Χειμάρρα: Η πρώτη δήλωση Μπελέρη μετά την επικράτησή του στις εκλογές - «Νίκησε η Δημοκρατία» - OlaDeka

Χειμάρρα: Η πρώτη δήλωση Μπελέρη μετά την επικράτησή του στις εκλογές – «Νίκησε η Δημοκρατία»

Την πρώτη δήλωση μέσα από τη φυλακή έκανε ο Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Χειμάρρας.

«Νίκησε η Δημοκρατία! Κέρδισε η Χιμάρα! Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χιμάρας και εγώ ως Δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!» έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Ο Φρέντι Μπελέρι επικράτησε οριακά με μόλις 25 ψήφους διαφορά και συγκεκριμένα ποσοστό 50,12% έναντι 49,88% που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του, ενώ ο κόσμος που είχε μαζευτεί έξω από το εκλογικό του κέντρο, ξεσπασε σε πανηγυρισμούς μόλις τελείωσε η καταμέτρηση.

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χειμάρρας.

Μετά τα όσα προηγήθηκαν, με την προφυλάκιση Μπελέρη για «εξαγορά ψήφων», είχαν εκφραστεί φόβοι για παρατυπίες κατά την διαδικασία της καταμέτρησης.

Πάντως, κάποια στιγμή το πρωί της Δευτέρας υπήρξε ένταση και η καταμέτρηση σταμάτησε για μερικές ώρες.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο επικεφαλής του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βουλευτής Χειμάρρας, οκ. Βαγγέλης Ντούλες, ανέφερε δύο πτυχές της εκλογικής διαδικασίας: Η πρώτη είναι ο θρίαμβος για την Χειμάρρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, και η δεύτερη να αποφυλακιστεί ο Μπελέρης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria