Μητσοτάκης: Διπλό μήνυμα σε Αλβανία και Τουρκία - OlaDeka

Μητσοτάκης: Διπλό μήνυμα σε Αλβανία και Τουρκία

«Η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας». Αναφερόμενος στις εκλογές στην Τουρκία εξέφρασε την ελπίδα «να πάνε καλύτερα τα πράγματα», ωστόσο υπογράμμισε ότι «η πατρίδα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο».

Μητσοτάκης: Το μήνυμα σε αυστηρό ύφος ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας εξέπεμψε σε ομιλία του στο Ζωγράφου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Χάρηκα ιδιαίτερα μόλις πληροφορήθηκα ότι στη Χειμάρρα ο Φρέντι Μπελέρης κατάφερε και εξελέγη Δήμαρχος με μικρή διαφορά. Και εύχομαι και ελπίζω γρήγορα αυτή η περιπέτεια να τελειώσει» είπε, τονίζοντας πως «δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρώπη περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία λέγοντας ότι δεν θέλει να κάνει σχόλιο καθώς αναμένεται ο δεύτερος γύρος, για να συμπληρώσει ωστόσο ότι η κυβέρνησή του ήταν αυτή που διαχειρίστηκε την επιθετικότητα της Τουρκίας, επένδυσε στις ένοπλες δυνάμεις, έχτισε συμμαχίες και έκανε ευρωπαϊκά τα ζητήματα Ελλάδας – Τουρκίας. «Και αυτή η πολιτική πρέπει να συνεχιστεί την επόμενη μέρα. Μακάρι τα πράγματα με την Τουρκία να πάνε καλύτερα, είμαι ο πρώτος που το θέλει. Αλλά πρέπει σε κάθε περίπτωση η πατρίδα να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Και να γνωρίζετε ένα πράγμα: οπισθοχωρήσεις από ζητήματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν πρόκειται να γίνουν από αυτή την κυβέρνηση. Όχι από τη Νέα Δημοκρατία» είπε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria