ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: Ο Θωμάς επέστρεψε στη φύση! (photo & video) - OlaDeka

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: Ο Θωμάς επέστρεψε στη φύση! (photo & video)

Ο Θωμάς, η αρκούδα που βρέθηκε ορφανή σε ηλικία μόλις 3 μηνών τον Απρίλιο του 2022, επέστρεψε και πάλι στη φύση! Πριν από λίγες ημέρες η Ομάδα Περίθαλψης & Επανένταξης Άγριας Ζωής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ολοκλήρωσε με επιτυχία την επανένταξη του Θωμά.
Αφού τον νάρκωσε για να γίνουν οι απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, μετρήσεις, λήψη δείγματος DNA και η τοποθέτηση του κολάρου-πομπού για την παρακολούθησή του, μπήκε σε κλουβί μεταφοράς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ορεινή δασική περιοχή στο Βίτσι. Η πόρτα από το κλουβί άνοιξε κι έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα ο Θωμάς όρμηξε με φόρα προς την ελεύθερη ζωή στο δάσος!
Τα στίγματα που δίνει το κολάρο του μας κάνουν αισιόδοξους ότι ο μικρός survivor θα τα καταφέρει!

Η ιστορία του

Ο Θωμάς σώθηκε έπειτα από κινητοποίηση κατοίκων του Πολυπόταμου Φλώρινας, που τον εντόπισαν και ειδοποίησαν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Εκείνοι μάλιστα του έδωσαν αυτό το όνομα γιατί βρέθηκε την Κυριακή του Θωμά.

Πρόκειται για έναν… survivor. Κατάφερε να ζήσει χωρίς τη μητέρα του για τουλάχιστον 2-3 ημέρες σε μία ηλικία που η επιβίωσή του εξαρτιόταν άμεσα από το μητρικό γάλα. Αυτός, όμως, επιβίωσε τρώγοντας καρπούς και χόρτα! Από τα 11 αρκουδάκια που εντόπισε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ορφανά -και στη συνέχεια επανένταξε στη φύση-, είναι ο μοναδικός που έζησε για τόσες ημέρες χωρίς τη μητέρα του.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria