Δημοσκόπηση Kapa Research για τον αντίκτυπο της κάλπης: Τι δείχνει η πρώτη μετεκλογική έρευνα - OlaDeka

Δημοσκόπηση Kapa Research για τον αντίκτυπο της κάλπης: Τι δείχνει η πρώτη μετεκλογική έρευνα

Την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση ανήρτησε στον δικτυακό της τόπο η Kapa Research -η συλλογή των δεδομένων έγινε τη Δευτέρα και την Τρίτη. Στη μέτρησή της η εταιρεία βρίσκει (με αναγωγή των αναποφάσιστων) τη ΝΔ στο 41,3%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 19,5%, το ΠΑΣΟΚ στο 14,4%, το ΚΚΕ στο 7,2%, την Ελληνική Λύση στο 4,6%, την Πλεύση Ελευθερίας στο 3,9% και τη ΝΙΚΗ στο 3,5%.

Η μεγάλη πλειοψηφία αντιμετωπίζει θετικά τα εκλογικά αποτελέσματα -το 50% λέει ότι τώρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για τη χώρα- ενώ το 56% του εκλογικού σώματος αναφέρει ότι η ΝΔ πρέπει να έχει αυτοδυναμία στις εκλογές του Ιουνίου.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό δηλώνει πέραν του 96% των ψηφοφόρων της ΝΔ – το 56% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 16% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά το τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το 14% των ψηφοφόρων του τάσσονται υπέρ της έναρξης των διαδικασιών για την αντικατάσταση Τσίπρα. Επίσης, το 9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι το κόμμα πρέπει να υποχωρήσει και άλλο και να αντικατασταθεί από το ΠΑΣΟΚ στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria