ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ - Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 1 ΜΑΗ - OlaDeka

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 1 ΜΑΗ

                      ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –

                            ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 

Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 1 ΜΑΗ και στην απεργιακή   συγκέντρωση μπροστά στην Νομαρχεία την Δευτέρα ώρα 10:30 π.μ.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι , η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και τιμούν αγωνιστικά το δρόμο που χάραξαν οι ήρωες εργάτες του Σικάγο, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Στη χώρα μας δυναμώνουμε και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργάτες των άλλων χωρών που βρίσκονται σε απεργίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Οι μεγάλοι εργατικοί αγώνες στη Γαλλία, στη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Πορτογαλία, στο Βέλγιο και σε άλλες χώρες, όπου εκατομμύρια εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους διεκδικούν και διαδηλώνουν με πρωτόγνωρη μαζικότητα και αντοχή απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτοί οι αγώνες στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα αγωνιστικής ανάτασης και στη χώρα μας και την καλύτερη απάντηση σε όλο το πολυσυλλεκτικό προσωπικό κάθε πολιτικής απόχρωσης που στηρίζει το σύστημα της εκμετάλλευσης, που προεξοφλούσαν το τέλος της εργατικής τάξης.

Αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους υπερασπίζονται τις σάπιες αξίες της «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας, αλλά και του «κοινωνικού εταιρισμού» που υπερασπίζεται η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που χαρακτήριζε ξεπερασμένες μορφές πάλης τις απεργίες και καλούσε τους εργαζόμενους στο δρόμο του ρεαλισμού με σκυμμένο κεφάλι να περιμένουν κυβερνητικές εναλλαγές επιλογής του «μικρότερου κακού» στο δρόμο της εξουσίας των αφεντικών.

Δεν θυσιάζουμε τη ζωή μας για τα κέρδη τους!

Ο πόνος που κυριάρχησε σε όλους μας, έγινε σε λίγες ώρες οργή και η οργή μετατράπηκε σε συνειδητό αγώνα. Αγώνα που έφερε στο προσκήνιο το μεγάλο θέμα της προστασίας της ανθρώπινης ζωής απέναντι στην αδηφάγο πολιτική του καπιταλιστικού κέρδους που δεν διστάζει να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές για να φουσκώνουν τα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων. Πίσω από τις εκπτώσεις στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στις μεταφορές, στο κλείσιμό νοσοκομείων και το υποστελεχωμένο προσωπικό στην υγεία, στην παιδεία, με σχολεία ετοιμόρροπα που πέφτουν σοβάδες και καυστήρες που σκάνε και σκοτώνουν μαθητές, βρίσκεται ο νόμος του κέρδους.

Ο νόμος του κέρδους είναι αυτός που ανοιγοκλείνει επιχειρήσεις στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, που οδηγεί σε χιλιάδες πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και απλησίαστα ενοίκια, που απογειώνει την ακρίβεια και την ανέχεια, οδηγώντας τους να κόβουν από τις βασικές τους ανάγκες για να τα βγάλουν πέρα, να ψάχνουν απελπισμένα στα διάφορα pass και τα καλάθια της κοροϊδίας.

Η καπιταλιστική «ανάπτυξη» βασίζεται σε αυτό το νόμο. Όσο το κέρδος θα είναι κριτήριο της παραγωγής θα ενεργοποιεί τις αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών, δημιουργώντας εκατόμβες νεκρών και προσφύγων μέσα από πολεμικές συρράξεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Το νόμο του κέρδους έχουν θωρακίσει με αντεργατικά μέτρα και την απαραίτητη καταστολή όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, αυτοί που διεκδικούν τη ψήφο μας για να πάρουν τη διακυβέρνηση της χώρας, είτε αυτοτελώς, είτε σε συνεργασία. Καμία κυβέρνηση, κανένας φιλόδοξος «σωτήρας» δεν πρόκειται να δώσει λύση στα καθημερινά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοί, τα τεράστια προβλήματα για τους εργαζόμενους του κλάδου καθώς και οι αιτίες που τα δημιουργούν δεν φεύγουν με την εναλλαγή κυβέρνησης. Νέα κρίση είναι προ των πυλών και απειλεί με κλείσιμο επιχειρήσεων και απληρωσιά , εκ περιτροπής εργασία, εντατικοποίηση της εργασίας, ειδικές επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις, επιστροφή δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα που ζητούν ξεδιάντροπα οι εργοδότες, ανασφάλιστη δουλειά σε  φασονατζίδικα, στους γουνεργάτες. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ! Ο πραγματικός αντίπαλος, η μεγαλοεργοδοσία, οι εργοδοτικές ενώσεις και οι αξιώσεις τους για φθηνή εργατική δύναμη με μισθούς πείνας χωρίς ΚΣΣΕ (Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας), με αυξήσεις των μισθών και κυρίως όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει νομοθετηθεί και παραμένει ανέγγιχτο από όλες τις κυβερνήσεις, συνεχίζει να εμπλουτίζεται γιατί υπηρετεί τις ανάγκες της κερδοφορίας τους. Σήμερα, την εποχή της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες ΟΛΩΝ μας! Γι’ αυτό παλεύουμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση κάθε πλευράς της κοινωνικής ζωής, για να σπάσει ο “φαύλος κύκλος” της εκμετάλλευσης και βίας. Γι αυτό :

Ξεσηκωνόμαστε  διεκδικώντας να εξασφαλιστεί καθολικά η σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα από Συλλογικές Συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς  και δικαιώματα

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Οι εργατικοί αγώνες που αναπτύσσονται σε κάθε κλάδο, σε χώρους εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι οδηγός και ελπίδα που χρειάζεται να δυναμώσουν, να απλωθούν, διότι είναι απάντηση και αισιοδοξία στην αντιλαϊκή λαίλαπα που αντιμετωπίζουμε.

Η 1η Μάη ως μέρα μνήμης, δράσης και αγωνιστικής συνέχειας, μας καλεί να κοιτάξουμε κατάματα την πηγή όλων των δεινών μας, που προκαλεί ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, η υποταγή της ζωής μας στα κέρδη τους, που μόνο βάσανα και δυστυχία θα φέρνει στην εργατική τάξη και στους λαούς όλου του κόσμου.

Σήμερα υπάρχει διέξοδος με δυνάμωμα των αγώνων, με στόχο την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, σπάζοντας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να τραβήξουμε τον δικό μας δρόμο ανάπτυξης που θα έχει μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ο ασυμβίβαστος  κοινός αγώνας, των γυναικών και των ανδρών της βιοπάλης, ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και καταπίεσης και η αλληλεγγύη είναι τα όπλα μας!

                                        Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

                                                                          28/4.2023

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria