Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνέντευξη στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» - OlaDeka

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνέντευξη στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς σήμερα αναμένεται να προκηρυχθούν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε το εκλογικό αποτέλεσμα, το μήνυμα που ήθελα να στείλω είναι ότι πρέπει να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Είναι μοναδικό αποτέλεσμα την περίοδο της Μεταπολίτευσης και μας γεμίζει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Οι πολίτες μας έδωσαν μια ισχυρή εντολή. Αν δεν υπήρχε ο σκόπελος της απλής αναλογικής, σήμερα θα είχαμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σκοπός είναι να επιβεβαιωθεί ό,τι έγινε πριν μια εβδομάδα αφενός να επιβραβευθεί η προηγούμενη 4ετία αφετέρου για τις προκλήσεις που έρχονται μετά», εξήγησε μεταξύ άλλων.

«Θέλουμε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, κάτι που δεν γίνεται με οριακή πλειοψηφία», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε ότι το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται στις επόμενες κάλπες.

Ωστόσο είπε ότι δεν πιστεύει γιατί κάποιος που ψήφισε ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου να μην το ξανακάνει και σε αυτές της 25ης Ιουνίου. «Ανέφικτος στόχος οι 180 βουλευτές λόγω της πιθανής παρουσίας πολλών κομμάτων στη Βουλή αλλά δεν θα ήθελα να προχωρήσω σε συνταγματικές αλλαγές μόνος μου», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η ΝΔ ήταν μπροστά και στη νεολαία. Πιστεύω ότι μιλήσαμε και μπορούμε να μιλήσουμε για τα θέματα που απασχολούν τη νεολαία, όπως τα πανεπιστήμια. Κάποιοι έβλεπαν τους νέους ως εργαλείο αντίστασης, ωστόσο εγώ δεν εξεπλάγην από το αποτέλεσμα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599x14k55j3wc4&playlistId=v-csyil122coll

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα από αυτά που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή», πρόσθεσε και τόνισε, ζητώντας συγγνώμη για την ένταση, ότι «συνεχίζουν να παρουσιάζουν την εικόνα μιας κατεστραμμένης Ελλάδας και μιας ΝΔ που υπάρχει στο φαντασιακό τους. Ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες, όπως ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό».

«Αυτό που βλέπω από το ΠΑΣΟΚ είναι έναν λόγο που μοιάζει πολύ με του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πίστευα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης κοπιάρει τον Αλέξη Τσίπρα, όπως η χθεσινή του ομιλία, η οποία ήταν βαθιά αντινεοδημοκρατική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Προφανώς θα ερευνήσουμε μια ευρύτερη συναίνεση και προφανώς θα μιλήσουμε και στο ΠΑΣΟΚ για να συζητήσουμε τα άρθρα που θεωρούμε ότι μπορούν να αναθεωρηθούν», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, απαντώντας στο σχόλιο ότι «μόνο το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να στηρίξει τη ΝΔ».

«Δεν έκοψα εγώ τις γέφυρες με τον κ. Ανδρουλάκη. Είχε μια σαφή στρατηγική και δεν με ήθελε πρωθυπουργό. Ρωτάω λοιπόν τους πολίτες: θέλουμε ή δεν θέλουμε σταθερότητα μετά τις 25 Ιουνίου; Τα ίδια λέει και ο κ. Ανδρουλάκης. Ψηφίστε αυτοδύναμη ΝΔ κι εμένα κάντε με αντιπολίτευση. Μόνο που στις εκλογές δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης..

«Δεν με αφορά τι θα γίνει στο ζήτημα της αντιπολίτευσης, εμένα με ενδιαφέρει να απευθυνθώ στους πολίτες και να ακουστεί το πρόγραμμά μας. «Μια ώριμη Δημοκρατία χρειάζεται μια αξιόπιστη αντιπολίτευση», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση σχετικά με ποιο κόμμα θα ήθελε να είναι αντιπολίτευση. «Θα σεβαστώ την κρίση του ελληνικού λαού», τόνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εξηγώντας τη σημασία της πρώτης προεκλογικής ομιλίας που θα δώσει σήμερα στο Περιστέρι, είπε ότι «στις λεγόμενες λαϊκές γειτονιές έγινε κάτι που δεν είχε ξαναγίνει», αναφέροντας τα υψηλά ποσοστά της ΝΔ.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599x14k55j3wc4&playlistId=v-csyinqnzv6sh

Για την Τουρκία

«Θα συγχαρώ τον κ. Ερντογάν για την εκλογική νίκη του, αν και δεν έχω θεσμικό ρόλο. Θεωρώ χρέος μου να τον συγχαρώ και να εκφράσω την ευχή μου ότι η βελτίωση στις σχέσεις μας μετά τους σεισμούς να έχει και συνέχεια. Δεν έχω αυταπάτες ότι μια χώρα δεν γίνεται να αλλάξει εύκολα την πολιτική της», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εφόσον ο ελληνικός λαός με εμπιστευτεί και πάλι και εκπροσωπήσω τη χώρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, εγώ θα επιδιώξω μια συνάντηση με τον Ερντογάν. Πάντα πρέπει να συζητούμε, ιδιαίτερα όταν διαφωνούμε, βεβαίως και θεωρώ ώριμη μια συνάντηση. Εξάλλου, είμαστε πια γνωστοί», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έχουμε μια βασική διαφορά για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και άλλα θέματα. Έχουμε βάλει τα θεμέλια για μια προωθητική ατζέντα με την Τουρκία και θα είναι μια ευκαιρία να θέσω στον κ. Ερντογάν το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε από εδώ και πέρα», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599x14k55j3wc4&playlistId=v-csykiv4a3pb5

Για την επόμενη 4ετία

«Στα θέματα που έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, θα δώσουμε και μεγαλύτερη έμφαση στην επόμενη 4ετία, όπως το Ε.Σ.Υ που αποτελεί προτεραιότητα. Είχαμε πραγματικό άλλοθι την πανδημία, όμως τώρα οραματιζόμαστε, ένα καινούριο σύστημα υγείας στην υπηρεσία του πολίτη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η εισαγόμενη ακρίβεια είναι ακόμα εδώ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε για την επενδυτική βαθμίδα ότι «μόλις την πάρουμε, θα δει τη διαφορά και ο πολίτης, γιατί θα μειωθούν τα επιτόκια. Δεν αφορά μόνο τους οικονομολόγους αυτό», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το Tik Tok

Για την παρουσία του στο Tik Tok, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «έχω νεαρά παιδιά και καταλαβαίνω τον τρόπο επικοινωνίας των νέων. Το Tik Tok είναι ένα εξαιρετικά διαδραστικό και επικοινωνιακό εργαλείο. Εγώ δεν έχω Tik Tok και είχα απαγορεύσει και στους υπουργούς μου να μην το χρησιμοποιούν.

«Είναι ένας τρόπος, όχι να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο αλλά να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Να αυτοσαρκαζόμαστε. Τώρα, έρχεται Tik Tok φάση 2», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τα τηλέφωνα και τις παρεμβάσεις που κάνει σε τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και κανάλια είπε ότι ζητάει να τους ακούει όταν βρίσκεται στις περιοχές και παίρνει τηλέφωνο, ωστόσο «στην αρχή δεν μας πιστεύουν ότι τους καλώ όντως εγώ».

«Καλό το Tik Tok αλλά υποκατάστατο για τη χειραψία και την προεκλογική εκστρατεία δεν υπάρχει», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, ανέφερε πως θα μεταβεί και στο Άγιο Όρος την Κυριακή και τη Δευτέρα ενώ για τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου είπε ότι ήταν αυτονόητη. «Οι πραγματικοί πατριώτες κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια. Η εκκλησία έμενε, μένει και πρέπει να μένει μακριά από την όποια κομματική αντιπαράθεση», συμπλήρωσε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria