Δελφοί - «Στο Δημόσιο έχουμε μεγάλες προκλήσεις στην επόμενη τετραετία» - OlaDeka

Δελφοί – «Στο Δημόσιο έχουμε μεγάλες προκλήσεις στην επόμενη τετραετία»

Δελφοί, 28 Απριλίου 2023 – Για την ενέργεια, το Ελληνικό Δημόσιο και τις προκλήσεις της επόμενης τετραετίας,  μίλησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στη συζήτηση με τη δημοσιογράφο του ALPHA, Ευαγγελία Τσικρικά, ο Υπουργός υπογράμμισε πως «στον τομέα της ενέργειας ο πόλεμος της Ουκρανίας ανέδειξε τις παθογένειες στην στρατηγική  στο κομμάτι αυτό»  και  αποδοκίμασε την ενέργεια και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, υπενθυμίζοντας πως όταν έγινε ιδιωτικοποίηση της ΔΕΔΔΗΕ το κράτος εισέπραξε 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ από αυτή την κίνηση. 

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με την κριτική που έχει δεχτεί για την τοποθέτηση golden boys στον ΕΦΚΑ, απάντησε πως έχει βαρεθεί να ακούει για αυτό, επισημαίνοντας πως  οι μισθοί των δημόσιων υπαλλήλων θα αυξηθούν το 2024 για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Ν.Δ. θα συνεχίσει μια πολιτική Ευρώπης και κοινής λογικής, ενώ στο δημόσιο υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις στην επόμενη τετραετία. Τόνισε επίσης ότι «Στεκόμαστε στην αξιολόγηση και στην ψηφιακή κάρτα».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου εάν η χώρα θα  άντεχε και τρίτες κάλπες εάν το πρώτο κόμμα δεν λάβει την αυτοδυναμία υπογράμμισε πως: «Συζητάμε για τις πρώτες κάλπες γιατί θα τεθούν οι βάσεις, είτε για να σχηματιστούν κυβερνήσεις συνεργασίες είτε για να υπάρξει η βάση για να δούμε τι θα γίνει στο δεύτερο γύρο. Για την Ελλάδα πρέπει να κλείσει όλο αυτό το θέμα των εκλογών και τι θα προκύψει μετά. Οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί μπορούμε συζητάμε για σενάρια αλλά βλέπουμε τι γίνεται στη γειτονική Βουλγαρία  και στο ισχυρό Ισραήλ. Δεν θέλουμε να επιβεβαιωθεί ο μύθος του Σισύφου» κατέληξε. 

01 (1)-Apr-28-2023-01-50-02-6255-PM
Από αριστερά: Ευαγγελία Τσικρικά, Δημοσιογράφος Alpha TV – Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria