε και «Dr. Doom», αφού το 2006 δήλωσε ότι «οι τιμές των κατοικιών θα καταστρέψουν την οικονομία». Δύο χρόνια αργότερα ήρθε η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε με την κατάρρευση της αγοράς των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria