Εκλογές 2023: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ - OlaDeka

Εκλογές 2023: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Εκλογές 2023: Τα ονόματα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου με πολλά ονόματα που θα αποτελέσουν έκπληξη.

Επικεφαλής είναι η γενικής γραμματέας δημόσιας υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία «συμβολίζει την έμφαση στις πολιτικές υγείας και κομίζει απόλυτη τεχνοκρατική επάρκεια», όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Δεύτερος, ο αναπληρωτής υπουργός Θοδωρής Σκυλακάκης. «Ο Θοδωρής Σκυλακάκης και η συμμετοχή του συμβολίζει και την επιτυχία μιας οικονομικής πολιτικής που κατάφερε να συνδυάσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μείωσης φόρων αλλά και ταυτόχρονα τη δημοσιονομική συμμόρφωση και επίτευξη όλων των δημοσιονομικών στόχων που έχει θέσει η κυβέρνηση. Αυτή είναι η πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει την επόμενη τετραετία», ανέφερε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας το όνομα του κ. Σκυλακάκη.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματική Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης. «Έθεσε τις βάσεις και τα θεμέλια για μια νέα αντίληψη στην πολιτική προστασία, αλλά προέταξε και ένα νέο ήθος και ύφος», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του.

Στην τέταρτη εκλόγιμη θέση η Ιωάννα Λυτρίβη διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού). «Έκανε σπουδαία δουλειά», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στην πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης. «Ένας άνθρωπος ο οποίος προσωπικά μου άνοιξε τα μάτια και με έφερε σε επαφή με αυτούς οι οποίοι συνήθως βρίσκονται έξω από τα φώτα και τους προβολείς της πολιτείας. Έχει ταυτίσει τη διαδρομή του με την υποστήριξη των ευάλωτων και των πιο αδύναμων», επισήμανε ο πρωθυπουργός προλογίζοντας τον Γιώργο Σταμάτη.

Στην έκτη θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. «Μια νέα γυναίκα που εκπροσωπεί επάξια την κοινωνία των πολιτών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην έβδομη θέση είναι η αθλήτρια Μαρία Πολύζου. «Μια σπουδαία γυναίκα, αθλήτρια, δεν δίστασε να μιλήσει για τα προβλήματα υγείας της, για τα τραύματα της, με θάρρος άνοιξε την ψυχή της για να βοηθήσει άλλους να κάνουν το ίδιο. Και για μένα αυτή της η στάση είναι ακόμα πιο σημαντική από τους πολλούς μαραθωνίους που έχει κερδίσει. Είναι ένας νικητής της ζωής» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Στην όγδοη θέση ακολουθεί η δικηγόρος, Γεωργία Βαχαρίδη.

Στην επόμενη θέση είναι ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου. «Έχει ταυτίσει την ακαδημαϊκή και επαγγελματική του διαδρομή με τις μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να υλοποιήσουμε στα πανεπιστήμια μας. Ως πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου δεν δίστασε να συγκρουστεί, αλλά ήταν πάντα έτοιμος να ρίχνει γέφυρες για να γίνονται συνεννοήσεις. Συμβολίζει την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε την επόμενη τετραετία σε μεγάλα, ανοικτά, εξωστρεφή και δημόσια πανεπιστήμια».

Το ψηφοδέλτιο συνεχίζεται με δύο ακόμα εκπροσώπους της Διασποράς, τον δικηγόρο Νίκο Κορογιαννάκη και την εκπαιδευτικό από το Παρίσι Μαρία Διαμαντοπούλου. Στο σημείο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για τους Έλληνες του εξωτερικού ότι την επόμενη τετραετία θα επιδιώξει και πάλι τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις, ώστε να γίνει το αυτονόητο, να μπορείς να ψηφίζεις από τον μόνιμο τόπο διαμονής σου εάν είσαι εγγεγραμμένος στο εκλογικό κατάλογος της πατρίδας, χωρίς περιορισμούς, χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Η επόμενη συμμετέχουσα στο ψηφοδέλτιο είναι μια νέα αγρότισσα από τη Μαγνησία, η Άννα Καστάνη. Συμβολίζει η συμμετοχή της το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τον πρωτογενή τομέα και τη συμμετοχή των γυναικών στην οικονομική δραστηριότητα.

Στην 13η θέση είναι ο Σπύρος Καρανικόλας. «Αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν έχουμε ένα χρώμα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον ευχαρίστησε που συμπορεύτηκε με τον αγώνα της ΝΔ.

Στη δέκατη τέταρτη θέση τοποθετήθηκε η Πορφυλλένια Κανελλοπούλου, διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ.

Και στην τελευταία και τιμητική θέση ο Αντώνης Σγαρδέλης, ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, γενικός διευθυντής του κόμματος από το 1989 έως το 1992 και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ:

  • Η Ειρήνη Αγαπηδάκη τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Στη δεύτερη θέση είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης.
  • Στην τρίτη θέση είναι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης – ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας.
  • Στην τέταρτη θέση είναι η Ιωάννα Λυτρίβη, διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
  • Στην πέμπτη θέση είναι ο γγ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης.
  • Στην έκτη θέση είναι η οικονομολόγος, Νεφέλη Χατζηιωαννίδου (Υπέροχες Γυναίκες).
  • Στην έβδομη θέση είναι η αθλήτρια Μαρία Πολύζου.
  • Στην όγδοη θέση είναι η δικηγόρος, Γεωργία Βαχαρίδη.
  • Στην ένατη θέση είναι ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του από την θέση του πρύτανη λέγοντας ότι κρίνει πως υπάρχει ασυμβίβαστο, παρόλο που δεν υπάρχει νομικό κώλυμα.
  • Στη δέκατη θέση είναι ο δικηγόρος Νίκος Κορογιαννάκης – ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της ομογένειας.
  • Στην ενδέκατη θέση η Μαρία Διαμαντοπούλου, εκπαιδευτικός από το Παρίσι.
  • Στη δωδέκατη θέση η Άννα Καστάνη (Αγρότισσα και Νέα μητέρα).
  • Στη δέκατη τρίτη θέση ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Σπύρος Καρανικόλας, πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη.
  • Στη δέκατη τέταρτη θέση η Πορφυλλένια Κανελλοπούλου, διευθύντρια του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ.
  • Στην 15η θέση ο Αντώνης Σγαρδέλης, γενικός διευθυντής του κόμματος από το 1989 έως το 1992 και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Δεν είναι ψηφοδέλτιο celebrities»

Στην παρουσίαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «ψηφοδέλτιο νίκης της 21ης Μαΐου».

Είπε ακόμα ότι «εξ αρχής όταν σκεφτόταν την σύνθεση ήθελε να γίνει κάτι διαφορετικό να επιβραβεύσει μέσα από την συμμετοχή γυναίκες και άνδρες που έχουν διακριθεί για την δουλειά τους και όχι πρόσωπα που να κομίζουν υψηλά επίπεδα αναγνωρισιμότητας. Έψαχνα πολύ περισσότερο το είναι από το θεαθήναι. Ο καθένας είπε ακόμα έχει την δική τους διαδρομή και μέσα από την κυβερνητική πολιτική. Πιστεύω, είπε ακόμα ότι έχουν να προσθέσουν κάτι ουσιαστικό στον δημόσιο διάλογο μέσα από τις δικές τους ιστορίες. Γνωρίζω τα μεγάλα οφέλη της αναγνωρισιμότητας τόνισε αλλά τώρα δίνουμε το δικαίωμα σε κάποιους να εκτεθούν στην δύσκολη αυτή διαδικασία του πολιτικού διαλόγου και να εκπροσωπήσουν και επάξια την παράταξη στην βουλή κομίζοντας κάτι καινούριο».

Πρόσθεσε ότι «δεν είναι ψηφοδέλτιο celebrities». «Τους περισσότερους θα πρέπει να τους γκουγκλάρετε», είπε σε εμφανή διάθεση χιούμορ ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέχεια θα συναντηθεί στα γραφεία της ΝΔ και με τους 15 υποψηφίους του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

Δηλώσεις των συμμετεχόντων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου η Ειρήνη Αγαπηδάκη τόνισε: Εξαιρετική τιμή να είμαι στη θέση αυτή. Φέρνουμε στο προσκήνιο την εργασία ως αξία που είχαμε παραδοσιακά πολύ ψηλά στην κοινωνία μας. Οι άνθρωποι της γενιάς μου ειδικά αυτοί που ξεκινήσαμε από πολύ χαμηλά ξέρουμε πολύ καλά ότι σε αυτή τη χώρα χρωστάμε πολλά. Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα σε κάθε γωνιά της πατρίδας με μια δέσμευση σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα. Θα δώσουμε μάχη για να μην μείνει κανείς πίσω.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, μετά την ανακοίνωση του ονόματός του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ανακοίνωσε: «Είναι βαθύτατα τιμητική η απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης τόνισε: Ο Ελληνισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και έλαχε ο κλήρος σε όλους μας και η τύχη να έχουμε στο πηδάλιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παίρνεις θάρρος από το ότι ο πρωθυπουργός έχει μια τέτοια εκτίμηση και καταξίωση στο εξωτερικό. Αυτη τη στιγμή προέχει πού θα οδηγηθεί ο τόπος. Ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης πρέπει να δούμε το όφελος του Ελληνισμού. Αυτή τη στιγμή το πρόσθετο όφελος για την Ελλάδα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν θα μπορούσα να πω όχι στο να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό έργο και η αναβάθμιση στο εξωτερικό της Ελλάδας.

Λυτρίβη: Η πολιτική είναι μία καθημερινή άσκηση για να βοηθήσουμε τους πολίτες. Είχα την πολύ μεγάλη και ωραία ευκαιρία να δω την πολιτική στην πράξη. Πρέπει να είμαστε προνοητικοί και να προσαρμοζόμαστε. Στις πολιτικές που επενδύουν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας κρύβεται η προοπτική για την αντιμετώπιση της ανεργίθαςς ιδίως για τους νέους και αισθάνονται το έλλειμμα της εκπροσώπησης. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία της συμπόρευσης στα δύσκολα.

Σταμάτης: Αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή. Χαίρομαι που σήμερα οι δικοί μου άνθρωποι είναι περήφανοι και για το γιο τους και για τη χώρα τους. Άνθρωποι που δυσκολευτήκαν να με μεγαλώσουν. Συνάντησα στη ζωή μου πολλούς ανθρώπους, αλλά τους περισσότερους δεν τους είδα. Έτσι ξεκίνησε η σχέση μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να δούμε τους πολίτες που δεν τους είδε κανείς. Να ξεκινήσουν επί ίσοις όροις. Ενας άστεγος στο λιμάνι του Πειραιά μου είπε όταν ο άνθρωπος που μίλησε στο Κογκρέσο έρχεται στον Πειραιά να μας δει, τότε και εμείς και η Ελλάδα έχουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Πολύζου: Σε όλη μου τη ζωή έδινα μάχες. Είμαι έτοιμη να δώσω τη μάχη για να δούμε την Ελλάδα ψηλά και δυνατά

Χατζηιωαννίδου: Το άγχος μου είναι μεγάλο γιατί απέχω και δεν έχω σχέση με τον χώρο της πολιτικής. Μεγαλώνω δύο παιδιά που θέλω να τα δω σε αυτή τη χώρα. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και θα την ανταποδώσω με ουσιαστικό έργο.

Βαχαρίδη: είχα πει δεν θα συγκινηθώ, δεν τα κατάφερα. Μεγάλωσα στην Κυψέλη από δύο σπουδαίους γονείς που δεν είναι ανάμεσά μας και έναν αδερφό μου που τόνιζε ποιες λύσεις μπορούμε να βρούμε όλοι μαζί. Και αυτό θέλω να πετύχω, το όλοι μαζί. Μεγάλωσα στην Κυψέλη, ήμουν πάντοτε στη ΔΑΠ, εκλέχθηκα στην ΟΝΝΕΔ, συνέχισα ως διαμερισματική σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη. Δηλώνω ενεργή στην προσπάθεια που κάνουμε με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρώτο και αυτοδύναμο είμαι με όλους εσάς.

Παπαϊωάννου: Η προσωπική μου αντίληψη για τα κοινά ταυτίζεται με αυτό που αποτελεί εχέγγυο για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και την επόμενη 4ετια «το είπα και το έκανα», η ταύτιση λόγων και έργων. Αυτή θα είναι πάντοτε η πυξίδα μου. Τελικά πάντα κρινόμαστε όχι μόνο για τις προθέσεις αλλά και για την αποτελεσματικότητα, κάτι που έχετε αποδείξει περίτρανα τα τελευταία χρόνια. Είναι έντονη η συναισθηματική φόρτιση σε μένα και την οικογένειά μου. Εμείς με τα έργα και το παράδειγμά μας θωρακίζουμε τους θεσμούς, την ώρα αυτή μαζί με τον απολογισμό των έργων μου ως πρύτανης και με τα εργαλεία που εσείς μας δώσατε και με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ανώτατη ακαδημαϊκή εκπαίδευση ανακοινώνω την παραίτησή μου από τη θέση του πρύτανη του ΑΠΘ λίγο πριν τελειώσει η θητεία μου άσχετα αν δεν έχω κανέναν νομικό κώλυμα να προχωρήσω. Το να πάμε μπροστά είναι η μόνη λύση για την πατρίδα μας

Κορογιαννάκης: Η μεταρρύθμιση της ψήφου των αποδήμων και η συμμετοχή τους στην πολιτική στην Ελλάδα και η δυνατότητα που μας δίνεται να εκπροσωπήσουμε την νέα περιφέρεια που δημιουργήθηκε. Θα με ακούσετε να μιλάω για διαβατήρια και προξενεία για τα παιδιά μου και τα παιδιά σας για τα οποία το κράτος πληρώνει για να μάθουν ελληνικά και δεν μαθαίνουν. Η μεταρρύθμιση των σχολείων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της επόμενης 4ετιας. Δεν ντράπηκε να πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν του αρέσουν οι περιορισμοί που ο ίδιος ψήφισε, δύο φορές τους αρνήθηκε

Διαμαντοπούλου: Σας ευχαριστώ για την αγάπη και το ενδιαφέρον για την ελληνική διασπορά. Εσείς πιστέψατε στη δύναμη μιας ισχυρής Ελλάδας που υπάρχει στο εξωτερικό παρά τις όποιες δυσκολίες δημιούργησαν οι αριστεροί περιορισμοί. Εσείς είστε που μας κάνατε περήφανους σε όλη την υφήλιο και μέσα από αυτή την εικόνα δίνετε την εικόνα του επαναπατρισμού. Πολλοί Έλληνες θα ήθελαν να επιστρέψουν στη χώρα μας.

Καρανικόλας: Σας ευχαριστώ για την τιμή. Η παράταξη αποδεικνύει ότι συγκεντρώνει ανθρώπους με κοινό όραμα για την πατρίδα μας. Δεσμεύομαι να δώσω τη μάχη για μια ισχυρή νίκη της ΝΔ στις εκλογές, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί η πατρίδα βρίσκεται εν μέσω πολλαπλών κρίσεων και οφείλουμε να συνεχίσουμε την πορεία της πατρίδας προς τα εμπρός στον δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Δεν πρέπει να κάνουμε βήματα οπισθοδρόμησης στις δυνάμεις του λαϊκισμού. Η πατρίδας μας πλήρωσε πολύ ακριβά τον λαϊκισμό και τους αδιέξοδους πειραματισμούς κάποιων. Έχουμε ευτυχώς αλλάξει σελίδα.

Κανελλοπούλου: Σας ευχαριστώ για την τεράστια τιμή και την τεράστια ευκαιρία να γίνω μέλος στο όραμά σας και να μάχομαι για τις αξίες της ΟΝΝΕΔ αρχικά υπό τον Παύλο Μαρινάκη και του Ορφέα Γεωργίου. Προέρχομαι από μια γεννιά που βίωσε αλλεπάλληλες κρίσεις και ένιωσε δυσπιστία για το πολιτικό σύστημα. Εσείς βρεθήκατε στο πλευρό αυτής της γεννιάς. Στην πολιτική στους χώρους εργασίας και την κοινωνία δεν χωράνε πλέον εκπτώσειςε σε στερότυπα, κακοποιητικές συμπεριφορές επαγγελματικές διακρίσεις. Δηλώνω παρούσα ως μάχιμη δικηγόρος που ωφελείται καθημερινά από την ψηφιοποίηση του κράτους, Δηλώνω παρούσα ως νέος άνθρωπος που η γεννιά χρειάζεται καλύτερους μισθούς. Πιστέψατε σε εμάς και εμείς είμαστε δίπλα σας για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα που θέλουμε.

Σγαρδέλης: Συγκινήθηκα όταν μου είπατε ότι θα είμαι στο ψηφοδέλτιο. Θέλω να πω ότι είμαι ευγνώμων σε όλους τους αρχηγούς που μου έδωσαν την ευκαιρία να συμμετέχω σε όλες τις εκλογές από το 1974 από διάφορες ευθύνες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria