ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για τον 2ο κύκλο επιχορήγησης της γούνας (8 εκ. για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο - OlaDeka

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για τον 2ο κύκλο επιχορήγησης της γούνας (8 εκ. για τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο

«Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «2ος κύκλος: Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν»

«Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «2ος κύκλος: Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν»

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

  1. Την προκήρυξη της Δράσης «2ος κύκλος: Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν».
  2. Η Δράση θα χρηματοδοτηθεί με Εθνικούς πόρους από το «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – Β. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ:5.8 «Ενίσχυση των επιχειρήσεων για αύξηση της εξωστρέφειας στις εθνικές και διεθνείς αγορές».
  3. Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της Δράσης με πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (Ε.Π.Α.) ανέρχεται σε 8.000.000 ευρώ.
  4. Ωφελούμενοι της ενίσχυσης, ήτοι επιχειρήσεις που δύνανται να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης, είναι οι επιχειρήσεις του κλάδου της γούνας και συναφών ειδών (όπως εξειδικεύονται στο άρθρο 6 της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης βάσει των ΚΑΔ), ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που νομίμως λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στη χώρα.
  5. Η δημόσια χρηματοδότηση κάθε δυνητικά ωφελούμενης επιχείρησης υπολογίζεται κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, με βάση τα ιστορικά στοιχεία αγορών πρώτων υλών και λειτουργικών δαπανών κάθε αιτούσας επιχείρησης για το έτος 2019, όπως αυτά απεικονίζονται στο αντίστοιχο υποβληθέν φορολογικό έντυπο Ε3, και με την εφαρμογή οριζόντιου ποσοστού επί του αθροίσματος αυτών.
  6. Η επιχορήγηση ανά ωφελούμενη επιχείρηση, θα χορηγηθεί ως κατ’ αποκοπή ποσό (lump sum) για την παροχή ρευστότητας και την κάλυψη μελλοντικών αγορών πρώτων υλών και λειτουργικών δαπανών.
  7. Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η 21η Ιουνίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 με καταληκτική ημερομηνία την 19η Ιουλίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00. Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν δύνανται να λάβουν ενίσχυση. Μετά τη λήξη της ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των Αιτήσεων Χρηματοδότησης, δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης.
  8. Η πρόσκληση της Δράσης να δημοσιευτεί τις ιστοσελίδες: http://eysed.gge.gov.gr/ και https://ggb.gr/. Συνημμένα: Η Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης με τα Παραρτήματά της

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Εξυπηρέτησης Κοινού και Πρωτοκόλλου

κ.α.α.

ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria