ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΔΗΚΑ - OlaDeka

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΔΗΚΑ

Ανοιχτές πόρτες, περίεργες επισκέψεις με αυτοκίνητα που πλησιάζουν το χώρο και ποιος ξέρει τι άλλο ανησύχησαν περαστικούς που μας ενημέρωσαν…

Αποκαλύπτουμε μια νέα πτυχή της απαξίωσης και φθοράς του κτιρίου που γνώρισε μεγάλες «δόξες» κατά τις καλές εποχές της γουνοποιίας όταν φιλοξενούσε διεθνείς εκθέσεις γούνας, τις μόνιμες εγκαταστάσεις της πολύπαθης ΕΔΗΚΑ ή άλλες εκδηλώσεις στο μεγάλο συνεδριακό του κέντρο.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε φαίνεται καθαρά πως υπάρχουν παραβιασμένες-ανοιχτές πόρτες από τις οποίες μπορεί ο οποιοσδήποτε να εισχωρήσει στο κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περαστικοί έχουν δει αυτοκίνητο να προσεγγίζει τις συγκεκριμένες εισόδους που βρίσκονται στην πίσω πλευρά του κτιρίου χωρίς όμως να παραμείνουν στο χώρο για να διαπιστώσουν τον λόγο αυτής της…παρουσίας.

Μήπως κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί; Το συγκεκριμένο κτίριο αντί να οδηγείται στην χρονοκάψουλα της καταστροφής, θα μπορούσε άνετα να φιλοξενήσει διάφορες δραστηριότητες με κορυφαία κατά την άποψη μας εκείνη του κέντρου έρευνας και τεχνολογίας για να πειστεί η κεντρική κυβέρνηση να φέρει αντικείμενα που θα δημιουργούσαν δουλειές του μέλλοντος (έρευνα, τεχνολογία, ψηφιακή μετάβαση, πολυεθνικές – Google, Microsoft, Cisco κτλ) στο πλαίσιο στήριξης της Καστοριάς ως περιφέρεια σε μετάβαση μετά την καταστροφή της «μονοκαλλιέργειας της γούνας. Όπως έχουμε γράψει πολλάκις, αυτή είναι η μόνη ελπίδα στη σημερινή εποχή της νέας οικονομίας που εξαπλώνεται διεθνώς και η ΕΕ έχει προβλέψει συγκεκριμένες ενισχυτικές δράσεις για τέτοιες περιοχές.

Με λύπη μας βέβαια, διαπιστώσαμε – μέρα που είναι- ότι ΚΑΝΕΙΣ από τους υποψήφιους βουλευτές μας δεν έχει εντοπίσει τη διεθνή τάση και τον αναπτυξιακό μονόδρομο της τεχνολογικής ανάπτυξης που έχει να ακολουθήσει μια περιφερειακή περιοχή σαν την Καστοριά, που μάλιστα βρίσκεται και σε οικονομικό μαρασμό λόγω της βίαιης μετάβασης που εξαναγκάστηκε να βιώσει.

Για να μην μιλήσουμε για τους δημάρχους και κυρίως αυτών των δύο μεγαλύτερων δήμων…μακάριοι Κοιμώμενοι. Και όσον αφορά τους δύο οκ, δεν ξέρουμε τι ξέρουν (χωρίς να τους δικαιολογεί αυτό), αλλά εκείνος που είναι 100% αδικαιολόγητος είναι ο Γιάννης Κορεντσίδης ο οποίος έχει γίνει πολλές φορές κοινωνός ανάλογων επισημάνσεων και προτάσεων αλλά… Από τη μια θαυμάζουμε τα πρώτα βασικά αλλά μεγάλα βήματα της θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων και άλλων περιοχών και από την άλλη θεωρούμε ότι εμείς δεν είμαστε για τέτοια, δεν αξίζουμε τέτοια, είμαστε ανίκανοι για τέτοια…μπέτσκα μου! Όσον αφορά βέβαια το τελευταίο, (είμαστε ανίκανοι) ας το επωμιστούν εκείνοι οι οποίοι πραγματικά ως αρμόδιοι, πραγματικά κοιμούνται όρθιοι και δεν αντιλαμβάνονται ότι τη δική τους απραγμοσύνη, θα έχει τρομερές συνέπειες για τον τόπο και την κοινωνία της Καστοριάς.

Όλοι αυτοί λοιπόν απλά αντιγράφουν μόνιμα, ο ένας από τον άλλον, την καραμέλα «τουρισμός-πρωτογενής τομέας».

Θα τους ξαναβροντοφωνάξουμε ότι σίγουρα χρειάζονται μέριμνα οι δύο εν λόγω τομείς, αλλά δεν φτάνουν. Λέτε να ξυπνήσει ποτέ κανείς πέραν αυτών που το έκαναν μετά το άνοιγμα των θυρών της πρώην ΕΔΗΚΑ;

Αυτή η φωτογραφία δείχνει μια άλλη πόρτα, η οποία ενώ φαίνεται ότι έχει κλειστά κάγκελα, ξεγελά, αφού οι καγκελόπορτες είναι ξεκλείδωτες και οι εσωτερικές πόρτες πίσω από αυτές, άλλες μέρες είναι κλειστές και άλλες όχι.

Το Ραντάρ

Κοινοποίηση
loading...
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria