Αναγνώστης: «Τελικά είμαστε πολύ 米@λ@κ3ς σε αυτή την πόλη - Μέχρι 250.000 σε άλλα προϊόντα η ενίσχυση εξ αιτίας του ρωσο-ουκρανικού πολέμου!» - OlaDeka

Αναγνώστης: «Τελικά είμαστε πολύ 米@λ@κ3ς σε αυτή την πόλη – Μέχρι 250.000 σε άλλα προϊόντα η ενίσχυση εξ αιτίας του ρωσο-ουκρανικού πολέμου!»

Αναγνώστης μας στέλνει το παρακάτω σχόλιο για το ΦΕΚ που περιλαμβάνει τις ενισχύσεις σε κορινθιακή σταφίδα, αχλάδια, καπνό, σπαράγγια, κρόκο και μέλι και σε συγκεκριμένη παράγραφο και άρθρο αναφέρει ότι υπάρχει ανώτερο ποσό ενίσχυσης για την στήριξη της οικονομίας εξ αιτίας του ρωσο-ουκρανικού πολέμου και αυτό είναι 250.000 €! Το θέμα είναι ότι στο συγκεκριμένο ΦΕΚ, οι ενισχύσεις που αναγράφονται αφορούν σε κορινθιακή σταφίδα, αχλάδια, καπνό, σπαράγγια, κρόκο και μέλι και έτσι δημιουργούνται ερωτηματικά για το αν θα μπορούσαν οι ενισχύσεις να φτάνουν τα 250.000€ και για τα προϊόντα της Καστοριάς (γούνα, μήλα, φασόλια, κλπ) όπως αντίστοιχα προϊόντα όπως τα αχλάδια που αναφέρονται στο εν λόγω ΦΕΚ.

Ο αναγνώστης μας, που είναι και επιφανής επιχειρηματίας της Καστοριάς γράφει:

«Στη σελίδα 34129 και άρθρο 3 παράγραφος 4 αναφέρει ενίσχυση μέχρι 250.000 για παραγωγούς λόγω ουκρανικού. Τελικά είμαστε πολύ μεγάλοι @λ@κ3ς σε αυτή την πόλη.»

Δείτε το εδάφιο στο οποίο αναφέρεται ο καστοριανός επιχειρηματίας:

 1. Το συνολικό ποσό ενίσχυσης που μπορεί να λάβει
  κάθε δικαιούχος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) σε επίπεδο
  ενιαίας επιχείρησης (αιτούσα και συνδεδεμένες αυτής)
  στο πλαίσιο της παρούσας αθροιζόμενο με οποιαδήποτε
  άλλη ενίσχυση βάσει του Τμήματος 2.1 του Προσωρινού
  Πλαισίου για την λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με
  σκοπό την στήριξη της οικονομίας κατά την διάρκεια
  της Ρωσικής Εισβολής στην Ουκρανία, όπως ισχύει από
  οποιαδήποτε πηγή, δεν μπορεί να υπερβαίνει ανά πάσα
  στιγμή τις 250.000 €. Στο ποσό των 250.000 € περιλαμβάνονται κάθε μορφής φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις.

Διαβάστε και την είδηση:

Σε ΦΕΚ οι ενισχύσεις σε κορινθιακή σταφίδα, αχλάδια, καπνό, σπαράγγια, κρόκο και μέλι

50€ ανά στρέμμα για την κορινθιακή σταφίδα – 150€ ανά στρέμμα για αχλάδια- 150€ για κρόκο – 200€ στα σπαράγγια – 8€ ανά κυψέλη για το μέλι.

Δημοσιεύθηκε στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία γνωστοποιούνται τα ποσά των ενισχύσεων για το έτος 2022, που θα λάβουν οι γεωργοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κορινθιακής σταφίδας, αχλαδιών, καπνού, κρόκου, σπαραγγιών, και μελιού.

Την ΚΥΑ υπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης.

Οι επαγγελματίες παραγωγοί κορινθιακής σταφίδας θα λάβουν ενίσχυση 50 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας. Όσοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αχλαδιών θα ενισχυθούν με 150 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας. Το ύψος της ενίσχυσης για τους μη κατ’ επάγγελμα αγρότες ανέρχεται στο 50% του παραπάνω ποσού.

Οι αγρότες που καλλιεργούν κρόκο πανελλαδικά, συμπεριλαμβανομένου του βιολογικού, θα λάβουν ενίσχυση 150 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η ενίσχυση στα σπαράγγια ορίστηκε σε 200 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ οι παραγωγοί καπνού, οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2022 και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας ανά ποικιλία καπνού, θα λάβουν ενίσχυση 80 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας.

Τέλος, οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή μελιού σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι είναι ενεργοί μελισσοκόμοι και διατηρούν τουλάχιστον 110 κατεχόμενες κυψέλες σύμφωνα με τα οριστικοποιημένα στοιχεία του Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου για το έτος 2022, θα λάβουν ενίσχυση 8 ευρώ ανά κατεχόμενη κυψέλη.

* Επισυνάπτεται το ΦΕΚ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria